در نشست خبری هیات مدیره خانه سینما مطرح شد؛
آخرین وضعیت دستمزد مدیر عامل، بودجه و حق الجلسه هیات مدیره خانه سینما/ مجمع عمومی ۲۸ مرداد برگزار میشود/ گروه زیادی در سینما کمتر از ۲ میلیون تومان دستمزد میگیرند
رئیس هیات مدیره خانه سینما تصریح کرد: صنوف روند ثبت خود را آغاز کردهاند و برخی دیگر هم در حال ثبت هستند و اعلام شد اگر نروید و ثبت نکنید نمیتوانید در مجمع عمومی شرکت کنید. ما هم بارها در جلسات با روسای صنوف اعلام کردیم فقط صنوفی میتوانند در مجمع شرکت کنند که ثبت وزارت کار شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری هیات مدیره خانه سینما در آخرین روز فعالیت هیات مدیره فعلی خانه سینما صبح امروز با حضور همایون اسعدیان، مرتضی رزاق مریمی، مصطفی احمدی و سعید عقیقی برگزار شد.
همایون اسعدیان (رئیس هیات مدیره) طی سخنانی گفت: زمانی که در دوره احمدی نژاد خانه سینما بسته شد یکی از وعدههای انتخاباتی نامزدها بازگشایی خانه سینما بود و بعد خانه سینما باز شد البته آن همدلی و اتحاد و بازگشایی یک پیام دیگری داشت و آن اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که خانه سینما از لحاظ قانونی محکمتر شود.
وی ادامه داد: خانه سینما از لحاظ حقوقی و قانونی ثبت شده بود اما صنوف زیر مجموعه آن ثبت نشده بودند حتی حساب بانکی نمیتوانستند به نام صنف ثبت کنند البته هویت احترام و اعتبار داشتند اما پلاک ثبتی نداشتند.
اسعدیان ادامه داد: با بررسیهای انجام شده بین وزارتخانههای مختلف نتیجه این شد که برآیند صنف و ثبت آن در وزارت کار انجام شود، هویت فرهنگی در وزارت ارشاد است اما هویت صنفی در وزارت کار است و در مجمعهای عمومی قبلی رای به ثبت قانونی در وزارت کار داده شد؛ البته ما با این صنف تابع وزارت کار نمیشویم بلکه فعالیت صنفی نظم پیدا میکند.
ریس هیات مدیره خانه سینما افزود: صنوف روند ثبت خود را آغاز کردهاند و برخی دیگر هم در حال ثبت هستند و اعلام شده اگر نروید و ثبت نکنید، نمیتوانید در مجمع عمومی شرکت کنید. ما بارها در جلسات با روسای صنوف اعلام کردیم فقط صنوفی میتوانند در مجمع شرکت کنند که ثبت وزارت کار شوند.
وی ادامه داد: ۲۱صنف ثبت شدهاند و دو صنف مدرسان دانشگاه به دلیل استاد دانشگاه بودن و جلوههای بصری به دلیل تعداد کم نمیتوانند ثبت شوند. صنف آهنگسازان نیز نمیخواهند ثبت شوند زیرا شان خود را این نمیدانند که کارگری ثبت شوند، درحالیکه امروز صنوفی مانند کارگردانان سینما، داستاننویسان و حتی وکلای کارگری ثبت شدهاند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما ادامه داد: ما تعجیلی در برگزاری نداریم. بر اساس قانون دو بار و هر بار به مدت سه ماه فعالیت هیات مدیره را تمدید کردیم و دیگر نمیتوانیم آن را تمدید کنیم و باید ۲۸مرداد مجمع عمومی با حضور صنوف قانونی ثبت شده، برگزار شود.
اسعدیان درباره حضور تهیهکنندگان گفت: شورای عالی تهیهکنندگان از چهارصنف تشکیل شده است و هر صنف به صورت جداگانه ثبت شده اما شورایعالی ثبت نشده است و ما به دوستان تهیهکننده اعلام کردیم که میتوانید با یکی از صنوف وارد مجمع عمومی شوید.
وی درباره بودجه خانه سینما گفت: حسین انتظامی اعلام کرد که خانه سینما ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بودجه گرفته که کاملا درست است و در سالهای گذشته هرگز ازسوی سازمان بازرسی اشکال در خانه سینما ایجاد نشده است.
