خبرگزاری کار ایران

در مراسم اختتامیه بخش تجسمی و ادبی جشنواره شاهد مطرح شد؛

چرچیل چگونه توسط یک هنرمند مجبور به بازنشستگی شد

چرچیل چگونه توسط یک هنرمند مجبور به بازنشستگی شد
کد خبر : ۷۰۰۵۲۴

وینستون چرچیل نخست‌وزیر معروف بریتانیاهرگز راضی به بازنشستگی نمی‌شد تا اینکه یک هنرمند او را مجبور به کنار رفتن از قدرت کرد.

 به گزارش ایلنا، اختتامیه بخش‌های تجسمی و ادبی چهارمین جشنواره ملی هنرمندان شاهد و ایثارگر با تقدیر از نفرات برگزیده این دوره در شهر مشهد مقدس برگزار شد.

در بخشی از این مراسم حجت‌الاسلام کاویانی (معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران) گفت: نقش بی‌بدیل هنرمندان در یک جامعه انکارناپذیر است. چراکه ایشان باید با شناخت دقیق ظرفیت‌ها و تهدیدها، عموم مردم جامعه را به‌سوی بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های اجتماعی و رفع نقایص و معضلات دعوت کنند و این بازنمایی مسیر را انجام دهند. درواقع هنرمند آینه‌دار جامعه است؛ آینه‌داری که در سایه آثار و نگاه او باید به شناخت دقیقی و ترسیمی درست از جامعه دست‌یابیم و معضلات و معایب و محسنات و نقاط قوت را به‌درستی ببینیم. از این منظر کار هنرمندان شبیه به رسالت انبیاست؛ چه آن‌که انبیا هم سعی داشتند که ارزش‌های جامعه را به‌درستی به مردم نشان دهند و آن‌ها را به‌سوی استفاده از این ارزش‌ها راهبری کنند.
حجت‌الاسلام کاویانی با اشاره به یک ماجرای تاریخی، بیان داشت: وینستون چرچیل نخست‌وزیر معروف بریتانیا را به نام نخست‌وزیر جنگ می‌شناختند. چرا که در مدت جنگ جهانی دوم توانست توفیقاتی را برای بریتانیا به دست آورد و از منظر ملی خود جایگاه ویژه‌ای داشت. اما بعد از جنگ جهانی، کم‌کم فضای سیاسی بریتانیا به این سمت رفت که نفوذ سیاسی چرچیل را کم‌کم کاهش دهند، چراکه او نخست‌وزیر جنگ بود و در دوران بعد از جنگ آن‌چنان پرفروغ نبود. اما هر کاری کردند، نتوانستند چرچیل را از قدرت برکنار کنند و به‌نوعی او را بازنشسته کنند. تا اینکه تصمیم گرفتند به مناسبت 80 سالگی او جشنی ترتیب ببینند و به‌عنوان هدیه، پرتره‌ای از او به سادرلند، نقاش مطرح انگلیسی سفارش دادند. ولی سادرلند پرتره را بر اساس واقعیت‌های چرچیل 80 ساله طراحی کرد، یعنی یک چرچیل خموده و فرتوت. وقتی در جشن تولد این پرتره را به چرچیل هدیه دادند او دیگر پذیرفت که دوران کاریش تمام‌شده و آن نقاش با هنرش کاری را کرد که نمایندگان و افراد سیاسی و بیانیه‌ها و پویش‌های مختلف اجتماعی نتوانسته بودند انجام دهند. این، ارزش و تأثیر هنر است و کسی نمی‌تواند منکر آن شود. چه‌بسا اینکه می‌توان با خلق هنری، ظرفیت‌ها را هم تقویت کرد و به‌سوی رفع نقاط ضعف قدم برداشت.

داریوش ذوالفقاری دبیر علمی جشنواره پیرامون تعداد آثار و شرکت‌کنندگان جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره در بخش ادبی 63 شاعر با 160 اثر و در بخش داستان 70 نویسنده با 170 رمان و داستان کوتاه از 13 استان کشور شرکت کردند و در بخش هنرهای تجسمی از 73 هنرمند نقاش که در این جشنواره شرکت کردند 20 هنرمند از 7 استان به بخش نهایی جشنواره راه یافتند

در ادامه مراسم و بعد از قرائت بیانیه هیئت‌داوران، تقدیر و اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره به برگزیدگان انجام پذیرفت که اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

بخش نقاشی

نفر اول: تکتم باقری

نفرات دوم مشترک: بدالله ورزدار

نفر سوم: ناصر تقی زاده

بخش داستان کوتاه

نفر اول: طیبه جعفری، سمنان

نفر دوم: حسن دولتی، آذربایجان شرقی

نفر سوم: ابوالفضل عصارزاده، خرسان رضوی

بخش داستان بلند

نفر اول: اروجعلی مولوی، آذربایجان شرقی

نفر دوم: محمدحسین وفایی، قم

نفر سوم: یدالله ورزدار، تهران

بخش شعر

حسین خزایی(کرمانشاه)، آسیه رحمانی(تهران)، فائزه زارعی(اصفهان)، رضا محبی راد(اصفهان)، وجیهه نوزادی(خراسان جنوبی)، نرگس واحدی(مرکزی)، اروجعلی مولوی(اذربایجان شرقی)

چرچیل چگونه توسط یک هنرمند مجبور به بازنشستگی شد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز