«خنده» سعی دارد معنی خنده را توضیح دهد
کتاب «خنده (جستار در معنی امور خنده آور)» نوشته هانری برگسون و ترجمه مهستی بحرینی در بهار ۹۹ روانه بازار کتاب شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «خنده (جستار در معنی امور خنده آور)» ازجمله کتابهای فلسفی است که پژوهشی درباره مفهوم امور خندهآور انجام داده و برگسون آن را در ۱۹۰۰ تألیف کرده است.
نوشتار حاضر به قلم یکی از بزرگترین فیلسوفان اوایل سده بیستم میلادی است. شهرت علمی او از محدوده فرانسه فراتر رفت و در سراسر جهان به عنوان فیلسوفی تاثیرگذار شناخته شد، چنانچه در سال ۱۹۲۷ به جایزه ادبی نوبل دست یافت. برگسون را میتوان الهام بخش نویسندگان و اندیشمندان مختلفی دانست.
او معتقد بود: خودانگیختگی اراده و عمل انسان را نمیتوان با روشهای علوم طبیعی تبیین کرد و از راه استدلال نمیتوان به ادراک واقعی دست یافت.
«خنده» متشکل از سه مقاله است که برگسون آن را ابتدا در «روو دو پاری» چاپ کرد و پس از آن به صورت کتابی مستقل انتشار داد. او در این اثر کوشید تا با تجربه و تحلیل مسایلی که موجب خنده میشود پی ببرد که این مسایل چرا و چگونه ما را میخنداند. از نظر برگسون خنده کارکردی اجتماعی دارد. ما به اشخاص یا به کارهایی که میکنند میخندیم و نه به اشیاء برای درک خنده، باید آن را در محیط طبیعیاش یعنی جامعه قرار دهیم و به خصوص باید فایدۀ آن را که جنبۀ اجتماعی دارد مشخص کنیم چون خنده باید پاسخگوی پارهای از مقتضیات زندگی باشد. برگسون میکوشد تا معنی خنده را توضیح دهد و بگوید چه چیزی در کُنه امر خنده آور نهفته است.
این کتاب توسط مهستی بحرینی ترجمه شده و با قیمت 35 هزار تومان در بازار کتاب عرضه شده است.