در دیدار بروجردی با سفیر ایتالیا مطرح شد؛
گسترش همکاریهای کتابخانهای ایران و ایتالیا
مایورو کونچاتوری، سفیر ایتالیا در تهران و آلبرتو ملانی، رییس بنیاد مذهبی بولونیا ضمن دیدار از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ، با اشرف بروجردی، رییس این سازمان گفتوگو کردند.
به گزارش ایلنا، مایورو کونچاتوری (سفیر ایتالیا در تهران) و آلبرتو ملانی (رییس بنیاد مذهبی بولونیا) ضمن دیدار از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ، با اشرف بروجردی، رییس این سازمان گفتوگو کردند.
اشرف بروجردی در این نشست ضمن ابراز امیدواری برای تعامل بیشتر بین کتابخانه های ایران و ایتالیا اظهار کرد: موضوع تخصصی کردن کتابخانهها ایده جالبی است که برخی کشورها میتوانند آن را از ایتالیا الگو بگیرند.
وی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پایگاهی برای صاحبان اندیشه است تا دیدگاهها و نظریات جدید خود را به بحث و تبادل نظر بگذارند.
مشاور رییسجمهوری افزود: کتابخانه ملی در دو حوزه پژوهشهای اسلامشناسی و ایرانشناسی مطالعات و اقدامات تخصصی انجام میدهد.
وی ادامه داد: مناسب است بین کشورهایی که دغدغه شناخت بیشتر از جهان هستی و ادیان دارند کمیته تخصصی در حوزه کتاب و منابع پژوهشی شکل بگیرد.
بروجردی تاکید کرد: باب کتابخانه ملی برای همه کسانی که دغدغه دین و مذهب دارند مفتوح است.
کتابخانه ملی فارغ از خطوط سیاسی در اختیار همه اندیشمندان است
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرد تا تفاهمنامهای که پیرو مذاکرات سال ۱۹۹۳ در سال ۱۹۹۶ میلادی بین کتابخانه ملی و نمایندگان کتابخانههای ایتالیا به امضا رسید اجرایی شود.
وی تصریح کرد: ما میتوانیم ضمن حفظ ارزشهای دینی خود و با شناخت بیشتر از ادیان یکدیگر ، تعاملات فرهنگی خوبی برقرار کنیم.
بروجردی عنوان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، میتواند در زمینه منابع دیجیتالی نسخ خطی و تبادل کتابهایی در حوزه دینپژوهی و اسلامشناسی با کتابخانه پالرمو همکاری داشته باشد.
وی یادآورد شد: اتاقهایی حاوی کتب موثر برای شناخت بیشتر فرهنگ کشورها در این سازمان وجود دارد که با همکاری فیمابین میتواند در آینده اتاقی برای منابع فرهنگی ایتالیا نیز دایر شود.
ملانی: خواهان توسعه همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی هستیم
رییس بنیاد مذهبی بولونیا در این نشست گفت: در ایتالیا کتابخانههای دانشگاهی و تخصصی بسیاری وجود دارد.
آلبرتو ملانی افزود: کتابخانه ما در بولونیا یکی از تخصصیترین کتابخانههای جهان است که به صورت تخصصی به دین مسیحیت میپردازد.
وی افزود: در حال حاضر قصد بازگشایی یک کتابخانه تخصصی در پالرمو را داریم که طبق برنامه این کتابخانه فقط به تاریخ و مذاهب اسلامی خواهد پرداخت.
ملانی ادامه داد: در راستای تهیه منابع برای این کتابخانه به کشورهای مختلف سفر کرده و بدون تمایز کتابهای اسلامی از مذاهب مختلف را به زبان اصلی جمع آوری میکنیم تا از این طریق محققان بتوانند بر روی این منابع تحقیق و پژوهش کنند.
او ضمن تمجید از منابع و امکانات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درخواست کرد تا در زمینه تبادل کتابهایی با موضوع اسلام و مسیحیت، منابع دیجیتال و آموزشهایی برای کتابداران همکاری بین دو مجموعه صورت گیرد.
رییس کتابخانه پالرمو ایتالیا با نزدیک توصیف کردن خواستهها و تاکید روی اشتراکات موجود، خواهان توسعه همکاری ها در آینده شد.