خبرگزاری کار ایران

ازسوی معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد مطرح شد؛

حمایت از فروش236 هزار نسخه کتاب الکترونیکی در ایام مبتلا به کرونا

حمایت از فروش236 هزار نسخه کتاب الکترونیکی در ایام مبتلا به کرونا
کد خبر : ۹۰۶۲۳۷

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی اقدامات این معاونت در ایام شیوع ویروس کرونا، گفت: در این ایام از بیش از 236 هزار نسخه کتاب الکترونیکی حمایت شد.

به گزارش ایلنا، محسن جوادی (معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) با اشاره به ایام شیوع ویروس کرونا، برخی از اقدامات و فعالیت‌های این معاونت در این ایام را تشریح کرد.
 

برگزاری طرح «کتاب_در_خانه»/ تمدید تا 12 اردیبهشت

وی افزود: با شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور، معاونت امور فرهنگی تلاش کرد فعالیت‌هایی را در راستای شعار «در خانه بمانیم» طراحی و برگزار کند. یکی از اقدام‌ها برگزاری طرح «کتاب_در_خانه» بود.

جوادی ادامه داد: این پویش با همکاری دفتر مطالعات و برنامه‌‌ریزی‌‌های فرهنگی و موسسه خانه کتاب به مناسبت آخرین نوروز قرن ویژه کودکان و نوجوانان برگزار شد. هدف این پویش، استفاده از فراغت به وجود آمده در خانه‌ها، بهره‌بردن از امکانات موجود در فضاهای مجازی برای ترویج اجتماعی کتاب‌خوانی در سراسر ایران و تشویق کودکان و نوجوانان به گفت‌وگو پیرامون کتاب‌های مطالعه شده بود. 

جوادی توضیح داد: در این پویش ملی شرکت‌کنندگان می‎توانستند کتاب‌های مطالعه شده را در یک کلیپ ویدئویی کوتاه معرفی کنند، یا نظرشان را درباره آن بگویند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به استقبال خوب گروه‌های سنی کودک و نوجوان از این پویش گفت: این طرح به دلیل مهار نشدن ویروس کرونا و بازنشدن مدارس تاکنون دو بار تمدید شده است و تا 12 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

حمایت از فروش 236 هزار نسخه کتاب الکترونیکی

جوادی دومین برنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایام کرونا را ارایه تخفیف‌های بالا برای خرید کتاب‌های الکترونیکی از پلتفرم‌های کتابخوانی اعلام کرد و گفت: در این طرح که با مشارکت مرکز فناوری‎های اطلاعات و رسانه‌‌های دیجیتال انجام شد، تخفیف‌های 70 و 80 درصدی به کتاب‌های بزرگسالان و کودک و نوجوان ارایه شد تا از این طریق در ایام خانه‌نشینی، کتاب در دسترس خانواده‌ها باشد.

وی ادامه داد: گسترش استفاده نسل جوان از کتاب‌های صوتی و مطالعه آن ها در پلتفرم‌های کتابخوانی، در دسترس قرار دادن کتاب برای خانواده‌ها و افراد کتابخوان و تلاش برای در خانه نگه داشتن کتابخوانان از جمله اهداف این طرح بود. بر اساس اعلام بسیاری از مدیران این پلتفرم‌ها در ایام نوروز کتاب‌های بسیاری از طریق این پلتفرم‌ها خریداری شده‌اند و از اجرای این طرح بسیار خرسند بودند. این طرح از تاریخ یکم فروردین ماه سال 1399 آغاز شد و تا پایان20 فروردین ماه ادامه داشت.

جوادی گفت: بیش از 236 هزار نسخه کتاب الکترونیکی با ارزشی بالغ بر 26 میلیارد ریال فروخته شد. این میزان فروش از رشد مطلوب کمی و کیفی ناشران الکترونیک کشور در سال‌های اخیر حکایت می‌کند که منجر به استقبال مخاطبان از محصولات ارائه شده است‌.

ارسال 31 هزار بسته کتاب از طریق سامانه «پست کتاب»

معاون امور فرهنگی، سومین اقدام این معاونت در ایام کرونا را حمایت از «سامانه پست کتاب» اعلام کرد و توضیح داد: در این ایام بخشی از یارانۀ کتاب به حمایت از «سامانۀ پست کتاب» اختصاص داده شد تا از این طریق هزینۀ ارسال کتاب از طریق پست تا پایان فروردین ۱۳۹۹ با حدود ۵۰ درصد تخفیف محاسبه شود.

وی ادامه داد:‌ بر اساس این طرح، برای ارسال هر بسته پستی کتاب در سامانه «پست کتاب» تا دو کیلوگرم صرفا مبلغ ۳۰ هزار ریال دریافت و مابقی هزینه پست مبلغ از محل یارانه کتاب توسط خانه کتاب به شرکت پست پرداخت شد. این طرح نیز از ۲۵ اسفندماه سال گذشته آغاز و تا پایان فروردین ماه ۳۱ هزار بسته کتاب از طریق این سامانه به مناطق کشور ارسال شد که این رقم معادل فعالیت شش ماه از سال ۱۳۹۸ بود.

وی توضیح داد:  بیشترین میزان ارسال کتاب در این طرح متعلق به استان‌های تهران، قم و خراسان رضوی و بیشترین دریافت‌کنندگان کتاب در تهران، اصفهان و فارس بودند.

پیگیری تامین خسارت اهالی نشر و فرهنگ

جوادی با تاکید بر پیگیری خسارت های وارد شده به اهالی نشر و کتاب به خاطر شیوع کرونا گفت: تامین خسارت برای فعالان حوزه نشر و کتاب از طریق برخورداری از تسهیلاتی که دولت در نظر گرفته است در حال پیگیری است. همچنین در تلاش هستیم تا بیمه بیکاری اهالی نشر و پرداخت بیمه سه ماهه اهل قلم را در دستور کار داشته باشیم تا از این طریق بخشی از خسارت هایی را که به اهالی نشر و کتاب در ایام کرونا وارد شده است را جبران کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز