خبرگزاری کار ایران

باوجود احتمال فروریختن سقف بازار شمالی شیراز مطرح شد؛

تا بازاری‌ها پول ندهند، مرمت بازار وکیل شیراز تکمیل نمی‌شوند

تا بازاری‌ها پول ندهند، مرمت بازار وکیل شیراز تکمیل نمی‌شوند
کد خبر : ۷۰۶۰۷۸

درحالی که گفته می‌شود سقف بخش شمالی بازار وکیل شیراز درحال فروریختن است و سازمان میراث فرهنگی درصدد مرمت آن برنمی‌آید، مسئولان پاسخ می‌دهند: براساس قوانین، مرمت بازار شیراز منوط به مشارکت کسبه در تامین اعتبارات است.

به گزارش ایلنا، مدتی است خبرها از وضعیت بد بازار وکیل شیراز حکایت دارند. برخی از احتمال فروریختن سقف حکایت می‌کنند و برخی دیگر از مرمت‌هایی که باید انجام شود و نشده‌است؛ در این میان سولماز دهقانی (عضو شورای شهر شیراز) گفت: بازار وکیل شمالی در حال فروریختن است و هر لحظه ممکن است بر سر مردم آوار شود، نه شهرداری بودجه‌ای برای مرمت دارد و نه برای میراث فرهنگی مهم است.

رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر شیراز با بیان اینکه اعتبارات استانی پاسخگوی بحران بازار وکیل نیست، ابراز کرد: چند بار موضوع با نمایندگان مجلس درمیان گذاشته‌ایم اما انگار آنها مسائل مهمتری دارند.

تمام این صحبت‌ها درحالی مطر می‌شود که چندی پیش علی اصغر مونسان (معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) در سفری که به شیراز داشت و در جلسه‌ای که با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس و برخی فعالان بخش خصوصی برگزار شد، به موضوع مرمت بازار تاریخی وکیل پرداخت و در خصوص نحوه مرمت بافت تاریخی شیراز گفت: در این باره قوانین بازدارنده خوبی مصوب شده که اگر به خوبی اجرا شوند می‌تواند جلوی تخریب بافت تاریخی را در این کلانشهر و دیگر شهرها بگیرد.

مونسان همچنین در باره مرمت بخشی از دیوار بازار وکیل گفت: براساس قانون در مرمت بازار، بخشی از اعتبار را دولت و بخشی را نیز بازاریان تأمین می‌کنند که در صوت تأمین یک سوم بودجه مرمت این بنا از سوی بازاریان، دولت بیش از سهم خود در این خصوص اعتبار تخصیص خواهد داد.

سیامک بصیری (مسئول فنی معاونت میراث فرهنگی استان فارس) درخصوص چرایی عدم مرمت بازار وکیل شیراز به ایلنا گفت: در اینکه این میراث ملی باید مرمت شود هیچ شکی نیست، اما نخستین بحثی که در حوزه تامین اعتبارات پیش می‌آید، مشارکت کسبه بازار است که طی سال‌های اخیر با وجود قوانین موجود، هیچ مشارکتی از سوی کسبه و بازاریان برای مرمت این بنای تاریخی نداشتیم.

او ادامه داد: با این وجود، مرمت اضطراری را در بخش‌هایی که باید انجام می‌شد، انجام دادیم و برای این کار نیز اعتبارات لازم را اختصاص دادیم. از سال گذشته تاکنون حدود ۳۰۰ میلیون تومان بودجه برای مرمت بازار علاقه‌بندان (بخشی از بازار وکیل شمالی) اختصاص دادیم. البته بازار شمالی به دو بخش بازار قاجاریه و بازار زندیه تقسیم می‌شود. البته بخشی از پشت بام بازار در اوایل سال جاری مرمت شد. همچنین ۱۰ دهانه بازار شیراز که نیازمند مرمت بود به صورت اضطراری مرمت شد و پشت بازار علاقه‌بندان نیز مرمت کامل انجام شد. بنابراین در چارچوب میزان اعتبارات تخصیص یافته، توانستیم تا حدودی مرمت‌ها را انجام دهیم.

به گفته بصیری، برای اتمام مرمت‌ در بخش بیرونی بازار شیراز حدود ۱ میلیارد تومان نیاز است. شرط اصلی نیز مشارکت کسبه و بازاریان است که طی سال‌های گذشته کم لطفی کرده‌اند و هیچ مشارکتی نداشته‌‌اند.

مسئول فنی معاونت میراث فرهنگی استان فارس درخصوص چرایی عدم همکاری کسبه بازار شیراز برای مرمت این بنای تاریخی گفت:‌ ما حسن نیت خودمان را نشان داده‌ایم و براساس قانون ۲۰ درصد تامین هزینه مرمت برعهده دولت و میراث فرهنگی است و ۸۰ درصد تامین مالی این مرمت برعهده کسبه‌ای‌ست که در بازار شیراز کسب درآمد می‌کنند.

او تصریح کرد: تاکنون استحکام بخشی ۱۶ دهانه و پشت بام ضلع جنوبی بازار شیراز انجام شده است. تعمیرات کاروانسرای فیل و بخشی از بازار شمشیرگرها انجام شده و بالغ بر ۲ میلیارد تومان بدون مشارکت کسبه هزینه کرده‌ایم. براساس میزان آسیبی که در بنا بود، مکان‌های مورد آسیب را مورد توجه قرار دادیم و طی سال گذشته نیز به سمت بازار شمال شیراز رفتیم و بخش‌هایی هم مرمت شده‌است.

بصیری با تاکید بر آنکه بازار شیراز نیازمند مرمت و تخصیص اعتبار است، گفت: قطعا به محض تخصیص اعتبار درصدد مرمت بخش شمالی بازار شیراز برمی‌آییم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز