خبرگزاری کار ایران

با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

مدیران کل پیشین و جدید حوزه وزارتی تکریم و معارفه شدند

مدیران کل پیشین و جدید حوزه وزارتی تکریم و معارفه شدند
کد خبر : ۹۸۷۴۷۷

عصر دوشنبه در جلسه شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیینی از محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل پیشین حوزه وزارتی تکریم و مهدی محمدی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل جدید حوزه وزارتی معرفی شد.

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی در این آیین گفت: از اینکه آقای احمدی جمع ما را ترک می‌کنند متاسف هستیم. ایشان در این مدت ۳ سال در حوزه وزارتی اقدامات چشمگیری داشتند. 

وی افزود: آقای احمدی دارای ویژگی‌هایی هستند که برای همه ملموس و محسوس است و این ویژگی‌ها نشان داد که انتخاب ایشان برای این سمت درست و مناسب بوده است. 

صالحی ادامه داد: سعه صدر و حسن تعامل از ویژگی‌های بارز آقای احمدی است. نوع کار در حوزه وزارتی به گونه‌ای است که با تمام سازمان‌ها و نهادهای درون سازمانی و برون سازمانی دارای تعامل است و سعه صدر یکی از ویژگی‌هایی است که هر فردی که در این مسئولیت قرار می‌گیرد باید واجد آن باشد. 

وی در عین حال تصریح کرد: حسن تعامل و ارتباط حسنه که رضایت نسبی حداکثری را ایجاد کند کار آسانی نیست و آقای احمدی در این مدت و در حد مقدورات وزارتخانه این فضا را ایجاد کردند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: درایت و جدیت توامان از دیگر ویژگی‌های آقای احمدی است که ترکیب این دو ویژگی در این ۳ سال کاملا مشهود و ملموس بود و گره بسیاری از کارها را گشود. 

وی رعایت حرمت و کرامت افراد، مراجعان و امانت داری در نقل قول‌ها را از دیگر ویژگی‌های شخصیتی مشاور وزیر و مدیرکل پیشین حوزه وزارتی برشمرد و ادامه داد: آقای احمدی از جمله افرادی بودند که برای وصل کردن آمده بودند و برای ایجاد آرامش در فضای وزارتخانه همانند دیگر معاونان و مدیران زحمات و خدمات بسیاری داشتند. 

صالحی در ادامه سخنان خود به حضور مهدی محمدی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل جدید حوزه وزارتی اشاره کرد و گفت: آقای محمدی هم دارای ویژگی‌های شخصیتی خوبی هستند که از آن جمله می‌توان به ترکیبی از جوانی و پختگی همراه با شناخت کامل از حوزه‌های ستادی و استانی وزارتخانه اشاره کرد. 

وی افزود: آقای محمدی همچنین به واسطه اینکه دبیر هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی هستند با معاونت ها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشنایی کامل دارند و ارتباطات سازمانی و فراسازمانی ایشان قابل توجه است. 

صالحی ادامه داد: سعه صدر و حسن تعامل هم از ویژگی‌هایی است که در آقای محمدی وجود دارد و نحوه تعامل ایشان در هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی، تعامل حداکثری و جلب رضایت مجموعه‌های مختلف بوده است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: آقای محمدی هم مانند آقای احمدی دارای درایت هستند. به عنوان مثال در موضوع اتحادیه‌های قرآنی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به نتیجه نرسید و تعارض‌های زیادی در این مورد وجود داشت، با تلاش‌های آقای محمدی و همکاری معاونت قرآن و عترت مسیر آبرومندی برای وزارتخانه و جامعه قرآنی فراهم شد. 

وی تاکید کرد: از همه معاونان و مدیران انتظار دارم همانند گذشته با حوزه وزارتی در دوران جدید همکاری، همدلی و همراهی داشته باشند. 

صالحی تاکید کرد: آقای محمدی با حفظ سمت دبیری هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی، به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی مشغول به کار می‌شوند، زیرا دبیری این هیات، پست سازمانی محسوب نمی‌شود و دو شغله بودن به شمار نمی‌آید و اشراف ایشان به موسسات فرهنگی اقتضا می‌کند در این سمت هم ماندگار باشند. 

از ابتدای مسئولیت امور را متکی به فرد و سلیقه نکردم 

در ادامه این آیین محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل پیشین حوزه وزارتی گفت: خدای بزرگ را سپاسگزارم که مرا مصدر خدماتی قرار داد که توانستم با پذیرفتن مسئولیت‌های خطیر، در مسیر حق و عدالت الهی در حد توانم خدمتگزار نظام و جامعه پیرامون خود باشم. نیز، ابراز سپاس دارم از وزیر کاردان و لایق که با ادب و رفتار صمیمانه مرا قرین محبت‌ها و گذشت‌های خود قرار داد. همچنین از همکاران خدوم خود سپاسگزارم. 

وی در ادامه گفت: جلسه امروز با سخن سعدی در بوستان پیوندی روشن دارد: قضا کشتی آنجا که خواهد برد/ اگر ناخدا جامه بر تن درد 

الناس یدبر و الله یقدر 

احمدی ادامه داد: از زمان انتصاب به مدیریت حوزه وزارتی، از رهنمودهای جناب آقای وزیر ۷ شاخص را برای عملکرد خود تعریف کردم که آن را از لوازم و ضروریت‌های مشاور وزیر و مدیرکلی حوزه وزارتی می‌دانم و تلاش کردم در این چارچوب حرکت کنم. 

احمدی گفت: حاکمیت سیستم بر حوزه وزارتی اولین شاخص بود. از بدو پذیرش مسئولیت بر آن شدم تا امور را متکی به فرد و سلیقه نکنم. اینکه مدیری همه امور را متکی به خود کند به طوریکه در غیاب او سیستم پیش نرود اصلا مدیریت قوی و کارآمد نیست. به همین منظور با تقسیم مسئولیت و مشارکت ارکان مختلف حوزه توانستم به این مهم دست بیابم. 

احمدی افزود: تعامل اخلاقی با بدنه وزارتی اعم از معاونان، روسای سازمان‌ها و پرسنل و مراجعین اعم از اصحاب فرهنگ و هنر شاخص دوم بود. یکی از نیازهای اساسی حضور در منصب مدیرکلی حوزه در این وزارتخانه به سبب جنس ذی نفعان و همچنین وظایف محوله به این دستگاه، داشتن نگاه اخلاقی توام با روحیه تعامل و مدارا و سعه صدر است که حقیر کوشیدم به وسع خویش در این مسیر گام بردارم. 

وی اقتدار بدون خشونت را شاخص سوم برشمرد و تاکید کرد: اصحاب فرهنگ و هنر از یک سو و پرسنل خدوم وزارتخانه از سوی دیگر، از مدیران این دستگاه انتظار اقتدار و دفاع از حقوق مسلم‌شان دارند. در عین حال این اقتدار نه از راه ابلاغ و بخشنامه و دستور و اعمال قوه قهریه، بلکه از طریق تعامل، اقناع و گفت و گو و به قول معروف مدیریت دل امکان‌پذیر است که بنده هم سعی کردم از روش دوم بهره بگیرم. 

احمدی گفت: پیگیری توام با نتیجه ویژگی چهارم بود. با توجه به حجم گسترده کارها و تنوع و تکثر فعالیت‌های وزارتخانه و همچنین انتظارات و درخواست‌های بسیار زیاد از سوی سایر نهادها، پیگیری و به سرانجام رساندن امور امری دشوار است که خوشبختانه در این دوره با تقویت این حوزه با رویکرد نتیجه گیری از پیگیری‌ها و اتمام و حل مساله اقدامات قابل توجهی صورت گرفت. 

وی اعتمادسازی را شاخص پنجم برشمرد و گفت: این ویژگی رکن اصلی سرمایه اجتماعی است. در شرایطی که به دلایل گوناگون که مجال آن در این مجلس نیست، اعتماد عمومی در تمام سطوح با کاهش چشمگیری مواجه است. در این میان اعتمادسازی میان اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان گروه مرجع و دستگاه دولتی از ضروریات است و لازمه این مهم اعتمادسازی میان مسئولان و دست اندرکاران وزارتخانه است که خوشبختانه در این مدت بر این سیاق عمل کردیم. 

احمدی ادامه داد: صداقت شاخص ششم بود. آنچه مردم نسبت به مسئولان نظام در قضاوت خود معیار مهمی می‌دانند میزان صداقت مسئولان در مواجهه با انتظارات و درخواست‌های مردم است و همینطور پرسنل ما هم از ما مدیران انتظار برخورد صادقانه دارند که خوشبختانه در دوره اخیر و با رویکرد اخلاق مدارانه وزیر محترم و معاونان ایشان شاهد تحقق این مهم بودیم. 

وی رازداری را شاخص هفتم برشمرد و ادامه داد: تنوع و گستردگی فعالیت‌های فرهنگی و هنری و اقتضائات فضای پیرامونی آن موجب می‌شود تا بعضا با مشکلات، مخاطرات و برخی انحرافات ناخواسته مواجه شویم. همچنین گلایه ها، شکایات و دلخوری‌هایی که بخش مهمی از آن‌ها ناشی از سوء تفاهم‌های سطحی و یا سختگیری‌های فراقانونی است. در این میان لازمه برطرف کردن این اختلافات و کاهش اصطکاک میان بخش‌های مختلف رازداری و صبوری است که حقیر تلاش کردم در این خصوص امانتدار صادقی برای وزیر محترم، معاونان، روسای سازمان‌ها و مدیران عزیز وزارتخانه و نیز اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر باشم. 

احمدی در پایان گفت: اکنون که بعد از سه سال همکاری همدلانه و خاطره‌انگیز با شما بزرگواران جمع صمیمانه و ارزشمند شما را به قصد خدمت فرهنگی در خارج از مرزهای کشور عزیزمان ترک می‌کنم، ضمن طلب حلالیت و عذر تقصیر، از خداوند منان توفیق یکایک شما دوستان نازنین را خواستارم. 

تلاش می‌کنم دغدغه‌های وزیر را برطرف کنم 

در ادامه این آیین مهدی محمدی مشاور وزیر و مدیرکل جدید حوزه وزارتی در آستانه هفته وحدت با تبریک آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) و اعیاد پیش رو و آرزوی سلامتی و تندرستی برای نایب برحق ایشان مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) گفت: در وهله اول وظیفه خود می‌دانم از حسن اعتماد وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی در سپردن این مسئولیت خطیر تشکر کنم. 

محمدی به مدت حضور بیش از ۸ساله خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی اشاره کرد و گفت: من و مدیران وزارتخانه با یکدیگر آشنا هستیم و خوشبختانه در این سال‌ها شناخت کاملی نسبت به روحیات هم پیدا کرده‌ایم و امیدوارم با استعانت از خداوند متعال و رهنمودهای وزیر محترم و کمک و یاری معاونان، روسای سازمان‌ها و مدیران کل ستادی و استانی و موسسات در انجام این وظیفه سربلند باشم. 

مشاور وزیر و دبیر هیات رسیگی به امور مراکز فرهنگی افزود: چون از پدرم آموخته‌ام که قدردان زحمات کسانی باشم که با تعالیم خود مرا به این نقطه رسانده اند، بر خود لازم می‌دانم از وزرای پیشین این وزارتخانه که افتخار همکاری با ایشان را داشتم یاد کنم. استاد عزیزم دکتر حسینی که مسئولیت دبیری هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی را به من سپردند و مدتی بعد بنده را به سمت مشاور وزیر منصوب کردند وآقای دکتر جنتی که زحمات بسیاری کشیدند و از ایشان نکات ارزنده‌ای آموختم، بسیار سپاسگزارم و همین طور از آقای دکتر صالحی امیری هم ذکر خیر و یاد می‌کنم. 

محمدی در پایان گفت: امیدوارم بتوانم در مسئولیت جدید در محضر وزیر محترم شاگردی کرده و دغدغه‌های ایشان در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف را برطرف کنم. 

در بخشی از این آیین متن لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به محمدمهدی احمدی و متن لوح تقدیر اعضای شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیرکل پیشین حوزه وزارتی از سوی همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این لوح‌ها را به احمدی اهدا کرد. 

همچنین متن حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به مهدی محمدی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی توسط صالحی به وی اعطا شد. 

متن لوح اعضای شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است: 

اوقات خوش آن بود که با دوست به سر رفت 

باقی همه بی‌حاصلی و بی‌خبری بود 

عزیز گرانقدر جناب دکتر محمد مهدی احمدی 

دشواری‌های فعالیت در عرصه خطیر فرهنگ و مسائل و مصائب مترتب بر آن، جز با رویکرد همدلانه و تعامل سازنده جناب‌عالی با معاونان و مدیران دستگاه بزرگ فرهنگی کشور تسهیل نمی‌شد. 

در سال‌های مسئولیت جناب‌عالی در اداره کل حوزه وزارتی، نگاه دلسوزانه و مدارا مدارتان، همواره گره‌گشا و پیش برنده امور بود و سعه صدر، گشاده‌رویی و شوخ‌طبعی به هنگامتان، لحظاتی شیرین و خاطراتی ماندگار در ذهن و ضمیر جمعی ما به جا گذاشت. 

اکنون که زمینه ادامه خدمات فرهنگی جناب‌عالی در خارج از کشور فراهم آمده و جمع دوستان را برای مدتی ترک می‌کنید، به پاس ارج نهادن به زحمات و تلاش‌های مجدانه‌تان در سال‌های اخیر، این لوح تقدیر را به رسم یادبود تقدیم حضورتان می‌کنیم. 

از درگاه خداوند متعال تدوام توفیقات جناب‌عالی توام با سلامتی و تندرستی‌تان را خواستاریم. 

اعضای شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

همچنین در متن لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیرکل پیشین وزارتخانه آمده است: 

«همکاری مستمر و همراهی دلسوزانه جنابعالی در دوره مسئولیت اداره کل حوزه وزارتی، موجب گردید تا شاهد هماهنگی و تعامل حداکثری مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیشبرد اهداف والای فرهنگی کشور باشیم. 

سعه صدر، تعامل و حسن برخورد در کنار درایت و پیگیری، از صفات بارز دوران مسئولیتتان بود که پیمودن مسیر خدمت در دستگاه بزرگ فرهنگی کشور را برای اینجانب و همکاران سختکوشم تسهیل کرد. 

وظیفه خود می‌دانم از تلاش‌های خاصانه و مساعی مجدانه جنابعالی صمیمانه قدردانی کنم. از خداوند منان تداوم توفیقاتتان را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی مسالت دارم.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز