مدیرعامل خانه هنرمندان ایران:
با حامیان مالی که حاشیه دارند، همکاری نمیکنیم
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به آنکه این واحد ردیف بودجه ندارد، گفت: در شرایط فعلی برای ادامه حیات خود با دشواریهای متعددی روبرو شدهایم. با این وجود قصد نداریم با حامیان مالی که حاشیه دارند همکاری کنیم.
به گزارش ایلنا، نشست صمیمانه مدیرعامل و معاونین خانه هنرمندان ایران با اصحاب رسانه سهشنبه ۶ آذر با حضور مجید رجبی معمار مدیرعامل، آسیه مزینانی معاون فرهنگی هنری، سیدعماد حسینی معاون آموزشی، مسلم برزگرزاده معاون امور مالی و مونا رحمانی مدیر روابط عمومی و امور بینالملل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
مجید رجبی معمار (مدیرعامل خانه هنرمندان ایران) درنشست صمیمانه با اصحاب رسانه ضمن ارج نهادن به مقام شامخ خبرنگاران، گفت: خانه هنرمندان ایران با اینکه یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و هنری کشور به شمار میرود، اما متاسفانه ردیف بودجه ندارد. از این رو در شرایط فعلی برای ادامه حیات خود با دشواریهای متعددی روبروشده است.
او افزود: شهرداری تهران از زمان تاسیس خانه هنرمندان ایران، یکی از نهادهایی بوده که به این مجموعه کمک مالی کرده است. اما در برخی از دورههای ریاستجمهوری به این مجموعه سخت گرفته شده و حتی میخواستند به هرطریق ممکن این مجموعه را تعطیل کنند اما تلاشهای آنها بینتیجه مانده است.
رجبی معمار تصریح کرد: هنرمندانی که در پایهگذاری خانه هنرمندان ایران نقش داشتهاند، انسانهای شریفی بودهاند و مدیران و اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران نیز همواره تلاش کردهاند که این مجموعه درگیر جریانهای مختلف سیاسی نشود. در تمام دنیا مرسوم شده در ایام انتخابات ریاستجمهوری از چهرههای شاخص هنری برای تبلیغات کمک میگیرند. در ایران نیز در دهه اخیر این رویکرد بوجود آمده، اما تجربه نشان داده بسیاری از هنرمندان با گذشت زمان از جهتگیری سیاسی و تبلیغاتی که برای یک کاندیدای سیاسی کردهاند پشیمان شدند و گاه ابراز تاسف کردهاند.
او با اشاره به ضرورت حمایت شهرداری از مجموعههای فرهنگی گفت: در تمام دنیا مرسوم است که شهرداریها حامی مراکز و رویدادهای هنری هستند. حتی اگر به کشورهای بلوک شرق پیش از فروپاشی شوروی نگاه کنید در این کشورها نیز این شهرداریها هستند که حامی فعالیتهای هنری بودهاند. در تهران نیز محمدباقر قالیباف با توجه به اینکه دوره طولانی شهردار تهران بود توانست در عرصه فرهنگ و هنر تاثیرگذار باشد و در دوره او٬ فضاهای فرهنگی و هنری شهر تهران گسترش و رونق پیدا کرد و قالیباف در دوره خدمتاش در شهرداری کمکهای قابل توجهای به خانه هنرمندان ایران کرد.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به مشکلات مالی که خانه هنرمندان ایران در دو سال گذشته با آن روبرو بوده گفت: در سالهای گذشته در تماشاخانه ایرانشهر برای حمایت از جامعه تئاتری ۲۰ درصد سهم تماشاخانه از فروش گروههای تئاتری را دریافت نمی کردیم٬ اما با شدت گرفتن مشکلات مالی و بهمنظور تداوم حیات این مجموعه فرهنگی مجبور شدیم که دوباره این ۲۰ درصد را دریافت کنیم.
او با اشاره به تعامل خانه هنرمندان ایران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دریافت کمکهای مالی از این وزارتخانه گفت: با تعاملی که با وزیر و معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته٬ قولهایی مبنی بر حمایت مالی از سوی وزارتخانه به خانه هنرمندان ایران و انجمنهای تجسمی داده شده است.
