خبرگزاری کار ایران

استاندار فارس خبر داد؛

معماری خشن سیمانی در ورودی تخت جمشید جمع‌آوری می‌شود

معماری خشن سیمانی در ورودی تخت جمشید جمع‌آوری می‌شود
کد خبر : ۹۷۰۷۷۴

استاندار فارس در رابطه با اعتبارات محور ورودی تخت جمشید و اجرای روشنایی در امتداد آن بیان کرد: اعتبارات استانی و اعتباراتی هم در سطح ملی در جهت تکمیل محور ورودی تخت جمشید دیده شده است که ما دیگر شاهد تک لبه‌های خشن سیمانی نیستیم، بلکه با طرحی انسان‌محور و در شأن این مجموعه جهانی مواجه خواهیم بود.

به گزارش ایلنا، جلسه شورای اداری شهرستان مرودشت برای سامان‌دهی محور ورودی مجموعه جهانی تخت جمشید با حضور استاندار فارس برگزار شد.

عنایت‌اله رحیمی در این جلسه اظهار کرد: تخت جمشید یک مجموعه جهانی متعلق به جامعه بشری است و موضوع محور ورودی آن، با اعتبارات مختلف در حال انجام است.

استاندار فارس از تکمیل محور ورودی تخت جمشید خبر داد و افزود: با توجه به مصوبات اخیر این شهرستان، با انتقاداتی نسبت به سامان‌دهی یک کیلومتر اجرا شده محور ورودی تخت جمشید و همچنین آغاز عملیات عمرانی ۳ کیلومتر باقی‌مانده دیگر آن تا ورودی مجموعه میراث جهانی تخت جمشید با طراحی انسان‌محور و متناسب با فضاسازی و نمادهای این اثر جهانی در دستور کار قرار دارد که آماده کردن شرایط اجرایی این پروژه در سال جاری به انجام خواهد رسید.

او در رابطه با اعتبارات محور ورودی تخت جمشید و اجرای روشنایی در امتداد آن بیان کرد: اعتبارات استانی و اعتباراتی هم در سطح ملی در جهت تکمیل محور ورودی تخت جمشید دیده شده است که ما دیگر شاهد تک لبه‌های خشن سیمانی نیستیم، بلکه با طرحی انسان‌محور و در شأن این مجموعه جهانی مواجه خواهیم بود.

رحیمی بیان کرد: به روشنایی ورودی تخت جمشید به میزان ۹ میلیارد ریال اعتبار اختصاص‌یافته که امید است تا پایان سال جاری این اقدام به سرانجام مطلوبی برسد.

مهدی آقایی (امام‌جمعه شهر مرودشت) نیز در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های فراوانی که در تخت جمشید وجود دارد، بیان کرد: میراث ماندگار تخت جمشید، امکان ایجاد ظرفیت‌های بی‌شماری را در عرصه خود و همچنین حریم اطراف شهر مرودشت هم که جزئی از آن است، فراهم کرده که این مهم می‌تواند با ایجاد و ارتقای ابعاد کمی ‌و کیفی زیرساخت‌ها و همچنین ایجاد موزه در شهر مرودشت به‌منظور جذب بیشتر گردشگران محقق شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز با اشاره به وسعت ۶ هزار هکتاری حریم درجه‌یک به انضمام کوه رحمت که شامل محدوده شهر تاریخی پارسه از این مجموعه به عنوان بزرگ‌ترین پایتخت هخامنشیان یادکرد که هم‌اکنون بقایای تاریخی آن در زیر رسوبات دشت مرودشت مدفون است و البته حاوی اطلاعات مهم و متعدد تاریخی است.

حمید فدایی ادامه داد: حریم درجه‌دو میراث جهانی تخت جمشید حدود ۱۷ هزار هکتار و منطقه‌ای است که به دلیل وسعت و کثرت فعالیت‌ها، بیشترین مشکلات به دلیل نقض ضوابط و قوانین حریم در آن اتفاق می‌افتد.

او گفت: اخیراً در خصوص لزوم بازنگری حریم به‌ویژه در محدوده حریم دو مصوبه‌ای در شوراهای فنی و راهبردی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به تأیید رسیده که در حال پیگیری است و با انتخاب مشاور مناسب و با همکاری کارشناسان این پایگاه به انجام خواهد رسید.

فدایی بیان کرد: موضوع حفاظت از حرایم میراث جهانی تخت جمشید موضوعی بسیار پیچیده و دشوار است که تاکنون با تلاش شبانه‌روزی نیروهای یگان حفاظت و با حمایت دستگاه‌های متولی از جمله مجموعه استانداری و همچنین پشتیبانی فرمانداری و دادستانی مرودشت انجام ‌شده است تا این ثروت فرهنگی با همه ارزش‌های منظری آن و با کمترین دخل و تصرف برای آیندگان محفوظ بماند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نسبت به تکمیل پروژه محور ورودی تخت جمشید نیز گفت: سامان‌دهی محور میدان ملل به تخت جمشید از طرح‌های مهم پایگاه در احترام به حضور بازدیدکنندگان تخت جمشید و ایجاد محیطی مناسب در شأن آثار آن است.

او تصریح کرد: در چند سال گذشته از محل اعتبارات پایگاه میراث جهانی تخت جمشید کف‌سازی بخش‌هایی از محور از محل میدان ملل انجام ‌شده است و همچنین طی یک ‌سال گذشته با عنایت ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و پیگیری‌های معاون میراث‌فرهنگی کشور اعتبار ویژه‌ای در جهت خرید مصالح کف‌پوش کل مسیر اختصاص یافت که هم‌اکنون خریداری مصالح آن به انجام رسیده است.

فدایی گفت: در حال حاضر با توجه به‌سختی‌های پیش رو در بودجه سال جاری پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، امیدواریم  از حمایت استانداری فارس در تکمیل این طرح بزرگ بهره‌مند شویم و محوری درخور و شأن حضور بازدیدکنندگان باشکوه‌ترین میراث جهانی ایران برداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز