خبرگزاری کار ایران

آزیتا ترکاشوند:

ایجاد کانال‌های خصوصی کیفیت آثار را افزایش می‌دهد/ بازیگران می‌توانند نقش مهمی در فرهنگ لباس پوشیدن ایجاد کنند/ هیولا حرف مردم را می‌زند

ایجاد کانال‌های خصوصی کیفیت آثار را افزایش می‌دهد/ بازیگران می‌توانند نقش مهمی در فرهنگ لباس پوشیدن ایجاد کنند/ هیولا حرف مردم را می‌زند
کد خبر : ۷۹۹۰۱۲

آزیتا ترکاشوند می‌گوید: اکنون مردم به سریال‌های روز دنیا دسترسی دارند و در حال دیدن این آثار هستند. به همین دلیل خواست آنها کار خوب است. باید قبول کنیم که امروز مردم کار خوب را از بد تشخیص می‌دهند. باید در سطح توقع مردم کار کرد که به سمت سریال‌های ماهواره‌ای که سبب ریختن قبح در جامعه می‌شود، نروند.

آزیتا ترکاشوند (بازیگر تلویزیون) درباره تفاوت بازی در تلویزیون و رسانه نمایش خانگی به خبرنگار ایلنا گفت: به طور کلی یک‌سری ممیزی‌ها و شرایط بر تلویزیون حاکم بوده که این موارد در سینما و شبکه نمایش خانگی وجود ندارد. به عنوان مثال مواردی در بازیگری وجود دارد که شاید خیلی جزئی باشد و به چشم نیاید اما رعایت کردن همین موارد به کامل کردن نقش، کمک شایانی می‌کند. به عنوان مثال چگونه بیان کردن یک دیالوگ یا حتی ارائه یک ری‌اکشن خاص از جمله این موارد به شمار می‌آید.

وی با اشاره به شخصیتی که به تازگی در سریال هیولا ایفا کرده، ادامه داد: شخصیت خانم زحمت‌کش در سریال هیولا زن اغواگری بوده که در مدیریت نیز کار خود را بلد است. این شخصیت برای ادای کلمه‌ای معمولی نوعی لحن و آوا دارد که امکان ارائه آن در شبکه نمایش خانگی وجود دارد. در صورتی که ممکن است همان لحن در تلویزیون ممیزی شود و به نوعی شخصیت را ناقص کند. همین موضوع سبب می‌شود که گاهی اوقات نقش در سینما و رسانه نمایش خانگی با اقبال بیشتری نسبت به تلویزیون مواجه شود.

ترکاشوند همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا باید برای جذب دوباره مخاطبان که امروز به سمت سریال‌های خارجی تمایل پیدا کرده‌اند، حجم ممیزی‌ها در تلویزیون را کاهش داد، گفت: اکنون مردم به سریال‌های روز دنیا دسترسی دارند و در حال دیدن این آثار هستند. به همین دلیل خواست آنها کار خوب است. باید قبول کنیم که امروز مردم کار خوب را از بد تشخیص می‌دهند. باید در سطح توقع مردم کار کرد که به سمت سریال‌های ماهواره‌ای که سبب ریختن قبح در جامعه می‌شود، نروند.

وی همچنین در رابطه با سلیقه امروز مردم اظهار داشت: به شخصه فکر می‌کنم بنا بر شرایط فعلی جامعه کارهایی که به موضوعات آرمانی و اجتماعی فعلی می‌پردازد، بیشتر مورد علاقه مردم باشد. چون مردم دلشان می‌خواهد که بدانند در این شرایط چه پیش خواهد آمد و به نوعی حرف دلشان زده شود. شاید کارهایی همچون هیولا و گاندو را مردم بیشتر دوست دارند؛ چون فکر می‌کنند بالاخره یک نفر حرف آنها را می‌زند.

این بازیگر در پاسخ به اینکه آیا دولتی بودن تلویزیون سبب محافظه‌کاری بازیگران در اظهارنظر و همین موضوع سبب پایین آمدن کیفیت آثار شده است، گفت: به هر حال ایجاد کانال‌های خصوصی می‌تواند سبب بالا رفتن کیفیت آثار شود و من به عنوان بازیگر از آن استقبال می‌کنم اما دلیل اینکه چرا این اتفاق نمی‌افتد را به شخصه نمی‌دانم.

ترکاشوند ادامه داد: به طور کلی ممیزی‌هایی که در تلویزیون وجود دارد، شاید سبب خود سانسوری عوامل تولید نیز بشود اما با همه محدودیت‌هایی که در تلویزیون وجود دارد، به شخصه کار کردن در آن را بیشتر از رسانه‌های دیگر دوست دارم. چون با توجه به سبب گستردگی تلویزیون احساس می‌کنم، به این صورت بیشتر در میان مردم هستم و می‌توانم با همه قشرها در کشور از جمله آن خانمی که در روستا زندگی می‌کند، ارتباط برقرار کنم. چراکه اگر مردم نباشند، من بازیگر وجود ندارم. در نهایت باید بگویم از تلویزیون شروع کردم و در تلویزیون خواهم ماند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در رابطه با حضور در کمپین مد یا مصرف‌گرایی که سبب شد تا در جشن حافظ با یکی از لباس‌های قدیمی خود شرکت کند، توضیح داد: همیشه از کسانی بودم که خیلی به این موضوع نقد داشتم که چرا ما فکر می‌کنیم لباسی که برای آن هزینه کردیم، را تنها در یک مراسم باید پوشید و استفاده مجدد از آن زشت و بد است. باید پرسید که آیا لباس است که به ما شان و شخصیت می‌دهد یا وجود ماست که به لباس ارزش می‌دهد.

این بازیگر در ادامه بیان کرد: البته منظور من این نبوده که همه جا با یک لباس برویم، ولی می‌توان حداقل لباس‌هایی که در کمد در حال از بین رفتن هستند را با یک باز طراحی مجدد دوباره به چرخه مصرف برگرداند. به نوعی این مسئله سبب می‌شود که ما هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ محیط زیستی به جامعه کمک کنیم. چراکه به هر حال برای تولید هر لباس مقداری زیادی آب و پنبه استفاده می‌شود که توان زمین را گرفته و به محیط زیست لطمه وارد می‌کند.

ترکاشوند افزود: علاوه بر این موارد با بازطراحی لباس‌های قدیمی که قابل استفاده هستند، ما می‌توانیم اشتغال‌زایی کنیم. بر همین اساس خانم ندا سرمه که راه‌اندازه این کمپین هستند، تا حدودی این کار را آغاز کرده و کارگاه‌هایی را راه‌اندازی کرده‌اند که خانم‌هایی که سرپرست خانوار هستند، بعد از آموزش در این کارگاه‌ها یا به طور جداگانه مشغول به کار شوند و فعالیت اقتصادی داشته باشند که جدا از کسب درآمد به محیط زیست نیز کمک می‌کنند.

وی ضمن بیان اینکه همان لباسی که در جشن حافظ مورد استفاده قرار داده، در کنسرت حلاج نیز پوشیده است، گفت: با استفاده از لباس‌های قدیمی در پی ایجاد فرهنگی هستم که به نوعی همه باید از خودمان شروع کنیم. به هر حال فکر می‌کنم اگر یک بازیگر این الگوسازی را در مراسم‌های مختلفی که دعوت می‌شود، ادامه دهد، می‌تواند نقش مهمی در ایجاد فرهنگ لباس پوشیدن ایفا کند. به اعتقاد من اینکه ما بیاییم از نمادهای عجیب و غریب در لباس‌هایمان استفاده کنیم، اصلا اتفاق قشنگی نیست.

این بازیگر در ادامه اظهار داشت: چه اشکالی دارد که ما با توجه به شرایط جامعه بیاییم و با بازطراحی لباس‌های قدیمی نقش مهمی را در بهتر کردن شرایط جامعه خود ایفا کنیم. استفاده از لباس‌های قدیمی را ادامه می‌دهم و امیدوارم این حرکت به یک فرهنگ تبدیل شود. در واقع این کار "نه" به مدگرایی است.

ترکاشوند در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: در این مدت به جز کمپین مد یا مصرف‌گرایی در پویش صاحبخانه خوب نیز حضور داشتم که به نظرم اتفاق به شدت مثبتی به شمار می‌آید. در واقع ما در این پویش از صاحبخانه‌های عزیز خواهش می‌کنیم که با توجه به شرایط بد اقتصادی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، با توجه به اینکه فصل تابستان فصل جابه‌جایی است، مقداری منصفانه‌تر برخورد کنند و با مستجرها کنار بیایند. حسن بزرگ ما ایرانی‌ها همدلی با یکدیگر است. به نوعی آنقدر خوب در بحران‌ها در کنار هم هستیم تا بالاخره این بحران‌ها را از سر می‌گذرانیم. این هم یک بحران است که باید در آن همدلی داشته باشیم تا از آن گذر کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز