«چرخ» سراغ نسبیت انیشتین رفت
سیویکمین قسمت فصل هفتم «چرخ» امروز با بررسی تاریخ نسبیت عام و معرفی کتابها و فیلمهای علمی دربارهی حیات در سیارات دیگر روی آنتن شبکهی چهار میرود.
به گزارش ایلنا، سیویکمین قسمت فصل هفتم «چرخ» امروز با بررسی تاریخ نسبیت عام و معرفی کتابها و فیلمهای علمی دربارهی حیات در سیارات دیگر روی آنتن شبکهی چهار میرود.
در این قسمت از «چرخ»، حافظ آهی، مجری-کارشناس برنامه با دکتر محمدوحید تکوک، استاد دانشگاه خوارزمی دربارهی نسبیت عام گفتوگو میکند.
نسبیت عام نظریهای علمی برای گرانش است که آلبرت اینشتین در فاصله سالهای ۱۹۰۵ و ۱۹۱۵ گسترش داد.
این نظریه دیدگاه قبلی ما از فضا را بهعنوان موجودی ایستا و تنها بهعنوان مکانی که در آن رویدادهای فیزیکی اتفاق میافتند، کنار بگذاریم. بهجای آن، فضا-زمان را بهعنوان موجودی پویا و تغییر شکلدهنده در نظر گرفته میشود که حضور ماده در آن، ساختار و هندسهی آن را خمیده میکند و در مقابل، حرکت اجسام تحت گرانش از خمیدگی فضا-زمان پیروی میکند. یعنی گرانش به عنوان یک عامل هندسی و نه یک نیرو بررسی میشود.
در بخش دیگری از این قسمت «چرخ» محمدحسین جهانپناه، روزنامهنگار علم و فناوری و مینا قدسی، کارشناس نجوم برای تعطیلات آخر هفته فیلمها و کتابهای علمی با موضوع اکتشافات فضایی و حیات در سیارات دیگر معرفی میکنند.
فصل هفتم مجلهی تصویری «چرخ» مهمترین رویدادهای علم و فناوری و مسائل روزمرهی زندگی با نگاهی تخصصی و بهزبانی ساده و با حضور مسئولان، کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی میکند.
«چرخ» چهار روز در هفته از یکشنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۱۹ به صورت زنده و به مدت ۴۵ دقیقه از شبکهی چهار سیما پخش میشود.
مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیهکنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.