در مراسم تشییع مسعود عربشاهی مطرح شد:
در نبود تحلیل درست در کشور؛ خلاقیتها ناشناخته میماند/ عربشاهی سرآمد هنرمندان ایران بود+تصاویر
پیکر مسعود عربشاهی (هنرمند نوگرا) صبح امروز بعد از گذشت حدود یک هفته از فوت او تشییع شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم تشییع مسعود عربشاهی با حدود دو ساعت تاخیر همراه بود که مسئولان برگزاری ترافیک موجود برای روز ارتش را دلیل این تاخیر عنوان کردند.
احسان آقایی (رئیس موزه هنرهای معاصر تهران) با اشاره به آنکه عربشاهی از هنرمندان تاثیرگذار جریان مدرنیسم هنر ایران بود، گفت: اگر تاثیر هر فرد و هنرمندی را در زمینه اجتماعی آن بررسی کنیم، میتوانیم بگوییم اگر عربشاهی نبود هنر ما چیزی کم داشت از این رو او در هنر مدرنیزم تاثیرگذار بود.
او ادامه داد: عربشاهی بخصوص پژوهشهای متعددی در حوزه میراث بصری ایران باستان داشت.
غلامحسین نامی (هنرمند پیشکسوت) نیز عربشاهی را یکی از نقاشان تاثیرگذار در جنبش نوگرای ایران عنوان کرد و گفت: او سابقه تحصیل در دانشکده هنرهای تزئینی را دارد و تا زمان مرگش اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشته است و آثاری به وجود آورد که در تاریخ نقاشی نوگرای ایران جایگاه والایی دارد.
او ادامه داد: صحبت درباره آثار عربشاهی نیازمند بحث و تحلیل است اما در مملکت ما به دلیل نبود تحلیل درست بسیاری از خلاقیتهای هنرمندان ما ناشناخته باقی مانده و نقد نشده. امیدوارم آثار عربشاهی به درستی توسط کسانی که صلاحیت دارند نقد و تحلیل شود تا اثرگذاری این آثار بیشتر و روشنگری شود. جایگاه عربشاهی در هنر ایران باقی خواهد ماند.
راد (رئیس انجمن نقاشان ایران) نیز گفت: آسمان هنر ایران، ستارههای پرفروغی داشت که عربشاهی هم یکی از آن ستارگان بود. برای بسیاری از افراد مرگ فقدان است اما هنرمند نفی این معانی دنیوی است چراکه آثاری که او خلق کرده باقی میماند و تاثیر خود را روی نسلهای دیگر میگذارد. هنرمند پویا و ماناست.
مراسم تشییع عربشاهی با صحبتهای آیدین آغداشلو هنرمند نقاش ادامه یافت. او گفت: زندگی مانند صحنهای است که در آن طبل بزرگی وسط میدان وجود دارد و خلایق در صف به آن نزدیک میشود. هر کس اجازه دارد یک بار به آن طبل ضربه بزند و برود، که صدای برمیخیزد و طنین صدای هر کس فرق میکند. یکی گذرا و دیگری در گنبد دوار میپیچد.
آغداشلو ادامه داد: صدای برخی افراد سالها و قرنها باقی میماند. صدای ضربه عربشاهی سالها باقی خواهد ماند.
مشهدیزاده (هنرمند پیشکسوت) یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود که با بیان بخشهایی از زندگی عربشتاهی گفت: طراحیهای عربشاهی فوقالعاده بود و مانا خواهد بود و آیندگان به عربشاهی نگاه نیکو خواهد داشت. عربشاهی سرآمد همه هنرمندان و نقاشان بود.
در ادامه این مراسم پسر عربشاهی درباره هنر جاودانه پدر خود سخنانی بیان کرد و سپس حجتالاسلام دعایی نماز میت بر پیکر این هنرمند خواند.
هنرمندانی همچون حسین محجوبی، کوروش شیشهگران، ایرج اسکندری، حلیمی و مسئولانی از مرکز هنرهای تجسمی، معاونت هنری، موزه امام علی(ع)، فرهنگستان هنر و موسسه صبا در این مراسم حضور داشتند.