خبرگزاری کار ایران

در افتتاحیه جشنواره موسیقی نواحی ایران مطرح شد؛

اشکالات دوره‌های پیشین تا حد زیادی مرتفع شده اشت

اشکالات دوره‌های پیشین تا حد زیادی مرتفع شده اشت
کد خبر : ۸۳۱۶۸۴

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد به لزوم و اهمیت جشنواره موسیقی نواحی ایران تاکید کردند.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمحمد مجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و محمد الهیاری فومنی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) با حضور در دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران که در شهر کرمان برگزار می‌شود، به لزوم و اهمیت این رویداد مهم تاکید کردند.

افتتاحیه دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شب گذشته پنجشنبه ۱۶آبان‌ماه در مجموعه گنجعلی‌خان واقع در شهر کرمان برگزار شد.

 سیدمحمد مجتبی حسینی درباره اهمیت جشنواره موسیقی نواحی گفت: جشنواره موسیقی نواحی ایران  بعد از ١١ دوره اجرا به نقطه‌ای رسیده که به جای اینکه صرفا یک رویداد مقطعی باشد و طی پنج روز اجرا شود، می‌تواند یک رویداد مستمر جریان ساز در حوزه موسیقی اقوام باشد. برنامه‌ریزی که برای این دوره از جشنواره صورت گرفته، مقدمه چنین اقدامی است تا مجموعه برنامه‌های موسیقی اقوام بتواند امتداد پیدا کند و در طول سال بین این دوره دوازدهم و دوره‌های آتی، مجموعه‌ای از رویدادها به طور مستمر تکرار شود. 

حسینی افزود: استمرار، نکته مهم این جشنواره است و نکته دیگر این است که تلاش شده گروه‌های مختلفی که از سایر استان‌ها به این جشنواره تشریف می‌آورند، در محورهای اصلی جشنواره به اجرای برنامه بپردازند و رشد کمی و کیفی این رویداد گواه به رغبتی است که در هنرمندان وجود دارد و مخاطبانی که آمده‌اند تا از اجراها استفاده کنند. برنامه‌های جنبی نیز که برای جشنواره موسیقی نواحی تدارک دیده شده است، این نگاه را تقویت می‌کند و نمایشگاه سازها و عکس‌ها، نشست‌های پژوهشی، نمایشگاه کتاب و آثار موسیقایی مجموعه‌ای از این اقدامات را پیش چشمان مخاطبان به نمایش می‌گذارد.

حسینی گفت: طبیعتا جشنواره موسیقی نواحی از یک منظر قرار است راوی میراث صمیمی ارزشمند گذشته باشد. در عین حال می‌خواهد این میراث را به نوعی معرفی کند که دستمایه و مبنای الهام هنرمندان امروزی برای آفرینش براساس نغمه‌های تاریخی و موسیقی نواحی‌مان باشد و نهایتا شوق و رغبت آموختن را بر جوانانی که علاقمند به موسیقی نواحی ایران هستند را برانگیخته می‌کند.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در مراسم افتتاحیه دست‌اندرکاران جشنواره سعی کردند یک نمونه و مجموعه‌ای از اجراهای روزهای آتی فراهم کنند، به نحوی که از نقاط مختلف ایران اجراهای متنوعی را شاهد باشیم. حضور مهمانان متخصص در موسیقی‌شناسی یکی از ظرفیت‌های جدیدی است که در این دوره از جشنواره به آن پرداخته‌ شده است.

محمد الهیاری فومنی نیز درباره لزوم برگزاری جشنواره‌ موسیقی نواحی گفت: جشنواره‌ها اساسا فرصتی هستند برای شبکه‌سازی فرهنگی و اتصال گروه های مختلفی که در نهایت منجر به ایجاد یک شبکه ملی شود. اینجا یکسری کنش‌های فرهنگی میان هنرمندانی که از بخش‌های مختلف در این جشنواره حضور پیدا کردند، در حال شکل‌گیری است و همچنین این کنش فرهنگی موجب آشنایی با آداب و رسوم و سنت‌ها می‌شود.

الهیاری در ادامه توضیح داد: این اتصال فرهنگی که در طی این ٤ روز شکل می‌گیرد، دستمایه ارتباط هنرمندان با یکدیگر در طول سال خواهد شد و از طرفی باعث آشنایی مردم کرمان با دنیای فرهنگ‌های مختلف می‌شود که نشان دهنده این است که آسمان فرهنگی ما رنگارنگ است. 

مدیرکل دفتر موسیقی افزود: از طرفی برای هنرمندانی که از خارج از کشور به این جشنواره پا گذاشته‌اند، این رویداد نشانگر این است که موسیقی نواحی ما تولید محتوا دارد و این تولید محتوا قابلیت جاگیر شدن در بستر فرهنگی را داراست. ما در دنیا با صنعت تولید محتوا مواجه هستیم و رقابت بین کشورها بر سر همین صنعت وجود دارد. موسیقی نیز از آنجا که زبان مشترک ملل است قابلیت تولید محتوا را دارد، می‌تواند از همین راه جهانی شود.

 الهیاری گفت: هرچقدر بتوانیم جشنواره را قاعده‌مندتر کنیم و بر بعد بین‌المللی آن بیفزاییم امکان رسیدن به شبکه‌سازی بین‌المللی در راستای هنر مقدورتر خواهد بود. با توجه به اینکه این فستیوال طی چندین دوره متوالی در شهر کرمان در حال برگزاری است، مسئولان به تجارب خوبی در این زمینه دست پیدا کرده‌اند و اشکالات دوره‌های پیشین تا حد زیادی مرتفع شده است.

الهیاری درباره ارتباط اهالی کرمان با جشنواره موسیقی نواحی گفت: مردم استان کرمان به این جشنواره خو پیدا کرده و در تقویم فرهنگی خود تاریخ برگزاری این جشنواره را حفظ کرده‌اند و همچنین شاهد این بودیم که مردم کرمان برای حضور در این جشنواره آمادگی کامل داشتند. مسئولان نیز هم در کرمان و هم در تهران هردو به یک تقسیم کار مشترک و هدفمند دست پیدا کرده‌اند، اگرچه سن جشنواره ١٢ بوده و عدد نسبتا بالایی محسوب نمی‌شود و برای بهتر شدن و به تکرار نرسیدن فضا وجود دارد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در پایان اذعان داشت: مدت این جشنواره ٤ روزه بوده و از یک جشنواره با این مدت کوتاه برای برگزاری باید به همین اندازه توقع داشت. یک جشنواره زمانی می‌تواند تاثیرگذاری داشته باشد که ما برای موضوع نواحی استراتژی و برنامه‌ریزی بلندمدتی داشته باشیم و برای هنرمندان نواحی در طول سال برنامه‌ریزی کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز