۳۰ بهمن؛ آخرین مهلت ارسال اثر به دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا
مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری، موزه کودک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان علاقمندان به شرکت در بیست و هشتمین دوره دوسالانه بینالمللی تصویرگری براتیسلاوا BIB) ۲۰۲۱) باید حداکثر تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ آثار اورجینال و کتابهای چاپ شده خود را به این مرکز ارسال کنند.
به گزارش ایلنا، نمایشگاه بینالمللی تصویرگری براتیسلاوا هر دو سال یکبار در جمهوری اسلواک، آثار تصویرگران کتابهای کودکان را به نمایش میگذارد. این نمایشگاه همگام با اهداف یونسکو UNESCO، دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY)، کمیسیونهای ملی و نیز سازمانهای مرتبط با هنرهای زیبا، امکان رویارویی تصویرگران را فراهم نموده و شرایط را در جهت ارزیابی آثار و در نتیجه توسعه و پیشرفت این هنر مهیا مینماید. در کنار این جشنواره، نمایشگاهها و رویدادهای دیگری، از جمله کارگاه آموزشی تصویرسازی و سمپوزیوم، توسط BIB برگزار خواهد شد. برگزارکنندگان و حمایتکنندگان مالی این جشنواره، وزارت فرهنگ جمهوری اسلواک، کمیسیون ملی اسلواک برای یونسکو و خانه بینالمللی هنر برای کودکان Bibiana است.
شرایط و زمان شرکت در این نمایشگاه
شرکت تصویرگران در جشنواره بینالمللی BIB توسط سازمانهای مرکزی، موسسات فرهنگی، انجمن تصویرگران، مراکز ملی IBBY، کمیتههای ملی BIB و کمیسیونهای ملی یا یونسکو، موسسات انتشاراتی و یا دعوت از تصویرگران به صورت جداگانه و انفرادی میسر است. در ایران کمیتهای متشکل کانون پرورش فکری فکری کودکان و نوجوان، شورای کتاب کودک و انجمن تصویرگران، در خصوص انتخاب آثار و معرفی نمایندگان ایران به این جشنواره تصمیمگیری میکند.
هر کشور میتواند حداکثر آثار ۱۵ تصویرگر، هر کدام با یک یا دو کتاب چاپشده (حداکثر ۱۰ تصویر) همراه با ۲ نسخه کتاب را در مسابقه شرکت دهد. تصویرگرانی که برای بار اول در این نمایشگاه شرکت میکنند، میتوانند آثار تصویرگری پنج سال گذشته و تصویرگرانی که قبلاً در این نمایشگاه شرکت کردهاند، میتوانند با آثاری که از اول ژانویه ۲۰۱۹ به این سو خلق نمودهاند در این مسابقه شرکت دهند.
تصویرگران شرکتکننده حتماً باید ملیت همان کشور را داشته باشند.
برگزارکنندگان نمایشگاه BIB هیچگونه مسئولیتی در قبال آسیبهایی که ممکن است بر اثر نور و یا نامرغوب بودن کیفیت رنگ و کاغذ اثر بوجود بیاید به عهده نمیگیرد.
تمامیآثار ارسالی به این نمایشگاه، ظرف ۴ ماه پس از پایان نمایشگاه به افراد و یا موسسات شرکتکننده بازپس فرستاده خواهد شد. آثار منتخب که برای نمایش در نمایشگاههای خارج از BIB استفاده میشود، مدتی طولانیتر در اختیار این نمایشگاه خواهند بود.
همه کتابهای ارسال شده به کتابخانه نمایشگاه BIB تعلق خواهد گرفت و تصویرگران شرکتکننده کاتالوگ این نمایشگاه را دریافت خواهند نمود.
این نمایشگاه با همکاری یونسکو، کارگاههای مختلفی را برای تصویرگران شرکتکننده از کشورهای در حال توسعه تدارک دیده است.
جوایز نمایشگاه
یک جایزه بزرگ (به ارزش ۳۰۰۰ دلار آمریکا)
پنج سیب طلایی (به ارزش ۱۵۰۰ دلار آمریکا)
پنج مدال ویژه BIB (به ارزش ۱۰۰۰ دلار آمریکا)
برنده جایزه اول میتواند در نمایشگاه بعدی BIB به صورت مستقل شرکت نموده و نمایشی ویژه از آثار خود ترتیب دهد.
هیئت داوران بینالمللی BIB این اختیار را دارد که لوح تقدیر این هیئت را به موسسات انتشاراتی که در جهت توسعه نوآوری، کتابهای کودکان را با کیفیت بالا به نمایش گذاردهاند، اعطا کنند.
آثار اورجینال و کتابهای چاپ شده باید حداکثر تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ به آدرس زیر ارسال شود: خیابان فاطمی، خیابان حجاب، مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری، موزه کودک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.
رناتا فوچیکووا Renata Fucikova تصویرگر و نویسنده اهل چک متولد پراگ در سال ۱۹۶۴ است. در سالهای ۱۹۸۲–۱۹۸۸ وی از آکادمی هنر، معماری و طراحی، استودیوی تصویرگری و گرافیک کاربردی فارغالتحصیل شد.
او در زمینه خلق کتابهای تاریخی تخصص دارد و علاوه کار بر روی کتابهای کلاسیک از ژانر تاریخی، در زمینه هنرهای محلی و موسیقی نیز فعالیت کرده است و اکنون به عنوان استاد تصویرسازی غیرداستانی در دانشگاه لادیسلاو سوکنار در شهر پیلزن مشغول به تدریس است.
اولین آثار قابل توجه رناتا فوچیکووا تصویرگری از هفت قسمت از کتاب تواریخ نارنیا بود. به موازات تولید کتاب، او در اوایل دهه ۱۹۹۰ در آژانسهای تبلیغاتی بزرگ (استوری بورد برای فعالیت های تبلیغاتی) کار میکرد.
رناتا جوایز و افتخارات بسیاری از جمله جایزه روبان طلایی چک (۱۹۹۳، ۱۹۹۵، ۱۹۹۶، ۲۰۰۳، ۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۱۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۶، ۲۰۱۷)، نامزد دریافت جایزه ادبی Magnesia (۲۰۰۶ ،۲۰۱۱ و ۲۰۱۵)، نامزد جایزه معتبر یادبود آسترید لیندگرن (۲۰۱۱ و ۲۰۱۳)، جایزه بزرگ جشنواره تصویرگری زاگرب (۲۰۱۸)، حضور در فهرست کلاغ سفید (۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۸)، قرار گرفتن در لیست افتخار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (۱۹۹۸) و جایزه دوسالانه تصویرگری تهران (۱۹۹۷) را از آن خود کرده است.