رجبی معمار ادامه داد: با وجود مشکلات مالی تلاش کردهایم که از فعالیتهای خانه هنرمندان ایران کم نکنیم و در شش ماهه نخست در این مجموعه ۵۸ نمایشگاه تجسمی برگزار شده و بخش عمده این نمایشگاهها از سوی انجمنهای تجسمی برگزار شده است. همچنین همزمان با آغاز سال ۱۳۹۷ در ایام نوروز به پیشنهاد آقای نجفی شهردار وقت تهران٬ جشن بزرگ نوروز را در خانه هنرمندان ایران برگزار کردیم و در این جشن هر یک از گالریهای خانه هنرمندان ایران در اختیار یکی از انجمنهای تجسمی بود و در فضای باز خانه هنرمندان نیز شاهد اجرای موسیقی و گروههای تئاتربودیم که این برنامهها با استقبال خوبی از سوی شهروندان تهرانی و گردشگران روبرو شد.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران گفت: فعالیتهای خانه هنرمندان شامل برگزاری نمایشگاهها، اجرای کنسرتها و اکران فیلمها را با توجه به وضعیت مالی نامناسبی که داشتیم، تا پایان سال تغییری نکرده است. همچنین سعی کردیم افتتاحیه خیلی از نمایشگاهها و برنامههای هنری را به روزهای جمعه انتقال دهیم تا از ظرفیت بازدید گالری گردها استفاده کنیم. گاه در یک جمعه پنج نمایشگاه و سه برنامه هنری در خانه هنرمندان به صورت همزمان برگزار میشود و این رویدادها با وجود برنامه متعدد در سطح شهر با اقبال خوبی روبرو میشود.
او با اشاره به فصلنامه شیوه گفت: تاکنون هفت شماره نشریه شیوه منتشر شده است. همچنین از آغاز سال تاکنون ۲۲ کنسرت موسیقی در خانه هنرمندان برگزار شده است و نشستهای تخصصی موسیقی به صورت پیوسته از سوی خانه موسیقی در این مجموعه در حال برگزاری است. با توجه به ظرفیت سالنهای خانه هنرمندان برای برگزاری برنامههای هنری و کنسرت به دنبال جذب حامی مالی بودهایم اما با توجه به شرایط اقتصادی٬ سرمایهداران حامی هر برنامهای نمیشوند، هر چند که ما قصد نداریم که با حامیان مالی که حاشیه دارند همکاری کنیم.
وی در مورد برنامههای دهه فجر خانه هنرمندان ایران بیان کرد: در ایام فجر طبق روال سالهای گذشته خانه هنرمندان برای سومین سال پیاپی میزبان جشنواره صنایع دستی خواهد بود. نمایش گزیدهای از فیلمهای جشنواره فیلم فجر برای اعضای سینما تک خانه از دیگر برنامههای این ایام خواهد بود. همچنین برای نخستین بار شاهد برگزاری بخش جدیدی ازجشنواره تجسمی فجر در خانه هنرمندان خواهیم بود و ضمن برپایی نمایشگاه عکسهای انقلاب٬ فیلمهای مستند و بلند تجسمی نیز در این مجموعه اکران خواهد شد.
رجبی معمار درباره مراسم آیین «چراغ خاموشی نیست» گفت: در اسفندماه طبق روال سالهای گذشته آیین چراغ خاموشی نیست را برگزار خواهیم کرد و در این مراسم از هنرمندان درگذشته در سال جاری تجلیل خواهیم کرد و یاد آنها را بزرگ خواهیم داشت.
در ادامه سیدعماد حسینی معاون پژوهشی و آموزشی خانه هنرمندان ایران درباره اهدای نشان سرو هنر گفت: براساس برنامهریزی که کردهایم قصد داریم هر ساله در روز بزرگداشت حافظ از سه تن چهرههای به نام فرهنگ و هنر تجلیل کنیم و به آنها نشان سرو خانه هنرمندان را اهدا کنیم، اما اجرای این برنامه مستلزم تامین هزینه است.
رجبی معمار نیز در این خصوص گفت: ما پیگیر اهدای نشان سرو به هنرمندان هستیم و تحقق این امر مستلزم تامین بودجه و برنامهریزی است. آییننامه این مراسم از سوی شورای عالی خانه هنرمندان ایران طی جلسات متعدد تهیه و تدوین شده است و برای اجرای این طرح منتظر تامین بودجه هستیم.
مسلم برزگرزاده مدیر امور مالی و پشتیبانی خانه خانه هنرمندان ایران در پاسخ به پرسشی در مورد رقم بودجهای که شهرداری در طول سال به خانه هنرمندان کمک مالی میکند٬ گفت: این رقم بالغ بر یک میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که در سال جاری تنها نصف این بودجه به خانه هنرمندان پرداخت شده است. این رقم کمتر از یک چهارم بودجهای است که در خانه هنرمندان صرف میشود. از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکنون ۲۰۰ میلیون تومان دریافت کردیم.
آسیه مزینانی معاون هنری خانه هنرمندان ایران گفت: بالغ بر۸۰ درصد امکانات و خدمات خانه هنرمندان ایران برای انجمنها است و از انجمنها درصدهای ناچیزی برای برگزاری نمایشگاههای هنری دریافت میکنیم. سازوکار ما با یک گالری خصوصی تفاوت دارد و ما در خانه به اعضا و انجمنهای عضو خانه هنرمندان فرصتهای برابر میدهیم. هیچگاه از جانب نمایشگاههای هنری درآمد نداشتیم و در حوزه سازوکار فروش دچار مشکلاتی هستیم که درصدد رفع آنها هستیم.
رجبی معماردرخصوص هزینهای که خانه هنرمندان ایران در شش ماه نخست سال برای تامین امکانات برای انجمنها کرده گفت: در شش ماه نخست۶۵۰ میلیون تومان از سوی خانه هنرمندان برای برنامههای انجمنها هزینه شده است و تنها شش میلیون تومان از انجمنها دریافتی داشتهایم.
مزینانی درباره برنامههای موسیقی خانه هنرمندان گفت: برنامههایی که در حوزه موسیقی در خانه هنرمندان برگزار میکنیم با تائید خانه موسیقی است و اگر هنرمندی به صورت مستقل برای برگزاری کنسرت یا تک نوازی به خانه هنرمندان مراجعه کند در صورت تایید از سوی خانه موسیقی٬ دست رد به سینه هنرمندی نمیزنیم.
مزینانی درباره وضیعت سالن شهناز برای اجرای کنسرتهای موسیقی گفت: این سالن برای برگزاری کنسرت از حداقل امکانات برخوردار است و این سالن تنها ظرفیت ۱۳۰ صندلی را دارد. در چنین شرایطی اگر کنسرتی در این سالن برگزار شود٬ رویکرد ما حمایت از خانه هنرمندان است و ما هیچگاه رویکرد تجاری به امکانات خانه هنرمندان ایران نداشتیم و نداریم و اگر در خانه هنرمندان شاهد بنروبک لایت تبلیغاتی باشیم این تبلیغات ربطی به خانه ندارد و برای برنامههایی است که از سوی انجمنها در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
او درباره راهاندازی انجمن خبرنگاران در خانه هنرمندان ایران گفت: سال گذشته در نشستی که در خانه با حضور اصحاب رسانه برگزار شده بود٬ پیرامون این موضوع بحث و گفتوگو کردیم و مقرر شد در صورتی که خبرنگاران درصد راهاندازی انجمن باشند خانه هنرمندان ایران با در اختیارگذاشتن مکان برای برگزاری نشست٬ از خبرنگاران حمایت کند، اما پس از مطرح شدن این موضوع هیچ پیگری از سوی خبرنگاران صورت نگرفت.
در بخش پایانی این نشست مونا رحمانی مدیر روابط عمومی و بین الملل خانه هنرمندان ایران گفت: زیرساختهای راهاندازی باشگاه خبرنگاران در خانه هنرمندان ایران انجام شده است و امیدواریم تا پایان سال این باشگاه راهاندازی شود.