خبرگزاری کار ایران

آغاز هفته گرافیک، زنان طراح از گذشته تا امروز

آغاز هفته گرافیک، زنان طراح از گذشته تا امروز
کد خبر : ۷۵۵۶۲۲

برنامه‌های ویژه روز جهانی گرافیک، جمعه ششم اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان آغار به کار کرد.

به گزارش ایلنا، برنامه‌های ویژه روز جهانی گرافیک، جمعه ششم اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان آغار به کار کرد.

این برنامه‌ها که به همت انجمن طراحان گرافیک و با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی برگزار شد؛ فاطمه کرکه آبادی (رئیس انجمن) و زهرا پاشایی (دبیر هفته گرافیک برنامه‌های هفته گرافیک) را تشریح کردند.

در افتتاحیه هفته گرافیک، هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی) با تبریک روز جهانی گرافیک به خانواده بزرگ طراحان گرافیک گفت: ایکودی (سازمان جهانی دیزاین) امسال را به نام زنان نامگذاری کرده است. ایکودی خواسته به این بهانه زنان طراح را که خوب دیده نمی‌شوند به عرصه بیاورد و ما نیز این را به فال نیک می‌گیریم.

مظفری افزود: با توجه به آمار در بازه زمانی سی ساله از سال ۶۵ تا ۹۵ بیش از سه میلیون نفر در رشته‌های هنری دانشگاه تحصیل کرده‌اند. یک میلیون نفر از این تعداد در شته‌های تجسمی درس خوانده‌اند و از این یک میلیون نفر نیز ۵۰ درصد در رشته گرافیک فارغ التحصیل شده‌اند. این آمار در نگاه نخست شاید نگران‌کننده به نظر بیاید ما اگر بپذیریم هنرمند گرافیست ارتباط تصویری را می‌شناسد و هارمونی و نظم را درک می‌کند، جای نگرانی نیست. من فکر می‌کنم همانطور که هر خانوده‌ای به یک پزشک و وکیل نیاز دارند هر سازمان و نهاد و مرکز فرهنگی و تجاری به طراحان گرافیست، نیازمند است. اگر این اتفاق بیفتد هنوز این تعداد طراح گرافیک برای کشور ما کم است.

مظفری گفت: ما هنوز نیاز داریم از طراحی گرافیک استفاده کنیم و ایران زیباتر خواهد شد اگر گرافیک به زندگی ما نزدیک شود.

در مراسم افتتاحیه روز جهانی گرافیک از بانوان طراح ایرانی مهنوش مشیری، طاهره محبی تابان و مینو واثقی به پاس سال‌ها فعالیت در حوزه تصویر سازی، آموزش خلاق و طراحی قدردانی شد.

در ادامه مراسم نیز نمایشگاه ایران و ترکیه با زنان طراح افتتاح شد، این نمایشگاه شامل طراحی گرافیک زنان ایرانی و ترکی متولد ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۹ بود که ۸۰ پوستر از زنان طراح ترکیه و ۸۰ پوستر از زنان طراح ایرانی به نمایش گذاشته شده بود. در بخش دیگر نمایشگاه از گذشته با زنان طراح  افتتاح شد که شامل طراحی‌های زنان متولد دهه‌های ۲۰ و ۳۰ و ۴۰ خورشیدی شمسی است. این قسمت مستندسازی بخشی از گذشته تاریخ طراحی گرافیک ایران است که شامل پوستر، جلد کتاب، لوگو و بسته بندی است.

برنامه‌های هفته گرافیک تا ۱۳ اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان و باغ موزه قصر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز