خبرگزاری کار ایران

آخرین وضعیت میراث فرهنگی ایلام و استان مرکزی بعد از سیل؛

خسارت ۱۳ میلیارد تومانی به میراثِ ایلام و مرکزی/ تپه‌های باستانی ایلام زیر آب رفتند

خسارت ۱۳ میلیارد تومانی به میراثِ ایلام و مرکزی/ تپه‌های باستانی ایلام زیر آب رفتند
کد خبر : ۷۴۶۹۳۷

سیل در استان‌های غربی خسارت‌های متعدد بر جای گذاشت. چنانکه خسارت وارده به میراث فرهنگی استان مرکزی حدود ۵ میلیارد تومان و در استان ایلام حدود ۸ میلیارد تومان برآورد شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، استان‌های غربی کشور طی روزهای گذشته با بارندگی و به تبع آن سیل روبه‌رو شدند که این سیل نه تنها جریان زندگی را به مخاطره انداخت بلکه میراث فرهنگی این استان‌ها را نیز با آسیب روبه رو ساخت.

علیرضا ایزدی (مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی) با اشاره به بارش سنگین برف و بارش‌های مداوم باران درخصوص آخرین وضعیت میراث فرهنگی استان گفت: یکی از خانه‌های تاریخی تخریب شد اما در کل در بازار و بخشی از ابنیه نیز با نم و روطوبت در بخش‌های فوقانی روبه‌رو هستیم و مکاتباتی برای تخصیص اعتبار انجام داده‌ایم.

به گفته او، حدود ۵ میلیارد تومان به میراث فرهنگی استان مرکزی خسارت وارد شده و با توجه به آنکه فقط بخشی از یک خانه تاریخی تخریب شده و حال سایر بناهای تارخی استان خوب است، نیاز است تا تمهیدات لازم برای حفاظت از این بناها انجام شود. در عین حال وضعیت موزه‌های استان نیز مطلوب است و آسیب ندیده‌اند.

مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی یادآور شد: زیرساخت‌های گردشگری نیز حدود ۳ میلیارد تومان خسارت دیده‌اند اما کارگاه‌های صنایع دستی آسیب ندیده‌اند.

میراث استان ایلام زیر آب

عبدالمالک شنبه‌زاده (مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام) نیز درخصوص آخرین وضعیت میراث فرهنگی این استان گفت: با توجه به آنکه استان ایلام طی دو مرحله با سیل روبه‌رو شد، می‌توان گفت در نخستین مرحله رویارویی با سیل، شاهد بروز آسیب‌هایی در حدود ۱۵ درصد به میراث فرهنگی بودیم. البته این آسیب‌ها در مرحله بعد بیشتر شد و در نهایت می‌توان گفت برآورد خسارت‌های وارده به میراث فرهنگی ایلام درحدود ۸ میلیارد تومان است.

به گفته او، تعداد زیادی از امامزاده‌ها در استان ایلام دچار آسیب شده‌اند و در این میان پل‌ها و قلعه سام و قلعه پوراشرف نیز از آسیب در امان نمانده‌اند. همچنین بخش‌هایی از شهر تاریخی سیمره، پل گاومیشان در شهرستان دره‌شهر و قلعه شاخ در دهلران خسارت دیده‌اند.

شنبه‌زاده یادآور شد: از آنجایی که تپه باستانی سیمره در نزدیکی رودخانه قرار دارد با سیلابی شدن این منطقه، دچار آسیب شد. حتا برخی از تپه‌های باستانی استان که تعداد آنها به ۱۲ تپه می‌رسد، به طور کامل زیر آب رفتند و آسیب جدی دیدند. برخی لایه‌ها به طور کامل شسته شده‌اند، همچنین شیارهایی وسط تپه ایجاد شد که باعث شده بود لایه‌های باستانی از بین بروند و دچار آسیب‌دیدگی شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز