انیسی تأکید کرد:
حفاظت از میراث فرهنگی به روش سنتی و توجه به شیوههای جدید
دبیر علمی نشست تخصصی «میراث فرهنگی و مواجهه با بحران سیل » با تأکید بر حفاظت از میراث فرهنگی به روش سنتی گفت: حفاظت باید به شیوههای جدید نیز مورد توجه قرار گیرد و از مطالعات علمی رشتههای دیگر در این حوزه بهره برد.
به گزارش ایلنا، علیرضا انیسی (عضو هیأت علمی پژوهشگاه و دبیر علمی نشست تخصصی «میراث فرهنگی و مواجهه با بحران سیل») گفت: هدف از برگزاری این نشست تخصصی توجه به موضوع مخاطرات طبیعی است که هر روز شاهد گسترده شدن ابعاد آن هستیم.
او افزود: موضوع سیل و تخریب میراث فرهنگی در گذشته موضوعی دور به نظر میرسید و گمان نمیکردیم که با وجود این خشکسالیها روزی برسد که آثار تاریخی کشور در معرض خطر سیل قرار گیرند ولی با این حال پیشبینیهایی را در پژوهشکده بناها و بافتهای فرهنگی تاریخی پژوهشگاه انجام دادیم.
وی در ادامه به موضوع آتشسوزیهای اخیر در آثار تاریخی ایران و جهان اشاره کرد و افزود: این موضوع نیز به بحرانی تبدیل شده که باید نسبت به آن آگاه باشیم و برای جلوگیری ازآن برنامهریزی کنیم.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه با تأکید بر اینکه حفاظت از میراث فرهنگی به روش سنتی باید پابرجا باشد، افزود: در حفاظت باید به شیوههای جدید نیز توجه کرد و از مطالعات علمی رشتههای دیگر در این حوزه نیز بهره برد.
او در تشریح دلایل برگزاری نشستهای تخصصی در این حوزه گفت: پژوهشگاه به عنوان یک دستگاه پژوهشی وظیفه دارد از لحاظ علمی موضوعات حوزه میراث فرهنگی را مطرح و ابعاد آن را برای روشنتر شدن باز کند ولی نمیتواند تغییری در رویهها ایجاد کند.
وی با اشاره به جدی بودن موضوع بحران در ایران تصریح کرد: وظیفه اجرایی کردن موضوعات در حوزه میراث فرهنگی به عهده معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.