در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
سینماها در برزخ هستند/ خطر مبتلا شدن به کرونا در مترو بیشتر از سینماست
امیرحسین حیدری میگوید: حتی اگر امروز کرونا از بین برود و سینماها بازشوند، حداقل یک ماه طول میکشد تا اطمینان مخاطبان جلب شده و شرایط مانند سابق بشود.
امیرحسین حیدری (پخشکننده سینما) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به شرایط امروز کشور و سینما به دلیل کرونا گفت: ما سال گذشته اکران فیلم "جهان با من برقص" را داشتیم که به دلیل کرونا متوقف شده و امسال نیز نوروز میخواستیم یکی از فیلمهای سینمایی را اکران کنیم که متاسفانه به دلیل گسترش و تعطیلی سینما متوقف شد.
حیدری با اشاره به اینکه تقریبا میزانس اکران در سینمای ایران از بین رفته است، گفت: کرونا باعث شده تا سینمای ایران در یک وضعیت برزخ قرار بگیرد و اصلا نمیتوان هیچ چیزی را پیشبینی کرد و برای آینده برنامهریزی کرد. تکلیف هیچکس مشخص نیست و همه در یک بلاتکلیفی هستند.
وی با تاکید بر اینکه همه بخشهای سینما از تولید، اکران و نمایش متضرر شدهاند، گفت: اولویت دولت در شرایط فعلی سینما و فرهنگ نیست و مشکلات دیگری را دارد که اول میخواهد به آنها بپردازد.
حیدری افزود: اینکه بگوییم باتوجه به گسترش کرونا تولیدات در سینما متوقف شده و ما دیگر تا پایان سال نمیتوانیم تولیدی داشته باشیم، درست نیست زیرا در شرایط عادی نیز تولیدات در سینمای ایران از ابتدای پاییز آغاز میشد بلکه مشکل اصلی فیلمهایی است که پشت اکران ایستادهاند و ما شاهد یک ترافیک سنگین از این فیلمها خواهیم بود.
وی ادامه داد: حتی اگر امروز نیز کرونا از بین برود و سینماها بازشوند، حداقل یک ماه طول میکشد تا اطمینان مخاطبان جلب شود و شرایط مانند سابق بشود. همچنین قطعا بعد از بازگشایی باید پروتکلهای مشخصی اجرا شود که عادت کردن به این پروتکلها زمان زیادی میبرد.
مدیرعامل شرکت سینمایی نمایشگستران با اشاره به اینکه بازگشایی سینماها پروتکل پیچیدهای است، گفت: باید شرایطی فراهم شود که مخاطبان در امنیت و سلامت به تماشای فیلمها بنشینند زیرا جان انسانها بر هر چیزی ارجح است و اگر پروتکلهای پزشکی و بهداشتی به خوبی اجرا نشود، مانند چین که سینماهای خود را بازکرد و بعد مجبور شد دوباره ببندد، ما نیز گرفتار میشویم.
وی ادامه داد: خطر مبتلا شدن به کرونا در مترو و اتوبوس بیشتر از سینما و سالن تئاتر است و اینکه در این شرایط سالنهای سینما تعطیل است اما مترو و اتوبوس با این حجم جمعیت فعالیت میکند، باعث تعجب است.
حیدری درباره اکران اینترنتی فیلمها گفت: اکران آنلاین فیلمها میتواند موفق شود اگر ما مانند کشورهای دیگر قوانین کپیرایت را رعایت کنیم و به حقوق مولف احترام بگذاریم، امروز در همه دنیا اجاره کردن فیلم در بازه زمانی کاملا امری رایج است و شرکتهایی همچون نت فیلیکس، آمازونپرایم از این مساله استفاده میکنند ولی ما متاسفانه ما در کشورمان به لحاظ حقوقی و دینی و اخلاقی این مساله را رعایت نمیکنیم. به همین دلیل نسخه قاچاق فیلمها سریع در اینترنت عرضه و باعث میشود صاحبان آثار دیگر از این طرح استقبال نکنند.
وی ادامه داد: باید برای اکرانهای آنلاین پروتکلهای مشخصی نوشت و به آن با دید یک مساله ملی نگاه کرد و از همه ظرفیتها استفاده و همه ویاودیها مشارکت کنند تا هم ریسک کپی غیرمجاز کاهش پیدا کند و هم بتوان با حمایت قوه قضاییه با قاچاقچیان و عرضهکنندگان غیرمجاز مبارزه کرد.
حیدری با اشاره به ستاد مدیریت بحران در سازمان سینمایی و همچنین کمکهایی که این سازمان به سینماگران خواهد کرد، گفت: رقمی که سازمان سینمایی میخواهد به اعضای صنوف کمک کند، بالا نیست. پولی که میدهد براساس بضاعت آن است درغیر این صورت 500 هزار تومان پولی که به اعضای صنوف و وام 10 میلیون تومانی که سینماداران قرار است، داده شود اصلا جوابگوی هزینهها و خسارتها نیست و باید بودجه جداگانهای توسط دولت در اختیار سازمان سینمایی قرار بگیرد تا بتوان برای سینما هزینه کرد.