این مسئول ادامه داد: ۳۵درصد بودجه خانه سینما صرف بیمه و خدمات رفاهی اعضا شده و در زمان عید نیز کارتهای هدیه داده شد.حقجلسه هیات مدیره برای هر فرد در هر جلسه ۱۶۰هزار تومان است و در ماه؛ چهار جلسه برگزاری میشود.
اسعدیان با اشاره برخی دشمنیهای که با سینما و خانه سینما شده است: ما یادمان نرفته است که در دوره احمدی نژاد ما چه رفتاری از طرف برخی افراد دیدیم اما بعد در زمان بازگشایی خانه سینما، خدمات خانه به همه اعطا شد اما جالب است کسانی که تا دیروز میخواستند تیشه به ریشه سینما و خانه سینما بزنند، امروز دلسوز صنوف شدهاند.
اسعدیان افزود ما نمی توانیم مجمعی برگزار کنیم که بعد بگویند که این مجمع غیر قانونی است ما نمی توانیم بگوییم که به خاطر مجمع برگزار نمی شود البته اصلا بحث دوپارگی مطرح نیست بلکه صنوف مشکلات را می دانند
اسعدیان در پاسخ به سوال ایلنا درباره نقش تهیهکنندگان سینما و اینکه آیا امکان دارد تهیهکنندگان فیلمهای خود را از جشن خارج کنند، گفت: فیلمهای ارسال شده و داوریها در حال انجام است و بعید میدانم که تهیهکنندگان منافع کلان سینما فدای مسایل شخصی کنند ضمن اینکه نامهای به شورای عالی ارسال شد مبنی بر اینکه میتوانند تحت نام یکی از صنوف تهیهکنندگی ثبت شده در مجمع عمومی شرکت کنند.
وی ادامه داد: اینگونه نیست که ۱۱صنف دیگر بروند و بتوانند برای خود خانهی سینمای جدیدی راهاندازی کنند.
اسعدیان درباره وضعیت معیشتی سینماگران نیز گفت: نگاه بیرونی به سینما فقط چهار سلبریتی است که میلیاردی پول میگیرند اما اکثریت سینماگران وضع خوبی ندارند و برخی ماهی یک میلیون و ششصد هزار تومان دستمزد میگیرند. زمانی حتی سینماگران نمیتوانستند بیمه تامین اجتماعی شوند زیرا کد نداشتند و تحت نام ماهیگیران شیلات جنوب بیمه شده بودند.
وی ادامه داد: خانه سینما و ما وظیفه داریم به سینماگران کمک کنیم و در حد توان خانه سینما این کمکها را کرده است اما متاسفانه برخی افراد مصاحبه میکنند که هیچ کمکی نشده است اما حیا و شرم به ما اجازه نمیدهد که نام این افراد را اعلام کنیم که چقدر از خانه سینما دریافت کردهاند.
اسعدیان درباره حقوق مدیرعامل خانه سینما و بودجه جشن نیز گفت: حقوق مدیرعامل خانه سینما ماهی ۵ میلیون تومان است و بودجه جشن نیز امسال کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان است.
مرتضی رزاق کریمی (نائب رئیس خانه سینما) نیز گفت: ما دنبال وفاق و همدلی بیشتر هستیم اما قانونمند. مسیر قانونمند شدن اصناف برعهده هیات مدیرههای گذشته بوده است. ۶ جلسه با روسای صنوف داشتهایم و جلسات خوبی هم بوده تا همه نقطه نظرات را بشنویم. یکی از پیشنهادها این بود که برخی از صنوفی که امکان حضور در مجمع ندارند، میتوانند با صنوف ثبت شده تعامل داشته باشند. این تصمیم برای حفظ منافع کلان سینما است.
در بخشی از این نشست همایون اسعدیان با اشاره به رفتار صدا و سیما و برنامه هفت با خانه سینما گفت : برنامه هفت طی دوبرنامه از ما شدید انتقاد کرد اما ما را برای حضور دعوت نکرد من به عنوان همایون اسعدیان علاقهای به حضور در برنامه هفت ندارم امابه عنوان عضو هیات مدیره خانه سینما در این برنامه حاضرمی شوم و باید از خانه سینما دفاع کنم .
در ادامه مریم کریمیان روابط عمومی برنامه هفت نیز در پاسخ به صحبتهای اسعدیان از وی برای حضور در برنامه دعوت کرد.
منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما) نیز در این نشست حضور داشت اما سخنرانی نکرد.