برای نخستین بار در ایران برگزار میشود؛
نخستین کارگاه تخصصی آموزشی موزهها با همکاری بنیاد پژوهشی آلمان
کارگاه تخصصی آموزشی با عنوان "موزهها و آرشیوهای کاخ گلستان: بیان ظرفیتها، راهبردهای پژوهشی و چشماندازهای همکاریهای بینالمللی" با همکاری بنیاد پژوهشی آلمان(DFG) برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، کارگاه تخصصی آموزشی با عنوان "موزهها و آرشیوهای کاخ گلستان: بیان ظرفیتها، راهبردهای پژوهشی و چشم اندازهای همکاریهای بینالمللی" با همکاری بنیاد پژوهشی آلمان(DFG) برای نخستین بار در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان ۱۹ فروردین برگزار میشود.
مسعود نصرتی (مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان) در این باره گفت: این کارگاه نخستین گام از اجرای مفاد تفاهم نامهای است که برای همکاریهای مشترک بین این موسسه آلمانی و معاونت سازمان میراث فرهنگی در سال ۲۰۱۷ امضاء شده است. بنیاد پژوهشی آلمان هدف و رسالت آن کمک به انجام طرحهای پژوهشی مرتبط با هنر و علوم اسانی در سراسر دنیاست.
وی افزود: اساتید ایرانی و بیش از ۲۰ استاد خارجی از کشورهای آلمان، ایتالیا، اتریش و مجارستان در این کارگاه به چهار محور «اسناد تاریخی»، «نسخههای خطی»، «عکس و نگاتیوهای شیشهای قاجاری» و «موزهها، آثارهنری و تابلوهای نقاشی کاخ گلستان» میپردازند.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان تصریح کرد: در این کارگاه قرار است اساتید برجستهای از دانشگاههای وین، هایدلبرگ، هامبورگ، ماربورگ، زوریخ و سنت اندروز، کتابخانههای دولتی برلین، باواریا (مونیخ) و بوداپست، تهران و کارشناسان کاخ گلستان درباره موضوعات مرتبط با این چهار محور گفت و گو و تبادل اطلاعات کنند و درباره نیازهای پژوهشی و آموزشی کاخ گلستان به جمع بندی و نتیجه برسند و طرحهای پژوهشی بین المللی را با حمایت این موسسه آلمانی اجرا کنند.
نصرتی اظهار کرد: این تفاهم نامه برای بهره مندی حداکثری از ظرفیتهای این موسسه بین المللی و موسسههای ایرانی برای انجام پروژههای بینالمللی امضاء شده است. همچنین قرار است در این چهار محور کاخ گلستان معرفی و طرحها و پروژههای پژوهشی نیز امکان سنجی شود.
وی افزود: این کارگاه با حضور شرکت کنندگانی از موزه ملی ایران، کاخ سعدآباد، کاخ نیاوران، پایگاههای جهانی تخت جمشید و پاسارگاد، مرکز اسناد وزارت امورخارجه، مرکز اسناد و نسخههای خطی سراسر کشور، آستان قدس رضوی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران و موزه ملی ملک ۱۹ و ۲۰ فروردین در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان برگزار میشود و میتواند زمینه ساز همکاریهای ارزشمند ملی و بین المللی باشد.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان درباره فعالیتهای این مؤسسه بینالمللی گفت: بنیاد پژوهشی آلمان که سابقه همکاری با ایران را دارد، به عنوان یک حوزه علمی و تحقیقاتی، شامل ۱۰۰ دانشگاه تحقیقاتی آلمانی و سایر موسسات تحقیقاتی، دانشکدههای علوم و علوم انسانی و انجمنهای علمی است.
وی افزود: این بنیاد به شکل مستقل از برنامهها و اولویتهای سیاسی، منطقهای و موضوعی عمل میکند. پژوهشگران میتوانند در زمینههای (علوم انسانی، علوم زیستی، علوم انسانی، علوم مهندسی) پژوهشهای خود را در هر زمانی ارایه دهند. پیشنهادات پژوهشی ارایه شده توسط هیأت مدیره جهت تطبیق با معیارهای علمی و اصالت آثار بررسی و ارزیابی میشود.
نصرتی تصریح کرد: از سال ۲۰۱۵ تاکنون این بنیاد ازحدود۴۰ پروژه ایرانی- آلمانی حمایت کرده که برخی از آنها به شکل مشترک با مراکز مختلف مانند سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجرا میشود. برگزاری کارگاههای راهبردی با همکاری دانشگاهها و مراکز ایرانی و آلمانی برای شروع طرحهای تحقیقاتی از جمله اقدامات این مرکز است.