خبرگزاری کار ایران

یک دانشجو و فعال تجاری از کشور ساحل عاج مطرح کرد:

واقعیت‌ها چیزهایی نیستند که رسانه‌ها القا می‌کنند/ ایرانی‌ها شادترین مردم جهان هستند/ تجارت بادام هندی باید در اختیار تاجران ایرانی باشد نه هندی‌ها

واقعیت‌ها چیزهایی نیستند که رسانه‌ها القا می‌کنند/ ایرانی‌ها شادترین مردم جهان هستند/ تجارت بادام هندی باید در اختیار تاجران ایرانی باشد نه هندی‌ها
کد خبر : ۸۲۷۴۳۶

ساخو آدم می‌گوید: خونگرمی و مهمان‌نوازی ایرانی‌ها قطعا یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری ایران برای جذب گردشگران ساحل عاج است. ایرانی‌ها شادترین مردم جهان هستند هرچند محدودیت‌هایی وجود دارد با این‌حال آنها شادی‌های خود را دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساخو آدم از کشور ساحل عاج به ایران آمده و دانشجوی رشته MBA در دانشگاه شهید بهشتی تهران است. او برای تحصیل در ایران از طرف وزارت علوم پذیرفته شد از این رو یک دوره آموزش زبان فارسی را پشت‌سر گذاشت که معمولا حدود شش ماه تا یک سال طول می‌کشد. ساخو آدم حدود چهار سال است که در ایران زندگی می‌کند و از آنجا که برادر او نیز تحصیلات خود را در ایران پشت‌‌سر گذاشته و تعاریف زیادی از جاذبه‌های ایران از او شنیده بود، جذب ایران شد.

او معتقد است: ایران کشوری بسیار متفاوت نسبت به ساحل عاجی است و این تفاوت‌هاست که سبب می‌شود با فرهنگ‌های بیشتر آشنا شویم. درواقع همین تفاوت‌ها بود که مرا جذب ایران کرد.

در نهایت مهمان‌نوازی ایرانیان و آرامش و امنیتی که در ایران برقرار است او را مجاب کرد تا تحصیلات خود را در ایران ادامه دهد. او در حین تحصیل در ایران در بخش‌های مختلف از جمله سینما و همچنین تجارت و بازرگانی فعال است و سعی دارد تبادلات تجاری بین دو کشور را رونق بخشد. در ادامه گفتگوی ایلنا را با این دانشجوی ساحل عاج می‌خوانید.

قبل از سفر به ایران چه شناختی از کشور ما داشتید و رسانه‌های بین‌المللی موفق شده بودند چه تصویری از ایران در ذهن شما خلق کنند؟

به دلیل اطلاعات اشتباهی که همیشه در رسانه‌ها از ایران منتشر می‌شود، من هم ذهنیت خوبی نسبت به ایران نداشتم البته اگر امروز از یک ایرانی نیز درباره کشور ساحل عاج نیز سوال کنید او نیز اطلاعات چندانی نسبت به کشور ما ندارد چنانکه چند بار از چند ایرانی سوال پرسیدم و آنها فکر می‌کردند ساحل عاج در اروپا قرار دارد و نمی‌دانستند که یک کشور آفریقایی است. می‌توان گفت همواره تفکرات اشتباه به مردمان کشورهای ما القا شده و اگر برخی افراد مانند من خطرپذیر و ریسک‌پذیر نباشند نمی‌پذیرند تا بر تفکراتی که به آنها القا می‌شود، غلبه کنند. به طور مثال بارها از رسانه‌ها شنیده بودم که در ایران جنگ است اما وقتی به ایران آمدم دیدم که باحال‌ترین (می‌خندد) جایی است که می‌توان بر روی کره زمین پیدا کرد. ایران به لحاظ فرهنگ و مردم و جاذبه‌های دیدنی بسیار مثبت است و دید من بعد از آمدن به ایران کاملا نسبت به آنچه که در گذشته تصور می‌کردم تغییر کرد. مردم ایران بسیار بافرهنگ، خونگرم و تلاشگر هستند.

وقتی به ایران آمدم متوجه شدم که فقط مردم ساحل عاج نیستند که تصویری اشتباه نسبت به ایران در ذهن دارند بلکه مردم ایران نیز تصویری نادرست نسبت به ساحل عاج در ذهن دارند. همان‌طور که ما در کشور خودمان همواره با اطلاعات غلطی که رسانه‌ها منتشر می‌کنند، احاطه شده‌ایم مردم ایران نیز فکر می‌کنند تمام کشورهای آفریقایی فقیر هستند و در گرسنگی مانده‌اند و اطلاعات درستی در اختیار ندارند. این امر ایجاب می‌کند تا با برگزاری نمایشگاه‌های معرفی دو کشور این ارتباطات را بیشتر کنیم و اطلاعات مردم را نسبت به یکدیگر افزایش دهیم. مردم باید بدانند واقعیت آن چیزی نیست که رسانه‌ها در ذهن آنها تصویر کرده‌اند. بهتر است اطلاعاتی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود را به طور کلی به کشورهای اطراف تعمیم ندهیم. مثلا آفریقا قاره‌ای است که ۵۲ کشور را دربرمی‌گیرد و فقط سه کشور با مشکلات فقر و گرسنگی روبه‌رو هستند و نباید آن را به تمام آفریقا تعمیم داد. این اطلاعات سبب شده تا گردشگران دنیا از سفر به آفریقا بترسند. اگر بتوانیم سفر را رونق دهیم و امکانی ایجاد کنیم که مردم بتوانند به کشورهای یکدیگر سفر کنند و از نزدیک با واقعیت روبه‌رو شوند، تصورات اشتباه از بین خواهد رفت.

از صحبت‌های شما می‌توان به این نتیجه رسید که مردم ساحل عاج هیچ شناختی از مرزهای فرهنگی، جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی ایران ندارند. با این وجود نیاز است تا با معرفی جاذبه‌ها و میراث ایران، این شناخت را بیشتر کرد. طی سال‌های اخیر آیا فعالیت خاصی در مورد معرفی ایران به مردم شما انجام شده است؟

بهتر است درها برای تبادل گردشگر باز شود و هیچ مرزی بین دو کشور باقی نماند. هرچه رفت و آمد بین مردمان کشورها بیشتر شود آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم آنها بیشتر خواهد شد. این که شناختی بین دو کشور وجود ندارد به دولت‌ها بازمی‌گردد. باید شرایطی ایجاد کرد که سرمایه‌گذاران ترسی برای حضور در کشورهای مختلف نداشته باشند. ایران و ساحل عاج می‌توانند تبادلات تجاری زیادی داشته باشند اما از انجام این مهم می‌ترسند چراکه نگران امنیت ناشی از عدم شناخت هستند. معتقد هستم رسانه‌ها و تصویری که در ذهن مخاطب ایجاد کرده‌اند سدی در مقابل عدم ایجاد این شناخت است. در عین حال سیاست‌گذاری‌های کلان به درستی انجام نشده و هدفگذاری‌های صحیح در این خصوص محقق نشده است.

ایران در آسیا و ساحل عاج در قاره آفریقا قرار دارد. این دو کشور با فاصله طولانی که با یکدیگر دارند، از فرهنگ‌ها، آداب و رسوم و میراثی متفاوت برخوردارند. به نظر شما مردم ساحل عاج با کدام ویژگی‌ها و جاذبه‌های ایران می‌توانند ارتباط برقرار کنند؟ آیا بین ایران و ساحل عاج هیچگونه قرابت فرهنگی وجود دارد؟

ساحل عاج از جمله کشورهایی است که در تجارت بسیار فعال است. از معادن گرفته تا حوزه کشاورزی بسیار ارزشمند است. به طور مثال یکی از محصولات کشور ما بادام هندی است. این محصول نام هند را بر روی خود دارد این در حالی است که هندی‌ها چنین محصولی را تولید نمی‌کنند و فقط مانند دلال عمل می‌کنند و این محصول را با برند خود به ایران می‌آورند. چرا امکانی ایجاد نکنیم که تجار ایرانی این محصول را به صورت مستقیم از ساحل عاج به ایران بیاورند؟ در چنین شرایطی در عین کاهش قیمت این محصول که مورد علاقه مردم ایران است، تبادل تجاری نیز بین دو کشور ایجاد می‌شود.

ایران و ساحل عاج می‌توانند در حوزه‌های بازرگانی و تجاری اشتراکات خوبی داشته باشند. فقط نیاز است تا اطلاعاتمان را نسبت به یکدیگر افزایش دهیم. در بخش‌های هنری نیز جذابیت‌های مشترک داریم به طور مثال سینمای ایران بسیار قوی است و می‌توان مردم ساحل عاج را با سینمای ایران آشنا کرد. از این طریق رفت و آمدها افزایش خواهد یافت. البته موانع بسیاری در این راه وجود دارد که از آن جمله می‌توان به وجود باندها و نیاز به ارتباطات قوی و گسترده با عوامل قدرت اشاره کرد.

درعین حال، مردم ایران، خونگردمی آنها و مهمان‌نوازیشان قطعا یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری ایران برای جذب گردشگران ساحل عاج خواهد بود. بد نیست به این نکته نیز اشاره کنم که ما بارها شنیده بودیم که ایرانی‌ها شاد نیستند اما اکنون معتقد هستم ایرانی‌ها شادترین مردمان جهان هستند. هرچند محدودیت‌هایی وجود دارد اما بازهم شادی‌های خود را دارند.

اگر بخواهید تعریفی از ایران به مردم کشور خودتان ارائه دهید چه می‌گویید؟

به آنها می‌گویم به ایران سفر کنید و از نزدیک آن را ببینید. خودشان بیایند و حالشان را ببرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز