خبرگزاری کار ایران

مونسان:

مدیر جهادی باید بی‌وقفه و بی‌منت برای خدمت به مردم تلاش کند

مدیر جهادی باید بی‌وقفه و بی‌منت برای خدمت به مردم تلاش کند
کد خبر : ۹۸۲۲۹۵

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: اخیراً یک مفهوم جدیدی در کشور ایجاد شده و مقام معظم رهبری بر روی آن نیز تأکید دارند، موضوع جدیدی از مدیریت با عنوان مدیریت جهادی است که باید به این موضوع بیشتر در این اجلاس پرداخته شود، آنچه من از مدیریت جهادی به ‌ذهنم می‌رسد، سطح بسیار عالی از مدیریت موفق به‌همراه تمام ویژگی‌هایی است که در علم مدیریت گفته شده است.

به‌گزارش ایلنا، علی‌اصغر مونسان (وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) در مراسم اختتامیه پنجمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال که در سالن آبگینه وزارت امور خارجه با حضور مسئولان کشوری برگزار شد، ضمن تشکر از عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای سیاست‌گذاری برای برگزاری این اجلاس، عنوان کرد: امیدوارم این اجلاس دستاوردهای خوبی داشته باشد. موضوع مدیریت امروز یکی از چالش‌های مهم کشور است و همه ما به‌ویژه مردم گله‌هایی را دائما در این زمینه مطرح می‌کنیم اما مشکل چیست و از کجا نشأت می‌گیرد، آیا ما علم، دانش مدیریت یا  قدرت پیاده‌سازی نداریم یا مشکلاتی وجود دارد که فراتر از این حرف‌هاست.

او افزود: عده‌ای می‌گویند مدیریت را باید به کارشناسان آن سپرد زیرا برخی از مدیران، کارشناس نیستند، بنابراین مشکلات موجود به این دلیل است. عده‌ای نیز می‌گویند مدیریت به‌ویژه در سطوح بالای مدیریت ذاتی است و نیاز نیست که حتماً مدیر، کارشناس آن موضوع باشد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: عده‌ای نیز معتقدند مدیر وظیفه‌اش این است که کارشناسان را به خدمت بگیرد و از آن نتایج خوبی استخراج کند، این چالش همواره وجود دارد که مدیر باید کارشناس موضوع باشد یا نه، تعاریف متعددی در خصوص مدیریت وجود دارد و در کتاب‌های مختلف نیز مطرح شده است.

او گفت: برخی می‌گویند مدیریت یعنی علم تدبیر، برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری و نهایتا نظارت و کنترل است، عده‌ای نیز معتقدند هنر به خدمت گرفتن منابع انسانی و منابع سازمانی و کار گروهی است. با این تعاریف باید ببینیم مشکل کشور کجاست.

دکتر مونسان افزود: این اجلاس فراتر از اهدای نشان باید برگزار شود تا بتواند به توسعه مدیریت کشور کمک کند. همه شما از فعالان تولیدی و اقتصادی کشور هستید، انصافا در کارهای فنی، مهندسی و پزشکی بسیار موفق و سرآمد هستیم، بنابراین به‌لحاظ فنی با نیروی انسانی کارآمدی که داریم مشکل چندانی وجود ندارد اما چرا این‌همه انتقاد به سیستم مدیریتی داریم.

او تصریح کرد: بسیاری از وزرا فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های برتر کشور هستند، در حقیقت بخش زیادی از نخبگان به کار گرفته‌ شده‌اند، اما مشکل چیست، مدیر موفق داریم یا نه؟

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: تعاریف دیگری نیز در خصوص مدیریت وجود دارد، مدیر موفق یعنی اثربخشی داشته باشد و کارهای درست انجام دهد و برخی معتقدند مدیر موفق باید کارایی داشته باشد و منابع را بتواند خوب به‌کار ببرد البته برخی نیز اعتقاد دارند ترکیب این دو  موضوع می‌تواند تعریف بهتری از مدیر موفق را ارائه کند و موجب بهره‌وری ‌شود.

او افزود: تحقق بهره‌وری شاید بتواند یکی از نشانه‌های مدیر موفق باشد. چالش بعدی که به‌نظر من وجود دارد این است که برخی مدیریت را به مدیریت تکنیکال، میانی و مدیران ارشد سطح‌بندی می‌کنند. برخی می‌گویند هرکدام از این مدیران باید ویژگی‌های مخصوص خود را داشته باشند.

مونسان بیان کرد: داشتن دانش در خصوص یک موضوع، بیشتر به مدیران تکنیکال مربوط است و هنر مدیریت داشتن موضوع مدیران ارشد است، آیا این موضوع درست است، باید جواب آن را این اجلاس پاسخگو باشد.

او گفت: در این زمینه کتاب‌های زیادی وجود دارد و همه درباره آن می‌دانند اما چرا این موضوع محقق نمی‌شود باید پنجمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال به آن بپردازد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: ارزیابی کردن مدیر جهادی کار سختی است، بهتر است یکی از موضوعات این اجلاس ارزیابی مدیران دولتی در این خصوص باشد، روی موضوع مدیریت جهادی باید کار شده و مختصات آن نیز مشخص و تبیین شود. هیچ وزیری حق ندارد کاری را برای مردم با منت انجام دهد.

او گفت: اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال باید فراتر از اهدای یک نشان برگزار شود و به مشکلات و راهکارها بپردازد، باید تبدیل به مکانی برای تولید مدیر باشد.

برگزاری اجلاس باید به روند بومی‌سازی دانش مدیریت کمک کند

 مونسان افزود: دانشگاه، مدیر تولید نمی‌کند بلکه کارشناس تولید می‌کند. این اجلاس باید در سال‌های آینده به‌ روند بومی‌سازی دانش مدیریت کمک کند و چالش‌های آن را استخراج کرده و به‌طور مشخص راه‌حل ارائه دهد. امید داریم این همایش به تولید مدیر در کشور کمک کند.

او تصریح کرد: بیشتر نخبگان در عرصه دانشگاهی و رتبه‌های بالای کنکور عمموما مهندس یا دکتر می‌شوند به‌همین دلیل در این دو بخش به لحاظ تکنیکال مشکلی نداریم، علوم مهندسی منطق، بر روی آن حاکم است اما مدیریت یک علم مفهومی است و نیاز به ذهن‌های خلاق دارد. به نظر من اگر دولت‌ها بورسیه‌ای را برای این نخبگان در نظر بگیرند تا به‌جای رشته‌های پزشکی و مهندسی در رشته‌های اقتصاد، علوم مدیریت و حقوق تحصیل کنند، بسیاری از مشکلات رفع می‌َشود، ما در این سه بخش مشکل داریم و کشور و دولت باید به این موضوع بپردازند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز