معاون وزیر ارشاد در جمع خبرنگاران عنوان کرد:
نمایشگاه قرآن پس از نمایشگاه کتاب آغاز خواهد شد
نمایشگاه امسال همچون سال گذشته به مدت دو هفته به طول خواهد انجامید و ناچاریم که به علت تقارن با نمایشگاه بینالمللی کتاب کمی ایام برگزاری نمایشگاه را متفاوت با آنچه که مطلوب است، برگزار میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در نشست خبری که به مناسبت آغاز به کار فعالیتهای مرتبط با بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی برگزار شد، عبدالهادی فقهیزاده (معاون وزیر ارشاد در امور قرآن و عترت) ضمن تبریک دهه فجر و همچنین تسلیت ایام فاطمیه در رابطه با برگزاری نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم، اظهار داشت: این نمایشگاه همچون سال گذشته به مدت دو هفته به طول خواهد انجامید و ناچاریم که به علت تقارن با نمایشگاه بینالمللی کتاب کمی ایام برگزاری نمایشگاه را متفاوت با آنچه که مطلوب است، برگزار کنیم.
وی اذعان داشت: میخواستیم از روزهای پایانی ماه شعبان پذیرای بازدیدکنندگان باشیم ولی به ناچار تقارن با ایام نمایشگاه باعث شد که از 21 اردیبهشتماه به مدت دو هفته در خدمت شهروندان باشیم.
فقهیزاده دررابطه با شعار نمایشگاه امسال خاطرنشان ساخت: در سال گذشته شعار نمایشگاه «قرآن چلچراغ هدایت» بود و امسال شعار نمایشگاه عبارت است از «قرآن معنای زندگی» و همچنین چهار شعار پیرامونی به پیشنهاد شورای سیاستگذاری نمایشگاه طراحی شده که در نشست خبری آتی اعلام خواهد شد.
وی در رابطه با اهداف نمایشگاه نیز اعلام کرد: تمامی اهداف پیشین بازنگری و تجمیع شده و همچنین یک همافزایی نسبتا دقیق در اهداف و سیاستها صورت پذیرفته است که به زودی در سایت نمایشگاه به نشانی IQFA.IR اعلام خواهد شد.
عبدالهادی فقهیزاده با بیان اینکه در سیاستهای راهبردی بازطراحی جدیدی صورت گرفته، اظهار داشت: به زودی راهبردهای اساسی نمایشگاه را اعلام خواهیم کرد.
وی در رابطه با نمایشگاه بیست و ششم (دوره گذشته) گفت: دبیرخانه دائمی نمایشگاه از دوره پیشین آغاز به کار کرده که به شکل مستمر مشغول انجام وظیفه است و بسیاری از موارد پراکنده پیشین را با یک بایگانی پیشرفته گردآوری کرده که بهزودی در سایت مذکور برای همگان قابل دسترسی است.
وی همچنین در رابطه با نمایشگاه بیست و ششم یادآور شد: یک کار جدی پس از نمایشگاه گذشته با کارگروههای تخصصی صورت پذیرفت که در ذیل آن آسیبشناسی جدی نسبت به تمامی حوزههای نمایشگاه بیست و ششم انجام پذیرفت و این موارد به راحتی برای مدیران نمایشگا ه در دسترس است و دبیرخانه نمایشگاه نیز میکوشد که تا موارد مرتبط با سه دوره پیشین را نیز گردآوری و تدوین کند.
وی در رابطه با نمودار سازمانی نمایشگاه خاطرنشان کرد: این نمودار سازمانی نسبت به سنوات پیشین تغییرات گستردهای کرده که امیدواریم با عنوان یک اتفاق شاخص در ابعاد ملی و بینالمللی به نمایش درآید.
وی با بیان اینکه کمیتههای برگزاری نمایشگاه به نصف کاهش یافته، افزود: در راستای افزایش کارآیی نمایشگاه تجمیع گستردهای نسبت به وظایف کمیتهها صورت پذیرفته و برخی کمیتهها حذف و برخی دیگر نیز در کمیتههای متفاوتی ادغام شدند و بسیاری از این کمیتههای پیشین استقلال خود را از دست دادند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کمیته جدیدی به نام عترت نیز راهاندازی شده که در نمایشگاه جاری به شکل تخصصی به وظایف مرتبط با این حوزه خواهد پرداخت.
در ادامه حجتالاسلام سیدحمید حسینی (قائم مقام نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم) ضمن تشکر از همکاریهای صورت پذیرفته در راستای تسریع کار نمایشگاه اظهار داشت: ویژگی مهم یک نمایشگاه سالانه تازگی و نوآوری است و این امر باید برای بازدیدکنندگان محسوس باشد.
وی افزود: تلاش میکنیم تا کمکم نمایشگاه به محل دستاوردها و تازههای قرآنی بدل شود و ما نیز باید در شناسایی و عرضه این دستاوردها بکوشیم تا به وسیله آن در عرصههای گوناگون قرآنی رقابتی سازنده میان تولیدکنندگان و صاحبنظران و پژوهشگران قرآنی صورت بپذیرد و نمایشگاه به عنوان اختتامیه این رقابت سالانه باشد.
حسینی افزود: تلاش میکنیم تا با صدور فراخوان در سایت نمایشگاه بهترین آثار را در بهترین زمان ممکن داوری کنیم و همچنین امیدواریم فرصتی فراهم شود تا داوریهای مردمی نیز به فعالیتهای نمایشگاه افزوده شود.
وی در رابطه با داوریهای مردمی خاطرنشان کرد: این نخستین بار است که چنین فرآیندی در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم صورت میپذیرد و موجب میشود تا با یک فضاسازی ذهنی مردم به صاحبنظران اصلی قرآنی بدل شوند که در عمل باعث حمایت جدی از فعالان قرآنی خواهد بود.
قائم مقام نمایشگاه بینالمللی قرآن با بیان اینکه این نمایشگاه در گذشته به یک نمایشگاه تهران محور بدل شده بود، افزود: تلاش میکنیم تا این نمایشگاه دربرگیرنده همه فعالیتهای قرآنی در شهرستانها نیز باشد.
وی در رابطه با فعالیتهای پیرامونی نمایشگاه گفت: مسابقات قرآنی و فعالیتهای آموزشی و مباحثهای نیز همزمان با نمایشگاه برقرار خواهند بود.
حسینی در رابطه با بنهای نمایشگاه نیز اظهار داشت: این بنها در دوره گذشته حتی به شهرستانها نیز تخصیص یافت و تلاش میکنیم تا همراستا با فعالیتهای اعضای باشگاه همراهان نمایشگاه بینالمللی قرآن که در فضای مجازی فعال است؛ این بنها هدفمندتر شوند و به افرادی که فعالیتهای بیشتری دارند، بنهای بیشتری تخصیص یابد.
وی در رابطه با نخستین جشنواره ویدئویی قرآنی در فضای مجازی اذعان داشت: این جشنواره تحت عنوان چلچراغ آسمانی با دبیری آقای مجید خسروانجم و با مشارکت سامانه نمایشی آپارات، مصادف با بیست و دوم بهمن از طریق فراخوان آثار آغاز خواهد شد.
در پایان عبدالهادی فقهیزاده در رابطه با کاهش تصدیگری دولت در امور قرآنی و در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا، یادآور شد: در نمایشگاه گذشته مشارکت عمومی افزایش چشمگیری نسبت به ادوار پیشین یافته بود که در این دوره نسبت به دوره گذشته نیز رشد خواهیم داشت و تلاش میکنیم تا نمایشگاه را بیش از گذشته به شکل مشارکتی برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه رویکرد وزارت ارشاد در برگزاری نمایشگاه متکی به صرفهجویی است، خاطرنشان ساخت: کاهش کمیتهها گامی در این راستا بود.
وی در رابطه با تعدد جشنوارههای قرآنی در کشور و عدم همسویی آنها اظهار داشت: 15 جشنواره «آیات» در زمینههای مختلف از خوشنویسی گرفته تا عکاسی و نمایشنامهنویسی با میزبانی شهرهای مختلف کشور در طول سال برگزار میشود و سالانه هشت مورد از این جشنوارهها در سطوح ملی و بینالمللی برگزار خواهد شد.
معاون وزیر ارشاد در امور قرآن و عترت در رابطه با اینکه جمهوری اسلامی حکومتی برآمده از قرآن است، یادآور شد: دولتی کردن فعالیتهای قرآنی مورد پسند نیست به این فعالیتها همواره باید مردمی بماند اما ما به عنوان بخشی از حاکمیت وظیفه جریانسازی در رابطه با قرآن و بسط آموزههای متعالی اهل بیت را داریم که این به هیچ وجه به معنای دولتیسازی فعالیتهای قرآنی نیست.