سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس، تعامل دانشگاه و تولیدکنندگان
سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس ۲۰ تا ۲۵ خرداد با هدف استفاده از ظرفیت دانشگاه و جلب نظر صاحبان صنایع پوشاک در دانشکده فنی و حرفهای دختران دکتر شریعتی تهران برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، مرضیه گرد (رییس دانشکده فنی و حرفهای شریعتی) در نشستی خبری سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس گفت: سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس ۲۰ تا ۲۵ خرداد برگزار میشود و اختتامیه این جشنواره روز ۲۵ خرداد خواهد بود اما نمایشگاه جشنواره تا ۲۸ خرداد ادامه خواهد داشت.
وی افزود: این جشنواره درپی بکارگرفتن توانمندیهای دانشجویان و فارغ التحصیلان حوزه مد و لباس در سراسر کشور و سوق دادن آن به سمت بازار کار است. از این رو تاکنون ۸۵۵ اثر از سوی دانشجویان به جشنواره ارسال شده است.
او همچنین از برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی از جمله «شناخت بازار کسب و کار» و «شناخت انتظارات صنعتگران پوشاک از جامعه دانشگاهی» خبر داد و گفت: امیدوارم بتوانیم با تعامل دانشگاهها و صاحبان صنایع و تولیدکنندگان لباس، این حوزه را توسعه دهیم.
حمید قبادی (مشاور معاون وزیر و دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس) نیز با اشاره به آنکه شاید نتوان گفت تولیدکنندگان نگاه عمیق و تاثیرگذاری نسبت به دانشگاهها دارند، تصریح کرد: امیدواریم برگزاری این رویداد باعث معطوف شدن نگاه جامعه تولید به ظرفیت دانشگاه شود.
وی ابراز امیدواری کرد که به تدریج جامعه دانشگاهی با توجه به ذائقه و علایق و ایجاد ارتباط بین روندهای محرک مد و لباس، پاسخ گوی نیاز مردم باشد که البته استمرار این رویداد و سیاستگذاری، زمینه ایجاد این ارتباط عمیق را برقرار میکند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه ارتباط عمیق بین دانشگاه و جامعه تولید لباس وجود ندارد و شاید این نقص دو طرفه باشد، ادامه داد: ایجاد ارتباط از طریق جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس با حضور جامعه تولید در نمایشگاه، میتواند بخشی از این نقص را رفع کند.
وی همچنین شناخت نقایص و نقاط ضعف حوزه علمی و دانشگاهی را از دیگر اهداف این جشنواره دانست و توضیح داد: اختیاراتی که وزارت علوم در سالهای اخیر به برخی دانشگاهها همچون تعیین مقاطع تحصیلی و یا سرفصلهای درسها داده، میتواند به حوزه مد و لباس کمک کند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اضافه کرد: بخشی از رویدادها از مجموعه جشنواره فجر مد و لباس تفکیک شده و ساختار مستقلی یافته که یکی از آنها جشنواره دانشجویی مد و لباس است.
وی افزود: یکی از مهمترین اهداف استقلال این رویداد، اهمیت مخاطبان و دست اندرکاران و دانشگاهیان حوزه مد و لباس است و در همین راستا کارگروه مد و لباس ماموریت های مختلفی به برخی دانشگاهها داده که از جمله آن میتوان به مسئولیت تولید محتوا توسط دانشگاه الزهرا (س) و طراحی و کمک به تولید پارچه به دانشگاه علم و فرهنگ اشاره کرد.
وی با توضیح اینکه کارگروه ساماندهی مد و لباس در وزارت ارشاد است و سایر وزارتخانهها عضو آن هستند، گفت: یکی از ماموریت های کارگروه مد و لباس، تولید محتوا و انتشار کتاب است که در همین راستا طی این سالها ۲۷ کتاب با عنوان «شیما» منتخبی از آثار برگزیده طراحیهای دورههای مختلف جشنواره مد و لباس فجر منتشر شده است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس همچنین گفت که ۸ عنوان مقاله برگزیده نیز در حوزه مد و لباس منتشر شده است.
مهنار ترابیان (استاد دانشگاه و معاون دانشگاه شریعتی) که دبیر اجرایی سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس را بر عهده دارد، گفت: سومین دور جشنواره بیشتر به دنبال این است که جامعه صنعتی که به دور از دروس دانشگاهی است و معتقد است دانشگاهیان مناسب صنعت نیستند، را به دانشگاه نزدیک کنیم.
وی با اشاره به برگزاری نشستی برای بررسی راهکارهای فعال شدن دانشجویان حوزه مد و لباس در این صنعت گفت: قرار است در سومین جشنواره مسابقهای طی دو روز با حضور دانشجویان و فارغ التحصیلان مد و لباس با عنوان «از ایده تا اجرا» در کارگاههای این دانشکده برگزار شود. دانشجویان باید طرحهای خود را برای صاحبان صنایع به نمایش بگذارند.
ترابیان گفت: آثار ارسالی به این جشنوارها ارزیابی و در بخش ضمائم همچون کیف، کفش، شال و روسری نیز داوری انجام شده و برای چیدمان در نمایشگاه آماده میشود.
وی با بیان اینکه زمان ارسال آثار به جشنواره ۲۵ اردیبهشت بود، افزود: اما به دلیل وقوع سیل در برخی استانها پذیرش آثار تا دهم خرداد انجام شد.
معاون دانشکده فنی و حرفهای دکتر شریعتی توضیح داد: از ۸۹۰ آثار ارسالی به جشنواره ۳۴۰ اثر مربوط به دانشکده شریعتی و باقی آثار از سایر دانشگاههای کشور است.