معاون گردشگری کشور به ایلنا خبر داد:
سناریوی تعامل سفر با سلامت را درپیش خواهیم گرفت/ تهران بیشترین آمار بازگشایی مراکز اقامتی را دارد/ تقاضای سفر از سوی مردم وجود دارد
معاون گردشگری کشور با اشاره به آنکه محدودیت تردد بین استانها و شهرها برداشته شده، گفت: با توجه به تقاضایی که برای سفر از سوی مردم وجود دارد، سناریوی تعامل سفر با سلامت را در پیش خواهیم گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ولی تیموری (معاون گردشگری کشور) با اشاره به آنکه طی ماههای گذشته وزارت بهداشت بارها در اطلاعیههای متعدد از مردم درخواست کرد تا برای کاهش شیوع ویروس کرونا، در خانه بمانند و سفر نکنند، گفت: بنابر درخواست وزارت بهداشت درصدد تعطیلی هتلها، مراکز اقامتی، هتلها و سایر تاسیسات گردشگری برآمدیم. حتا مردم سفرها را لغو کردند و کاهش دادند. پروتکلهایی که حتا وزارت بهداشت نداشت را خودمان نوشتیم و در اختیار هتلها قرار دادیم. با ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت همکاریهای لازم را داشتیم.
او ادامه داد: دوماه این روند ادامه داشت اما اکنون با آغاز اردیبهشت به نظر میرسد در عین آنکه باید حواسمان به مسائل بهداشتی باشد، منافع صنعت گردشگری را نیز نباید فراموش کنیم. منافع صنعت گردشگری بر اساس سناریوهایی که در مدیریت بحران حوزه گردشگری داریم، تعامل سفر با سلامت است. به این معنا که در عین آنکه همچنان توصیه و مسائل بهداشتی را رعایت میکنیم، اجازه گشایشهای تدریجی و ارائه خدمات گردشگری را با رعایت مسائل خاص داشته باشیم.
معاون گردشگری خاطرنشان کرد: چگونه است که اکنون بانکها و سایر صنوف فعال شدهاند و با رعایت مسائل بهداشتی به طور مثال چند نفر چند نفر برای انجام کارها به داخل مجموعهها مراجعه میکنند، موزهها نیز میتوانند بازگشایی شوند و بازدیدکنندگان نیز تحت نظارت و چند نفر چند نفر برای بازدید بروند.
تیموری تصریح کرد: این روزها خواست و تقاضای مردم برای سفر را باید در نظر بگیریم. درحال حاضر تفاضاهایی برای سفر حتا برای انجام اهداف کاری وجود دارد و حوزه گردشگری میتواند با رعایت مسائل بهداشتی پاسخگوی این درخواست باشد. اکنون که بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، محدودیت تردد بین استانها و شهرها برداشته شده تفاضاهایی برای سفر وجود دارد و چه واحدی بهتر از تاسیسات و فعالان گردشگری میتواند پاسخگوی این تقاضا باشد؟ میخواهیم در حد محدود در مکانهایی که تقاضا برای سفر وجود دارد، درصدد بازگشایی تاسیسات گردشگری برآییم. تعامل سفر و سلامت را در نظر گرفتهایم.
به گفته او، فعالان گردشگری اعم از هتلدارن و آژانسداران و ... بنابر تشخیص و مصلحت میتوانند درصدد بازگشایی یا عدم بازگشایی فعالیت خود برآیند در این خصوص محدویتی قائل نشدهایم و دستشان را بازگذاشتهایم. بخشی از فعالان گردشگری تعطیل هستند و بخشی که فعال شده ممکن است با تمام ظرفیت خود فعال نشده باشد.
تیموری یادآور شد: مراکز اقامتی در کلانشهرها بخصوص تهران بیشترین آمار بازگشایی و فعال شدن را دارند چراکه تقاضا برای اقامت در مراکز اقامتی این شهرها بیشتر است.
معاون گردشگری همچنین در پاسخ به سئوال ایلنا مبنی بر حضور گردشگران در سواحل، جنگلها و سایر مناطق گردشگری گفت: اینگونه به نظر نمیرسد که تردد گردشگران در سواحل و فضای باز مشکلی ایجاد کند. ضمن آنکه بیشتر این گردشگران انفرادی هستند و تعدادشان اندک است.