خبرگزاری کار ایران

کارگروه تدوین ضوابط اقامتگاه‌های سنتی کشور تشکیل جلسه داد

کارگروه تدوین ضوابط اقامتگاه‌های سنتی کشور تشکیل جلسه داد
کد خبر : ۸۴۷۹۶۲

نشست کارگروه تدوین ضوابط، با هدف ترسیم چارچوب فعالیت، ارزیابی، درجه‌بندی و نظارت بر اقامتگاه‌های سنتی کشور با حضور معاون گردشگری وزارت میراث‌‎فرهنگی، گردشگی و صنایع‌دستی برگزارشد.

به گزارش ایلنا، ولی تیموری (معاون گردشگری) در نشست تخصصی کارگروه تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی  که با حضور جمعی از متخصصین، صاحبنطران و ذینفعان صنعت گردشگری کشور در محل معاونت گردشگری برگزار شد، گفت: اقامتگاه‌های سنتی با زیرشاخه‌های مختلف شامل «هتل‌بوتیک»، «خانه‌های سنتی»، «سرا»ها و غیره به عنوان یکی از مصادیق مهم تاسیسات گردشگری کشور، به دلیل پیوند جدایی‌ناپذیر با ابنیه و بناهای تاریخی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ، تاریخ و به طور کل میراث‌فرهنگی غنی ایران همواره مورد علاقه گردشگران خارجی ورودی به کشور و نیز گردشگران داخلی بوده است؛ افزود: تبدیل بناهای تاریخی به کاربری‌های مختلف گردشگری از جمله اقامتگاه‌های سنتی یکی از روش‌های به‌روز در زمینه حفاظت به شمار می‌آید و دستاوردهای مختلفی از جمله تامین هزینه‌های نگهداری با اعتبارات بخش غیر‌دولتی، پاسداری از میراث موجود، تقویت حوزه زیرساخت‌های پذیرایی و اقامتی و در نهایت انعکاس داشته‌های فرهنگی و تاریخی کشور را به دنبال خواهد داشت.

تیموری همچنین به پراکندگی ابنیه تاریخی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: به تبع وجود بناهای قدیمی در سراسر کشور و امکان فعالیت آنها در قالب اقامتگاه‌های سنتی، اقدامی مهم در راستای توزیع سفر انجام خواهد گرفت؛ چرا که بسیاری از این نوع مراکز به عنوان جاذبه‌های گردشگری مورد توجه هستند.       

معاون گردشگری پیرو ماهیت ارزشمند اقامتگاه‌های سنتی، به اهمیت و نقش تدوین ضوابط آنها تاکید کرد و گفت: زمانی که ضوابط فعالیت این نوع اقامتگاه‌ها مطابق با مقررات و دیدگاه‌های کارشناسی مورد تایید سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تدوین شود؛ ضمن ایجاد نظم و یکپارچگی در فعالیت آنها، امکان درجه‌بندی و سپس نظارت دقیق نیز محقق خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پیرو تدوین ضوابط مورد نیاز، تعریف واحد و جامعی از اقامتگاه‌های سنتی ارائه خواهد شد؛ به گونه‌ای که با انتقال مفهوم دقیق و ایجاد تمایز هر یک از زیرشاخه‌های آن به عنوان «سرا»، «هتل - میراثی»، «هتل بوتیک»، «خانه تاریخی» و ... عنوانی جامع مطابق با الگوی مراکز اقامتی بین‌المللی شکل خواهد گرفت؛ چرا که صنعت گردشگری نیازمند تعامل و انطباق با نرم‌های جهانی است.  

تیموری ادامه داد: همچنین با تدوین ضوابط اقامتگاه‌های سنتی امکان نظارت برفعالیت و نرخ‌گذاری قانونی نیز محقق خواهد شد تا علاوه بر تلاش برای حفاظت از ابنیه تاریخی و مدیریت بر مبنای شاخص‌های توسعه پایدار، تامین نیاز گردشگران از حداقل سطح خدمات تا سطوح عالی فراهم شود.   

 وی همچنین ضمن بررسی پیش‌نویس اولیه ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی و نیز کسب توضیحات کارشناسی متخصصین و ذینفعان حاضر در جلسه، موضوع تکمیل، اعمال نظرات و تهیه نسخه نهایی و اجرایی مربوطه را در دستور کار کارگروه تخصصی تدوین ضوابط زیر مجموعه دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری قرار داد.   

تدوین ضوابط اقامتگاه‌های سنتی یکی از شش مصداق تاسیسات گردشگری کشور از جمله «مجتمع‌های گردشگری»، «مراکز تفریحی و گردشگری»، «کمپ» و غیره به شمار می‌آید که از اواسط سال جاری ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی آنها توسط  تیم اجرایی متخصص و حرفه‌ای مرکب از کارشناسان، ارزیابان، مدیران فنی و مراکز علمی دانشگاهی، در دستور کار قرار گرفته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز