توضیحات هادی حجازیفر درباره جزئیات جشنواره تئاتر خصوصیاش
نشست خبری هادی حجازیفر پیرامون برگزاری نخستین جشنواره تئاتر هامون پیش از ظهر امروز (یکشنبه ۱۳ بهمن) در محل این تماشاخانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری هادی حجازیفر پیرامون برگزاری نخستین جشنواره تئاتر هامون پیش از ظهر امروز (یکشنبه ۱۳ بهمن) در محل این تماشاخانه برگزار شد.
حجازیفر در این نشست با اشاره به اینکه در بخش صحنهای این جشنواره ۶۴۹ ثبتنام داشتهاند، گفت: برخلاف دیگر جشنوارهها که یک متن توسط چندین نفر ارسال میشد و از این میان برخی گروهها حذف میشدند، ما گفتیم ایده اجرایی بفرستید و اگر گویا نیست فیلم بفرستید و آثار آنها را که معترض بودند، بازبینی کردیم و یک کار با امتیاز بالا برگزیده شد.
او با اشاره به اینکه ۱۰۳ نمایش به مرحله گزینش راه یافتند و ۲۰ کار انتخاب شد، یکی از شرایط شرکت در جشنواره را عدم اجرای عموم خواند و گفت: یکی از مشکلات عدم توجه به اجرای شهرستانیها بود که ما تسهیلاتی در این زمینه ارائه دادیم و در نهایت دو کار از شهرستان اضافه شد و جدول به ۲۲ اثر افزایش یافت.
مدیر تماشاخانه هامون با تاکید بر اینکه آثار شرکت کننده در جشنواره، فراتر از انتظارات بود و با وجود همزمانی با جشنواره تئاتر فجر، آثار خوبی به جشنواره راه یافت، گفت: دوست داشتم سی کار را معرفی کنم اما با توجه به تک سالن بودن نیاز به برنامه ویژهای است که دو کار در یک روز اجرا شود.
حجازیفر همچنین خودش، علی سرابی، پیام لاریان، ژاله صامتی و فرهاد مهندسپور را به عنوان داوران جشنواره تئاتر هامون معرفی کرد و گفت: در این جشنواره قصد انتخاب اثر برگزیده را به مفهوم مطلق داریم که به همین منظور در حال تشکیل یک انجمن با حضور تئاتربینهای حرفهای که کار میبینند و از تئاتر حمایت میکنند و به زعم خودشان با نوشتههایشان پیشنهاد میدهند، داریم.
او ادامه داد: این افراد را با کمک تیوال شناسایی کردیم و قرار است بین هفت تا ده نفر کارها را ببینند و ستاره دهند. به نظر من این افراد بیشاز هرکسی تئاتر میبینند.
این هنرمند تئاتر و سینما، یادآور شد: بخشی از آرای این جایزه به داوران و بخشی نیز به انتخاب مستقیم تماشاگران برمیگردد.
حجازیفر همچنین خاطرنشان کرد: در کنار جوایز بازیگری و کارگردانی اگر اتفاق مهمی در حوزه نور و لباس رخ دهد که داوران تشخیص دهند، جوایزی هم در این حوزهها اعطا میکنند. در بخش نمایشنامهنویسی هم داوران درحال خوانش متون هستند و امیدواریم در هنگام اعلام اسامی نامزدهای بخش صحنهای، نامزدهای این بخش هم اعلام شود.
مدیر تماشاخانه هامون همچنین با اشاره به تسهیلاتی که جشنواره به گروههای برگزیده میدهد، گفت: گروهها به اجرای عموم میروند و به صورت درصدی با آنان قرارداد بسته میشود. همچنین به برگزیدگان بازیگری و کارگردانی ۱۰ میلیون جایزه میدهیم. نمایشنامه برگزیده هم در صورت تطابق با امکانات سالن، برای چاپ و اجرا توسط هامون خریداری و به کارگردانان پیشنهاد داده میشود.
حجازیفر تصریح کرد: بخشی از کارها به نظر خوب و واجد جنون هستند که زیرمجموعه استعداد قرار میگیرند و با وجود آماتوری بودن به شدت درخشان هستند.
او با اشاره به اینکه از امروز پیشفروش بلیت آثار جشنواره در تیوال با قیمت ۲۵ هزار تومان آغاز میشود، گفت: ما روی فروش بلیت حساب نکردیم و به نوعی پول به گروهها بازمیگردد و هدف، تنها دیده شدن کار بچههاست.
این هنرمند تئاتر یادآور شد: ختتامیه جشنواره در روز ۲۶ بهمن، افتتاحیه رسمی سالن هامون هم خواهد بود.
حجازیفر همچنین درباره جشنواره تئاتر فجر، گفت: جشنواره تئاتر فجر تا دورهای، کار خود را به خوبی انجام میداد و هر سال دو، سه چهره به جریان تئاتر کشور معرفی میکرد و افراد تلاش میکردند کار درخوری تولید کنند تا به شرایط اجرا در سالن دست یابند. سالی که کار رومئو و ژولیت من در جشنواره عروسکی برگزیده شد و به من به سختی بیست روز سالن دادند، احساس میکردم همه دنیا را دارم. غیررقابتی کردن جشنواره معنایی نداشت. اساتید مختلفی بودند که نمیخواستند آثارشان قضاوت شود.
او با اشاره به اینکه «با تئاتر خصوصی عده زیادی به تئاتر معرفی شدند» گفت: با اینکه سالنهای تئاتر در هر بزنگاهی تعطیل میشوند و نمیدانم چرا؟ جشنواره تئاتر فجر دو تا سه ماه فرصتهای تئاتری را از بین میبرد. آثاری که نمیدانند چه کنند را به بخش فجر پلاس میدهند و به سالن هم 20 میلیون تومان میدهند. اما احترام، یعنی اینکه کار خارجی را به سالن خصوصی بدهند. اینکه نفر برگزیده سوم آیینی سنتی را به فلان جا دادند اشتباه است و این رویه مورد اعتراض ماست. ما میخواهیم با کمک سالنهای دیگر، به سمتی برویم که سال دیگر این جشنواره را به صورت بینالملی برگزار کنیم و معتقدیم جشنواره میتواند به بخش خصوصی منتقل شود.
حجازیفر با اشاره به اینکه «تنها جایی که دولت زورش به آن رسیده تئاتر است» گفت: شهرام کرمی (مدیرکل هنرهای نمایشی) با چنین بودجهای چه باید بکند؟ وضعیت بسیار سخت است. مثل این میماند که مهمانان بسیاری داری و باید به آنان توهم سیری بدهی.
این هنرمند تئاتر و سینما خاطرنشان کرد: حجم استقبال هنرمندان از جشنواره هامون، ما را شوکه کرد و تلاش میکنیم به بهترین شکل جشنواره را برگزار کنیم. همچنین فراخوان نیروهای داوطلب دادیم که استقبال بسیار خوبی از آن شد. همانطور که مخاطب به ما اعتماد کرده است من هم میخواهم بچههای بااستعداد را معرفی کنم. جا برای بسیاری از افراد شاخص هست.
حجازیفر همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش درباره همکاری با نهادها و احتمال تصور خریده شدن گفت و اینکه سیاستها بر اساس مدیریتهای کوتاهمدت مشکل ساز بودهاند. او گفت: این کارها برنامهریزی و مشاورههای درجه یک میخواهد. مهمترین هدف من از برگزاری جشنواره، ایجاد اعتماد میان جامعه تئاتر و گروههای گمنام است.
او همچنین هدفش را برگزاری مهمترین جایزه نمایشنامهنویسی کشور خواند و گفت: بچههای با استعداد به سبب مسائل اقتصادی وقت نوشتن ندارند. میخواهم به واسطه دوستانی که پیدا کردهام اسپانسری برای این برنامه بیابم. چراکه تئاتر به شدت نیاز به کارهای جدید و آدمهای جدید دارد.
حجازیفر اسپانسر معنوی جشنواره را سایت تیوال خواند و گفت: سر اجرای نمایش ملاقات بانوی سالخورده من مورد حمایت قرار گرفتم، با اینکه چهره شناخته شدهای نبودم و از همین رو در همه فعالیتهایم به حسن نیت جوانان تیوال واقف هستم و تلاش میکنم این گروه دوام بیاورند. همچنین اسپانسر مالی ما، اول مارکت است.
او با تاکید بر اینکه روز آخر جشنواره، همه هزینههایش را به شکل علنی میگوید، ادامه داد: این جشنواره بین سیصد تا چهارصد میلیون هزینه دارد که هامون، خود آن را تامین کرده است. ضمن اینکه درخواست تجهیزات از ادارهکل هنرهای نمایشی داشتیم که آقای کرمی دستور همکاری دادند ولی آقای سعید اسدی گفتند به دلیل برپایی جشنواره فجر امکانش نیست. هرچند به نظرم پنج نور اسپات چندان تاثیری روی جشنواره تئاتر فجر نمیداشت ولی تصمیم گرفتم خودم آنها را خریداری کنم.
حجازیفر در پایان خاطرنشان کرد: دوست داریم در سایت هامون فروش آثار و نظر مستقیم افراد را ببینیم و میخواهیم با شفافیت به این مهم برسیم.