رئیس جامعه صنفی تهیهکنندگان مطرح کرد؛
سرمایهسالاری در سینما بخش خصوصی را با مشکل مواجه کرده/ دولت باید مسائل مرتبط به سینما را به صنف واگذار کند/ برخی تهیهکنندگان تنها با ارائه کارت خود سود میکنند
سیدضیاء هاشمی میگوید: دولت برای پولهای بادآوردهای که به سینما وارد میشود، هیچ تمهیدی نیاندیشیده و همه چیز را به قوه قضائیه واگذار کرده است. در صورتی که تنها راهکار قابل اجرا این بوده که مسائل سینما به صنف واگذار شود.
سیدضیاء هاشمی (رئیس جامعه صنفی تهیهکنندگان) در گفتگو با ایلنا درباره سرمایه سالاری حاکم در سینما گفت: سینما طی چند سال اخیر به واسطه تورم و وجود افراد کارنابلد، صنعت گرانی شده و به تبع آن تهیهکننده و سرمایهگذاری که توانایی بالاتری داشته، در بخش تولید فعالتر بوده است.
وی افزود: دستمزدها با تولیدات بیرویه و بیحساب و کتاب شبکه نمایش خانگی و حضور صاحبان پولهای بادآورده بالا رفت و روی تولید تأثیر مستقیم گذاشت. دستمزدهای بالا به عوامل داده شد و دیگر بازیگرانی که در این سریالها بازی کردند، در سینما با دستمزدهای معقول سابق حاضر به کار کردن نیستند. بنابراین سرمایه سالاری هم از باب نازل شدن کیفیت فیلمها و هم از جهت بالارفتن هزینه تولید تاثیر منفی بر سینمای ما گذاشته است.
هاشمی درباره ورود افراد متفرقه به حرفه تهیهکنندگی با توجه به سرمایهسالاری گفت: تاسف من از این است که برخی از تهیهکنندگان با ارائه کارت تهیهکنندگی بسیاری از تولیدات را با مسئله مواجه کرده و سود خود را در تولید میبینند نه در توزیع و نمایش. همین امر موجب چرخه ناسالم میشود که در نتیجه سرمایهداری و سرمایه سالاری در سینماست.
تهیهکننده با سابقه سینمای ایران در ادامه تاکید کرد: نکته دیگر این که دولت برای این بخش یعنی پولهای بادآورده هیچ تمهیدی نیاندیشیده و کار را به قوه قضاییه میسپارد. ما هم معتقدیم دولت نمیتواند برای این نوع پولها تعیین تکلیف کند اما صاحبان این پولها بالاخره راهکار ورود به سیستم دولتی را یافتهاند و با شمرده شمرده حرف زدن کارهای خود را پیش بردهاند. حتی بدون هیچ کسوت و پشتوانه فرهنگی صاحب و مسئول موسسه فرهنگی میشوند.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت بهتر است برای عدم ورود پولهای مشکوک به سیستم تولید تنها راهکار قابل اجرا را برگزیند و این نوع مسایل را به صنف واگذارد و با تاییدیه صنف، سرمایهگذار اجازه ورود به سیستم تولید یک اثر سینمایی را داشته باشد. وقتی صنف برای ورود افراد تصمیم بگیرد این تصمیم قائم به فرد نبوده و قائم به جمع است و این امر موجب درصد خطای کمتر خواهد شد و تمام مسئولیت را هم صنف عهدهدار خواهد شد. امروز در شرایط بد کرونا به سر میبریم و سرمایه برای تولید آثار سینمایی کمتر است و به تبع آن افراد بیشتری با انگیزه سودجویی وارد این حرفه خواهند شد و باید به درستی برای این مهم تصمیم گیری شود.
هاشمی افزود: با توجه به ورود بیرویه افراد ناکارآمد که تنها به فکر درآمدزایی هستند و دلشان به حال سینما نمیسوزد، با هرج و مرج مواجه میشویم و به بخش خصوصی ضربه مهلکی میزنند. همچنین مناسبات تهیهکننده و کارگردان را نیز تحتالشعاع قرار میدهند. متأسفانه عدهای هم با این گروه سرمایهگذار همراه شدهاند و به فکر عواقب منفی آن نیستند.
رئیس جامعه صنفی تهیهکنندگان در پایان تاکید کرد: سرمایه سالاری روابط را در سینما بهم زده و بخش خصوصی که مستمر کار میکرد، دچار مشکل شده است.