خبرگزاری کار ایران

۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی دادگستری به انضمام متن اساسنامه در یک کتاب

۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی دادگستری به انضمام متن اساسنامه در یک کتاب
کد خبر : ۹۶۴۰۲۹

«۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی دادگستری» به انضمام متن اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری نوشته محمدمهدی سیدناصری منتشر شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی دادگستری» به انضمام متن اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری نوشته محمدمهدی سیدناصری توسط موسسه نشر و تحقیقات ذکر منتشر شد.

«چرا به سازمان ملل متحد نیاز داریم؟»، «بودجه سازمان ملل متحد چگونه تامین می‌شود؟»، «آیا می‌دانید دیوان دعاوی ایران و امریکا کجاست؟»، «کار دیوان فقط رسیدگی به شکایت دولت‌هاست؟»، «چرا به دادگاه بین‌المللی کیفری نیاز داریم؟»، «آیا دیوان بین‌المللی دادگستری موفق بوده است؟» و... ازجمله پرسش‌هایی است که همراه با پاسخ‌هایشان در این کتاب مطرح شده است.

در بخش‌هایی از مقدمه کتاب چنین آمده است:

«سازمان ملل متحد سازمانی بین‌المللی است که در سال ۱۹۴۵ میلادی تاسیس و جایگزین جامعه ملل شد. این سازمان توسط ۵۱ کشور تاسیس و ۱۹۳ کشور عضو دارد و تنها واتیکان و چین ملی (تایوان) در آن عضو نیستند.

مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است و کشورهای عضو و موسسات وابسته در طول هر سال با تشکیل جلسات منظم در مورد امور بین‌المللی و امور اجرایی مربوط به آنها تصمیم‌گیری می‌کنند.

دادرسی یا حل و فصل قضایی، یکی از روش‌های حقوقی رسیدگی به اختلافات بین‌المللی است. این روند در ماده ۳۳ منشور سازمان ملل ذکر شده است. این روش، موضوع مناقشه را با توافق یا رضایت طرفین، جهت صدور رای الزام‌آور، در اختیار دیوان بین‌المللی دادگستری یا رکن قضایی دائم سازمان ملل قرار می‌دهد. این رکن مشخص می‌کند چه اصولی باید در حل و فصل مناقشه طرفین به کار گرفته شود. دیوان دادگستری بین‌المللی که مشهور به دادگاه جهانی است، بر مبنای فصل چهاردهم منشور و اساسنامه دادگاه که جزء لاینفک منشور است، عمل می‌کند.

وظیفه اصلی دیوان بین‌المللی دادگستری که یکی از ارکان اصلی سازمان ملل متحد است، حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است؛ طبیعتا حل و فصل اختلافات از طریق یکی از راه‌های حل و فصل صلح‌آمیز (راه قضایی) می‌تواند کمک شایانی به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی کند. از طرف دیگر، با به‌کارگیری رای مشورتی، اقدام پیشگیرانه را برای جلوگیری از تبدیل اختلافات جزئی به اختلاف تهدیدگر صلح و امنیت بین‌المللی به عمل آورد.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز