خبرگزاری کار ایران

افتتاح فاز نخست مجتمع فرهنگی گردشگری شمس تبریزی تا پایان دولت دوازدهم

افتتاح فاز نخست مجتمع فرهنگی گردشگری شمس تبریزی تا پایان دولت دوازدهم
کد خبر : ۹۳۰۷۹۳

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: در صورت تخصیص اعتبارات لازم، فاز نخست مجتمع شمس تبریزی تا پایان دولت دوازدهم به‌بهره‌برداری خواهد رسید.

به‌گزارش ایلنا، محمدحسن طالبیان (معاون میراث‌فرهنگی کشور) در سفری یک‌روزه به استان آذربایجان غربی و در بازدید از پروژه‌های مرمتی و احداثی خوی اظهار کرد: یکی از طرح‌های مهم در خوی مربوط به مجتمع فرهنگی‌گردشگری شمس تبریزی است.

او افزود: برای ساخت این مجتمع چندین قطعه زمین تملک شده که تملک این زمین‌ها کار آسانی نبوده است. طرح خوبی نیز از سوی معمار این مجتمع برای ساخت مجموعه ارائه شده است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور تصریح کرد: اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در سفر رئیس‌جمهوری برای ساخت این مجموعه اختصاص داده شد و وظیفه تزریق این بودجه برعهده سازمان برنامه و بودجه و استانداری است که به‌دلیل تزریق قطره‌چکانی اعتبارات، این موضوع راضی‌کننده نیست.

او افزود: مجتمع فرهنگی‌گردشگری شمس تبریزی یک پروژه جهانی است که به‌دلیل هم‌مرزی آذربایجان‌ غربی با کشورهای خارجی و جایگاه هنری و فرهنگی شمس تبریزی، سالانه گردشگران بسیاری به این شهر سفر خواهند کرد.

طالبیان گفت: باید یک پیمانکار با تجربه و حرفه‌ای برای احداث این مجتمع در نظر گرفته شود اما با تخصیص قطره‌چکانی اعتبارات نمی‌توان چنین پیمانکاری را به‌کار گرفت. تاکنون تنها ۲۰ میلیارد ریال به طرح اختصاص داده شده است که همین اعتبارات کم، انجام کار را مشکل می‌کند.

او ضمن درخواست از مسئولان برای همکاری در احداث این پروژه جهانی خاطرنشان کرد: حداکثر تلاش وزارتخانه این است که حداقل تا پایان دولت بتواند فاز نخست این مجتمع را به‌بهره‌برداری برساند و این کار نیز مستلزم تخصیص اعتبارات ۲۰۰ میلیارد ریالی مصوب سفر رئیس جمهوری به‌صورت یک جا است.

کاهش ۴۰ درصدی درآمدهای حوزه میراث‌فرهنگی به دلیل شیوع کرونا

معاون میراث‌فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به خسارت کرونا به حوزه میراث‌فرهنگی گفت: به‌طور میانگین ۴۰ درصد درآمد حاصل در این حوزه در ماه‌های اسفند، فرودین و اردیبهشت به‌دست می‌آید که با توجه به شیوع کرونا عملاً در این سه‌ماه هیچگونه درآمدی از محل فروش بلیت در موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی به‌دست نیامد.

او با بیان اینکه جبران این میزان از خسارت امکان‌پذیر نیست، افزود: پیش‌بینی‌های وزارتخانه در حوزه میراث‌فرهنگی در سال گذشته درآمدزایی در حدود ۱۸۰۰ میلیارد ریال بود که حدود ۷۰۰ میلیارد ریال از این میزان به دلیل شیوع کرونا از دست رفت.

طالبیان تصریح کرد: با وجود شیوع کرونا، شرایطی را فراهم کردیم که موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی با فعالیت در فضای مجازی به مردم معرفی شوند، تفاهم‌نامه‌های مختلفی با دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه زیرساخت‌های حوزه فناوری اطلاعات به امضا رسیده است.

اجرای ۲۵۰۰ طرح مرمتی با مشارکت بخش خصوصی

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: برخی طرح‌های مرمتی بزرگ مانند تخت جمشید و میدان نقش جهان که به‌دلیل حضور مردم، امکان مرمت آن‌ها در روزهای عادی وجود نداشت، در دوران شیوع کرونا بدون تعطیلی به‌کار خود ادامه داده و آن را به پایان رساندند.

او با اشاره به ضرورت مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح‌های حوزه میراث‌فرهنگی عنوان کرد: در سال گذشته ۲۵۰۰ طرح مرمتی با مشارکت بخش خصوصی در سطح کشور انجام شد که به برخی از این طرح‌ها تسهیلاتی نیز پرداخته شد. به‌طور میانگین در سال گذشته در هر هفته یک موزه در کشور افتتاح شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز