سفیر الجزایر در ایران
ایران همواره حامی دنیای اسلام است/ اسکناسهای بانک ملی الجزایر به ایران آمد+عکس
سفیر الجزایر در ایران با تاکید برآنکه ایران همواره حامی دنیای اسلام است، گفت: نمایشگاه «الجزایر، روایت هزاران سال تمدن» که در موزه بانک ملی ایران برگزار شده است، گامی دیگر برای انجام روابط دوجانبه ماست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، موزه بانک ملی ایران عصر روز گذشته پذیرای نمایشگاهی بود که به صورت مشترک با بانک مرکزی الجزایر و با همکاری سفارت الجزایر برگزار کرده بود. در این نمایشگاه که با عنوان «الجزایر، روایت هزاران سال تمدن» به مدت ۳ روز برگزار شده است، علاوه بر اسکناسهای بانک مرکزی الجزایر، آثار هنری دوره معاصر این کشور از قبیل تابلوهای نقاشی، تابلوهای مینیاتور، صنایع دستی و پوشاک این کشور نیز درمعرض بازدید عموم قرار گرفته است.
در مراسم گشایش این نمایشگاه، عبدالمنعم احریز (سفیر الجزایر در ایران) ضمن تشکر از مدیرعامل بانک ملی ایران و سایر مسئولان برگزاری این نمایشگاه، گفت: مایه بسی خرسندی است که امروز بانک ملی و موزه آن این نهاد مالی و ریشهدار، اینجا نمایشگاه پول الجزایر را به مدت ۳ روز بر پا میکند.
او ادامه داد: اسکناس، سکه و پول در این ارتباط تاریخی پایه دولتهاست. اسکناس، بخشی از فرهنگ و تمدن ملتها را به نمایش میگذارد و زمینه توسعه و شکوفایی را ایجاد میکند.
سفیر الجزایر با تاکید برآنکه برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند ارزشهای فرهنگی دو کشور را بهبود بخشد، تصریح کرد: ارتباط فرهنگی میان فرهنگها گسترده است. در این روزگار دشوار و نابسامان که در جامعه اسلام و عرب میگذرد، خوب است که باهم یکی شویم. در اندیشه و نظرگاه دولت الجزایر، ایران همواره حامی دنیای اسلام است. نمایشگاه «الجزایر، روایت هزاران سال تمدن» که در موزه بانک ملی ایران برگزار شده است، گامی دیگر برای انجام روابط دو جانبه ماست.
اسکناس، سفیر فرهنگی است
محمدحسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی کشور) با ارائه گزارشی از وضعیت موزهها در ایران گفت: موزهها مهمترین نهادهای فرهنگی هستند و در عصر حاضر از شی محور بودن به سمت مخاطب محوری پیش میروند. موزه بانک ملی نیز سال گذشته چیدمان جدیدی پیدا کرد و امروزه برای جذب مخاطب نمایشگاههای مختلف برگزار میکند.
او ادامه داد: ایران و الجزایر که سابقه تاریخی طولانی دارند، میتوانند با نمایش آثار خود به درخت تاریخ وصل شوند. روز جهانی موزهها که در ۲۸ اردیبهشت برگزار میشود را نیز پیش رو داریم و درحال حاضر ۶۵۰ موزه در کشور فعال هستند. حتا تعداد زیادی از موزهها در حال شکل گیریاند چنانکه بیش از ۱۳۰ موزه خصوصی در کشور داریم. جامعه نسبت به موضوع موزه رویکرد متفاوتی پیدا کرده است و در این میان بیش از ۲۷۰ موزه مربوط به سایر دستگاههاست که بانک ملی ایران نیز از آنجمله است.
طالبیان با اشاره به آنکه بهترین نمادهای هر کشور روی اسکناسها به نمایش درمیآید، ادامه داد: درواقع میتوان گفت، اسکناسهای هر کشور نمادی از اصالت آن کشور است و به نوعی سفیر فرهنگی آن کشور در دنیا به حساب میآید.
علیرضا رواقی اردبیلی (مسئول برگزاری نمایشگاه «الجزایر، روایت هزاران سال تمدن») با اشاره به طرحهایی که روی اسکناس چاپ میشوند، گفت: الجزایر با چند هزار سال سابقه، دارای روابط دیپلماتیک مثبت با ایران است. در این راستا، اسکناسهای الجزایر را که نقوشی از فرهنگ، آداب و رسوم و آیینهای این کشور را روی خود دارد در موزه بانک ملی به نمایش گذاشتیم.
او معتقد است: موزهها در عصر حاضر، رویکرد جدیدی اخذ کردهاند که در راستای فرهنگ و تمدن کشورهاست. موزهها سعی دارند با استفاده از هنر و فرهنگ از این مهم برای نزدیک کردن کشورها بهره جویند. در این راستا موزه بانک ملی ایران نیز با برقراری تعامل با بانک ملی الجزایر، بخشی از اسکناسها، جواهرات و آثار هنری این کشور را به نمایش گذاشته است.
رواقی تصریح کرد: اسکناسها مهمترین سفیران معرفی فرهنگ و تمدن هر کشور هستند. نمایشگاه حاضر به آن جهت است که با نمایش طراحیهای و موتیفهای روی اسکناسها، مخاطبان را با تمدن و فرهنگ الجزایر آشنا کنیم. در زمانی که در تحریم قرار داریم، بر آن هستیم تا با نزدیک کردن کشورهایی با فرهنگ دیرین، به یکدیگر، راه را درنوردیم.
نمایشگاه مشترک موزه بانک ملی ایران و سفارت الجزایر در محل موزه بانک واقع در خیابان فردوسی، بالاتر از خیابان سرهنگ سخایی برپا شده است.