دبیر شورای عالی فضای مجازی:
هیئتآنلاین در حال خلق قلمرو در فضای جهانی است
دبیر شورای عالی فضای مجازی در دیدار با خادمان هیئتآنلاین با تمجید از حرکت موثر آنها، توصیههایی برای بهبود فعالیت این سامانه ارائه کرد.
به گزارش ایلنا، ابوالحسن فیروزآبادی (دبیرشورای عالی فضای مجازی) در دیدار با خادمان هیئت آنلاین گفت: جنس شعائر مذهبی از نوع مشارکت است و کسب ثواب در مشارکت است. طبق فضاسازی که در ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال اخیر در ذهن عامه مردم شده، اینطور جا افتاده است که شرکت در این مراسم باید حضوری باشد. اگر این شرکت با مشقت و پیادهروی و مشارکت در تهیه غذا یا برپا کردن هیئت باشد ثوابش بیشتر است. بعد بگوییم به عنوان یک عنصر اصیل در فضای مجازی بنشین و شنونده باش و از طریق فضای مجازی عزاداری کن و ثواب ببر. این کار سختی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: بحث حوزه فرهنگی و جغرافیای دینی و مذهبی در کاری که شما انجام میدهید مهم است. حوزه فعالیت پلتفرمها جهانی است. پلتفرمها از جمله هیئتآنلاین در حوزه جهانی خلق قلمرو میکنند. آن تعداد از ایرانیانی که خارج از کشور هستند نیز همزمان با مخاطبان داخل کشور، از سامانه مذهبی شما بهره میبرند. وقتی به حوزه دین و فرهنگ وارد میشوید لزومی ندارد مخاطب ایرانی باشد. تمام کسانی که در قلمرو دینی و فرهنگی ایرانی و اسلامی قرار میگیرند، مخاطب شما هستند.
فیروزآبادی اذعان نمود: بحث مزیتهای سرزمینی مهم است که باید در نظر گرفته شود. حوزه عزاداری اباعبدالله (ع) بکر است. رقیبی مثل اینستاگرام و تلگرام ندارد. خودتان با محبان امام حسین (ع) هستید. فرصت خوبی است بروید و خلاقیت هم داشته باشید. ان شاءالله اینترنت نسل پنجم هم که آمد واقعیت مجازی را هم راه بیاندازید. تصورم این است که در واقعیت مجازی (VR) بتوانیم جاذبههای بیشتری داشته باشیم و مشارکت بیشتری جذب کنیم. به هر حال چه در جذب مخاطب موفق شوید یا نشوید ثوابتان را برده اید. اگر بتوانید مخاطب بیشتری جذب کنید ثواب بیشتری خواهید برد. امام حسین (ع) هم راه را به شما نشان میدهد. سابقهای که مطرح کردید که زیرساخت و فنی سامانه هیئتآنلاین برگرفته از یک تجربه موفق قبلی است، کار پسندیدهای است. امیدوارم در هیئت آنلاین هم به همان اندازه بتوانید مخاطب جذب کنید.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: مراسمی در حفظ شعائر داریم که در طول سالها در عصر خودش با یک نوآوری مطرح شده است. حتی ادعیه خواندنش به صورت جمعی در طول سالها شکل گرفته است. بنابراین باید حواسمان باشد با تحولات بشری در بستر تاریخی انجام مناسک دینی دچار تحول میشوند. بحث من این است که شما برای نوآوری فکر کنید. وسیلهای بسازید که مردم به صورت تعاملی با پلتفرم شما در تماس باشند. در دوران گذشته مردم شنونده بودند. الان بیشتر از یک دقیقه نمیخواهند گوش بدهند. در عصر بمباران اطلاعات هستیم. بنابراین باید این موارد را ببینیم. منبرهای یکساعته شاید دیگر جاذبه نداشته باشند. طرف حاضر است یک ساعت برای اباعبدالله وقت بگذارد اما این یک ساعت را میخواهد سخنرانی چند واعظ را بشنود.
فیروزآبادی در پایان گفت: در ادامه مسیر فعالیت حتما از مزیتهای سرزمینی استفاده کنید. اینکه میگویند سفره اباعبدالله برکت دارد یعنی فعالیت فراگیر سامانهای چون هیئتآنلاین در مدتی کوتاه و با پشتوانه مردمی. برکت کم کم میآید و قطعا در مضیقه نخواهید افتاد. قطعا مردم کمک خواهند کرد و شما یک سرمایه اجتماعی بزرگ به دست میآورید که به دنبالش میتوانید مشکلات را حل کنید. دوستانی که در حوزه عزاداری اباعبدالله کار کردهاند در زندگی دنیایی هیچ ضرری نکرده اند. هم دنیاست و هم آخرت. خداوند به شما توفیق داده است. شاید از دعای مادرانتان بوده است، ولی خداوند شما را هدایت کرده و به این راه افتاده اید. کار بسیار خوبی است. به نظرم تجزیه و تحلیل نظری هم در کارتان داشته باشید.
سامانه هیئت آنلاین به آدرس Heyatonline. ir به عنوان مرجع پخش زنده هیئات و مراسمهای مذهبی فعالیت مینماید. مخاطبان میتوانند از این طریق و یا استفاده از اپلیکیشن آن به محتواهای مذهبی دلخواه دسترسی داشته باشند. اپلیکیشن هیئت آنلاین با بیش از ۴۲ هزار نصب فعال، محتوای سامانه را در اختیار کاربران قرار میدهد.