آنچه در بسته خبری روز یکشنبه میخوانید:
پاسخ معاون هنری به فضای امنیتی تئاتر، ماجرای ارس امیری و نوشین جعفری/ غرب با خوی تهاجمی به دنبال به زانو درآوردن شرق بوده است/غزالی به دنبال ایجاد فاصله میان منطق و فلسفه بود/آمار مجوزهای دفتر موسیقی در ۶ماه نخست سال
پاسخ معاون هنری به فضای امنیتی تئاتر، ماجرای ارس امیری و نوشین جعفری، گفتگو با پژوهشگر ارشد مطالعات اسلامی مرکز مطالعات اسلامی دوسلدورف درباره اهمیت و اثرگذاری امام محمد غزالی، گفتگو با مدیر برنامه مطالعات اسلامی دانشگاه ییل درباره اهمیت تاریخی انتقال تکنولوژی و دانشهای انسانی از مشرق به مغرب، انتشار آمار مجوزهای دفتر موسیقی در ۶ماه نخست سال، برپایی تورهای رایگان در هفته گردشگری و یادی از محمدرضا شجریان توسط شاگردانش در زادروزش بخشی از مهمترین خبرهای فرهنگی و هنری خبرگزاری ایلنا را در روز یکشنبه (هفتم مهر) شامل میشوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، گفتگوی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرگزاری ایلنا پیرامون طرح ساماندهی انجمنها و موسسات این معاونت و فضای امنیتی حاکم بر تئاتر، گفتگو با گوتلیب گانترن (پژوهشگر ارشد مطالعات اسلامی مرکز مطالعات اسلامی دوسلدورف) درباره اهمیت و اثرگذاری امام محمد غزالی بهعنوان فیلسوفی ضدفلسفه، گفتگو با پروفسور «اسما سعید» مدیر برنامه مطالعات اسلامی دانشگاه ییل پیرامون اهمیت تاریخی انتقال تکنولوژی و دانشهای انسانی از مشرق به مغرب، برپایی یک گردهمایی به مناسبت زادروز محمدرضا شجریان توسط شاگردانش، انتشار آمار مجوزهای صادرشده دفتر موسیقی در نیمه نخست سال ۹۸ برای اجرای صحنهای، آلبوم موسیقی، آلبوم تصویری، تک آهنگ، نماهنگ، کتاب گویا، اجرای گروههای خارجی در ایران و تعداد اشعار و همچنین برپایی تورهای رایگان ریگردی و ورامینگردی برای عموم شهروندان در هفته گردشگری بخشی از مهمترین اخبار فرهنگی و هنری خبرگزاری ایلنا در روز یکشنبه (هفتم مهر) بود.
پاسخ معاون هنری به فضای امنیتی تئاتر، ماجرای ارس امیری و نوشین جعفری
طرح ساماندهی موسسات و انجمنهای معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از موضوعات داغ چند هفته اخیر بوده است؛ مسالهای که با واکنش انجمنهایی ازجمله هنرهای نمایشی روبرو بوده و طرح را با سوالات متعددی روبهرو کرده است. هفته گذشته سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در خبرگزاری ایلنا حاضر شد و به سوالات این رسانه درباره طرح ساماندهی موسسات و انجمنها پاسخ داد و صراحتا شائبه سیاسی بودن آن و تشکیل موسسه «ایرانیان» برای ادغام موسسات و انجمنها و ریاست احمد مسجدجامعی بر آن را رد کرد. اما این طرح، تنها موضوع مورد پرسش ایلنا نبود؛ بودجه نهادها، موسسات و انجمنها برای حمایت از تئاتر، حسابرسی و نظارت بر خرج این بودجه، مساله دریافت غیرقانونی مالیات بر ارزش افزوده از فعالیتهای تئاتری و مواجهه معاونت هنری با آن، امنیتی شدن فضای تئاتر در حدود یک سال گذشته و برخی احکام و احضارها، موضع معاونت هنری در برابر برپایی پروژههای بینافرهنگی با کشورهایی مانند انگلستان و فرانسه و نیز حساسیت در حوزه روابط خارجی فرهنگی هنرمندان از جمله مواردی بود که با معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح و مشروح آن امروز منتشر شد.
غرب با خوی تهاجمی به دنبال به زانو درآوردن شرق بوده است
پروفسور «اسما سعید» (مدیر برنامه مطالعات اسلامی دانشگاه ییل) در گفتگو با ایلنا از اهمیت تاریخی انتقال تکنولوژی و دانشهای انسانی از مشرق به مغرب گفت.
به اعتقاد سعید، همزمان با بیداری غرب و آغاز رنسانس، سرزمینهای اسلامی و شهرهای بزرگ و ثروتمند آن، مورد تهاجم وحشیانه مغولها قرار گرفتند و از میان رفتند و این اتفاق باعث بروز یک عقبماندگی تاریخی معکوس نسبت به سدههای پیشین، میان شرق و غرب شد.
غزالی به دنبال ایجاد فاصله میان منطق و فلسفه بود
گفتگوی ایلنا با گوتلیب گانترن (پژوهشگر ارشد مطالعات اسلامی مرکز مطالعات اسلامی دوسلدورف) درباره اهمیت و اثرگذاری امام محمد غزالی بهعنوان فیلسوفی ضدفلسفه بود.
این پژوهشگر معتقد است که امام محمد غزالی به علم منطق اعتقاد ویژهای داشت و به دنبال ایجاد انشقاق میان علوم منطق، کلام و فلسفه از یکدیگر بود.
به گفته گانترن غزالی منطق را مهمترین ابزار وحی الهی میدانست و معتقد بود که بدون تکیه به علم منطق، اثبات الهی بودن وحی ممکن نیست. او منطق را برای سرکوب اسماعیلیه بسیار به کار برد و به دنبال این بود که به شکل گزینشگرانهای راه منطق را از فلسفه جدا کند.
آمار مجوزهای دفتر موسیقی در شش ماه نخست سال منتشر شد
آمار مجوزهای صادر شده دفتر موسیقی در نیمه نخست سال ۹۸ برای اجرای صحنهای، آلبوم موسیقی، آلبوم تصویری، تک آهنگ، نماهنگ، کتاب گوبا، اجرای گروههای خارجی در ایران و تعداد شعرها و ترانههای ارسال شده به دفتر موسیقی اعلام شد.
در نیمسال نخست سال جاری ۲۷۰ عنوان اجرای صحنهای با ۵۲۰ اجرا، ۱۶۱ آلبوم موسیقی، سه آلبوم تصویری موسیقی، یکهزار و ۷۸ تکآهنگ، ۱۲۷ نماهنگ، ۴۰ کتاب گویا و ۲۶ اجرای گروههای خارجی در ایران از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفتهاند. همچنین در نیمه اول امسال شش هزار و ۳۰۰ پرونده شعر و ترانه در دفتر موسیقی تشکیل شده است. ضمن اینکه از بین ۲۷۰ عنوان اجرای صحنهای که در ششماه نخست امسال از دفتر موسیقی مجوز گرفتهاند، ۱۳۵ عنوان موسیقی پاپ، ۵۲ عنوان موسیقی سنتی، ۴۷ عنوان موسیقی کلاسیک، ۱۹ عنوان موسیقی تلفیقی و ۱۷ عنوان موسیقی نواحی است.
برپایی تورهای رایگان ریگردی و ورامینگردی در هفته گردشگری
محمد کرمی (معاون گردشگری استان تهران) خبر داد: همزمان با هفته گردشگری (۵ الی ۱۲ مهر) تورهای رایگان ریگردی و ورامینگردی برای عموم شهروندان برگزار میشود.
در تور ریگردی هموطنان از مجموعه چشمه علی، برج طغرل، آتشکده ری و مجموعه شیخ صدوق و در تور ورامینگردی از مسجد جامع ورامین، برج علاالدوله و امام زاده یحیی بازدید میکنند.
علاقمندان برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام میتوانند با شماره تلفن ۳۳۷۴۷۰۹۰ دفتر اداره میراث فرهنگی شهرستان ری و تلفن ۳۶۲۵۹۷۹۵ دفتر اداره میراث ورامین تماس حاصل کنند.
یادی از محمدرضا شجریان توسط شاگردانش
شاگردان محمدرضا شجریان به بهانه زادروز این هنرمند در مهرماه امسال گردهم آمدند و از استاد یاد کردند.
کارگاه تخصصی آواز شجریان به مناسبت فرارسیدن ماه مهر و تولد محمدرضا شجریان، یک گردهمآیی با حضور شاگردان این هنرمند برگزار کرد که وحیدتاج، مجتبی عسگری، مهدی امامی، پارسا حسندخت، غلامرضا رضایی، افسانه شجریان، شفیعیون، جهاندار، رفعتی، ملک بابایی و حمیدرضا نوربخش از جمله حامیان و حاضران در این نشست بودند.
در این مراسم عبدالمهدی مستکین (رییس انجمن حافظشناسی) از آواز محمدرضا شجریان سخن گفت و شفیعیون نیز به نیابت از شاگردان این هنرمند متنی را قرائت کرد.
۶ سال حبس برای سارق پنجرههای آب انبار تاریخی اکبرآباد رشتخوار
کاظم کامیاب (مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان رشتخوار) با اعلام خبر ۶ سال حبس برای سارق پنجرههای آبانبار تاریخی اکبرآباد رشتخوار، گفت: سارق پنجرههای آبانبار تاریخی اکبرآباد علاوه بر استرداد اموال به تحمل شش سال حبس تعزیری محکوم شد.