خبرگزاری کار ایران

در گزارشی از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام شد؛

در سال ۹۸ هر دو ماه سه شهر بدون کتابخانه، کتابخانه دار شدند

در سال ۹۸ هر دو ماه سه شهر بدون کتابخانه، کتابخانه دار شدند
کد خبر : ۹۸۴۸۴۷

معاونت برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گزارشی با تشریح اقدامات صورت گرفته در روند ساخت و راه‌اندازی کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه در سال ۹۸، از کاهش ۱۱.۵ درصدی آمار شهرهای فاقد کتابخانه خبر داد.

به گزارش ایلنا، ساخت و راه اندازی کتابخانه در شهرهای فاقد آن از اولویت‌های برنامه‌های نهاد بوده که از سال ۹۷ توجه ویژه‌تری به اجرای آن شد. بر این اساس در سال ۹۸ با مدیریت معاونت توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد و همت مدیران کل استانی، ۱۸ شهر کشور دارای کتابخانه شدند که بر این مبنا شاهد کاهش یازده و نیم درصدی در آمار شهرهای فاقد کتابخانه بودیم. همچنین تعداد ۲۳ پروژه در حال ساخت نیز در شهرهای فاقد کتابخانه از سال ۹۸ آغاز شده و هم اکنون در حال اجرا است که امید می‌رود تا پایان شهریور سال آینده به بهره‌برداری برسند. 

بر اساس این گزارش از سال ۹۵ به طور متوسط، سالانه نزدیک به ۳ درصد به مجموعه کتابخانه‌های نهادی کشور اضافه شده است که با احتساب کتابخانه‌های مشارکتی و مستقل به طور میانگین هر سال ۱۰۰ کتابخانه راه اندازی و به بهره برداری رسیده است. اما از طرف دیگر هر سال به دلیل نظارت‌های قانونی یا معضلات اقتصادی تعدادی از کتابخانه‌های مشارکتی لغو مجوز یا تعطیل شده اند؛ همچنین تعدادی از کتابخانه‌های نهادی نیز بر اساس مشکلات ناشی از مخاطرات فنی مهندسی، سازه‌ای یا مسائل حقوقی از شبکه کتابخانه‌ها خارج شده‌اند. بنابراین کتابخانه‌های افتتاح شده در شهرهای فاقد آن نزدیک، به یک‌چهارم کتابخانه‌های نهادی بهره‌برداری شده در سال ۹۸ است. 

در این گزارش آمده است: افزایش ۴ برابری هزینه‌های ساخت و تجهیز، عدم تعیین وضعیت نقشه‌های توسعه در شهرهای جدید و همچنین تغییرات سالانه در تقسیم‌بندی‌های کشوری، عوامل محدود کننده در توسعه کتابخانه‌ها در شهرهای بدون کتابخانه است که باید با بهره‌گیری گسترده‌تر از توان خیران و اعتبارات استانی، توجه بیشتر فرمانداران و روسای سازمان‌های مسکن و شهرسازی شهرستان‌ها به جانمایی و ساخت کتابخانه، آن‌ها را مدیریت و کمرنگ کرد. 

در پایان این گزارش آمده است: بر مبنای برنامه پنج‌ساله پیش‌بینی شده برای ساختن کتابخانه در همه شهرهای ایران باید هر سال تقریباً ۲۰ درصد از تعداد شهرهای فاقد این کتابخانه کاسته شود که در دو سال گذشته با توجه به افزایش چشمگیر هزینه‌های تملک ساخت و تجهیز، این عدد به ۱۱ درصد رسیده که می‌طلبد با برنامه ریزی هدفمندتر در سال‌های پیش رو این امر جبران شود. 

مذاکره و تفاهم با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (رحمت‌الله‌علیه)، بسیج سازندگی و خیران محلی از جمله برنامه‌هایی است که معاونت توسعه نهاد آغاز کرده که امید است با عنایت خداوند و هم عزمی ملی، در انجام این طرح موثر باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز