خبرگزاری کار ایران

هنوز ۶۰۰۰ سرباز از امپراطور چین محافظت می‌کنند+عکس

هنوز ۶۰۰۰ سرباز از امپراطور چین محافظت می‌کنند+عکس
کد خبر : ۶۹۵۸۱۲

آرامگاه کین‌شی هوآنگ؛ امپراطور‌ بزرگ چین یکی از مطرح‌ترین جاذبه‌های این کشور بوده که هنوز توسط چند هزار ارتش چینی محافظت می‌شود و به لطف حضور آنها تا به حال کسی نتوانسته آرامش امپراطور چین را سلب کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از بزرگترین امپراطور‌های چین، کین‌شی هوآنگ بوده که هنوز آرامگاهش در حومه شهر شیائان، مرکز شهر باستانی شانشی توسط چند هزار تراکوتا آرمی (ارتش سفالین) محافظت می‌شود. به لطف حضور این محافظان تا به حال کسی نتوانسته آرامشِ امپراطور چین را سلب کند و آرامستان او هنوز دست نخورده باقی مانده است.

اکنون این آرامگاه که بزرگترین مقبره‌ کره زمین به شماره می‌آید، تبدیل به موزه‌ای مشهور و بزرگ شده که در آن جنگجویان سفالی با رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای حضور دارند و هنوز از پادشاه خود محافظت می‌کنند. 

سالانه گردشگران مختلف از نقاط دور و نزدیک جهان برای دیدن محافظان و مقبره امپراطور پادشاه راهی چین می‌شوند و حال این آرامستان تاریخی را از نزدیک جویا می‌شوند.

به نوشته گاردین؛ ارتش سفالی حاضر در مقبره امپراطور، نشانگر این است که کین‌شی هوآنگ، امپراتور چین به زندگی پس از مرگ فکر می‌کرده و برای آن آماده می‌شده است.

چراکه گفته می‌شود او برای به دست آوردن زندگی جاودانه ۷۰۰ هزار چینی را به کار می‌گمارد تا برایش شهری بسازند که پس از مرگ در آن آرامش داشته باشد. به همین منظور آرامگاهی ساخته شد که هنوز بزرگترین آرامستان کره زمین به شماره آمده و تقریبا ۲۰۰ برابر بزرگتر از دره پادشاهان مصر است.

هنوز ۶۰۰۰ سرباز از امپراطور چین محافظت می‌کنند+عکس

به نوشته ساینس، چین شی هوانگ (به نام "چین شوه هووان") در سال ۲۵۹ قبل از میلاد به دنیا آمد و تبدیل به اولین فردی شد که توانست لقب امپراطور چین را از آن خود کند. چراکه چین قبل از او به شش قسمت مستقل تقسیم شده بود و در آن پادشاهان مختلف بیش از ۲۰۰ سال با هم در نبرد بودند. اما چین شی هوانگ توانست با استفاده از قدرت و استراتژی‌های نظامی و بلایای طبیعی، هر شش قسمت را به زیر سلطه خود درآورد و پس از آن، خود را نه فقط یک پادشاه بلکه به‌عنوان نخستین امپراتور چین بنامد.

در مقبره این امپراطور تمام وسایل مورد نیاز برای زندگی پس از مرگ، دفن شده است. چراکه چینی‌ها همانند بسیاری از فرهنگ‌ها ازجمله مصریان باستان معتقد بودند که اقلام و حتی افرادی که با یک فرد به خاک سپرده می‌شود، می‌توانند با او به زندگی پس از مرگ بروند و بر همین اساس بسیاری از پادشاهان دستور می‌دادند تا ارتش، مدیران و خدمتگزارانشان را با آنها به خاک بسپارند اما امپراتور چین به جای این کار تصمیم گرفت از روش دیگری استفاده کند: او مجسمه‌های خادمان خود را به همراه خود به زیر خاک برد و به این صورت با مرگ خود جان کسی را نگرفت.

هنوز ۶۰۰۰ سرباز از امپراطور چین محافظت می‌کنند+عکس

به این ترتیب کارگران چینی برای امپراتور خود شهری می‌سازند که با کاخ‌ها، محله‌های زندگی، دفاتر و صومعه‌ها پر شده باشد و بدن امپراتور توسط مجسمه‌هایی که ارتش سفالی نامیده می‌شدند، محافظت شود.

براساس شواهد موجود امپراطور چین ترتیبی اتخاذ داده تا پس از مرگش چند هزار مرد نظامی که از سفال ساخته شده‌اند، در آرامگاه حاضر باشند تا جسد او از گزند دشمنان خود در امان بماند.

اکنون رنگ مجسمه‌هایی که با عنوان ارتش سفالی شناخته می‌شود؛ خاکستری است اما تکه رنگ‌های به‌جا‌مانده از این مجسمه‌ها بیانگر این موضوع هستند که رنگ لباس این سربازان در زمان خود روشن و براق بوده است. به صورتی کاملا شبیه انسان‌های واقعی به نظر برسند. 

به این صورت این طور به نظر می‌رسد که دشمنان امپراطور از ترس ارتش سفالین به این مقبره نزدیک نمی‌شوند و سپس این آرامستان تا مدت‌ها پنهان باقی می‌ماند. تا اینکه در نهایت براساس نوشته نشنال جئوگرافیک، مقبره امپراطور بزرگ چین توسط کارگرانی که در سال ۱۹۷۴ در خارج از شهر شیائان چین چاه می‌کندند، کشف می‌شود. کارگردان بدون اینکه بدانند به یکی از بزرگترین اکتشافات باستان شناسی در جهان دست می‌یابند: آنها یک سرباز رسی پیدا می‌کنند که حالتی آماده برای نبرد داشته است. این کارگران، موضوع را به مقامات چینی گزارش می‌دهند.

سپس به سرعت باستان شناسان دولتی به سمت این منطقه فرستاده می‌شوند. این باستان‌شناسان نه تنها به یک سرباز رسی، بلکه به هزاران سرباز رسی دست پیدا می‌کنند که هر کدام با علامت‌ها و موقعیت‌های منحصر به فرد و براساس رتبه، سازمان‌دهی شده بودند.

حفاری‌ها ادامه پیدا می‌کند و به این صورت شمشیرها، نوک پیکان‌ها و سایر سلاح‌هایی که با دقت تنظیم شده در برخی از راهروهای آرامستان تنظیم شده‌ بودند نیز پیدا می‌شود.

همچنین در ادامه کاوش‌ها سربازان و چهار ردیف اسب‌های رسی که در جاده‌های زیرزمینی پنهان بودند و همچنین ارابه‌های چوبی که در پشت آنها جاسازی شده بودند، پیدا می‌شود و براساس شواهد این‌طور به نظر می‌رسد که این استراتژی چینش برای سرباز‌ها، حلقه محافظتی بوده که برای مقبره امپراطور درنظر گرفته شده است تا در صورت پیش‌روی دشمنان تا آن نقطه آنها را بترساند و از محل دور کند.

هنوز ۶۰۰۰ سرباز از امپراطور چین محافظت می‌کنند+عکس

به نوشته گاردین؛ در این مقبره اسرار تاریخی بسیاری دفن شده است اما محققان برای کشف این اسرار، فقط به اجازه دولت چین نیاز ندارند، بلکه باید محدودیت‌های علمی را نیز در نظر داشته باشند و آنها را پشت سر بگذارند.

در حدود ۴ دهه است که باستان‌شناسان روی این منطقه باستانی کار می‌کنند. آنها تاکنون موفق به کشف حدود ۲۰۰۰ سرباز شده‌اند اما کارشناسان معتقدند تعداد سربازان سفالی، بسیار بیشتر از ۲۰۰۰ نفر است و تخمین می‌زنند تعداد آنان مجموعا به بیش از ۸۰۰۰ نفر برسد که هر کدام ۳۰۰ کیلوگرم وزن داشته‌اند. همچنین گفته می‌شود در مجموعه ارتش سفالی، ۱۳۰ ارابه با ۵۲۰ اسب و ۱۵۰ اسب سواری نیز وجود دارد.

با این تفاسیر باید گفت که اگر چه باستان‌شناسان روی این منطقه باستانی کارهای بسیاری انجام داده‌اند اما به منطقه مرکزی که شامل یک کاخ است که در آن جسم هوانگ قرار دارد، دست نزده‌اند.

کریستین رومی، باستان‌شناس متخصص در زمینه جنگجویان سفالی در دیسکاوری تایمز نیویورک گزارش داده است هیچ انسانی، تا قبل از این به تپه بزرگ، جایی که امپراتور بزرگ چین در آن قرار داشت، راه نیافته است. یکی از دلایل این موضوع، احترام چینیان به بزرگان است اما دلیل دیگر آن بوده که ما هنوز به تکنولوژی مناسب برای کاوش در چنین مکان‌هایی، دست پیدا نکرده‌ایم. وی معتقد است برای کشف تمام حقایق مربوط به این منطقه باستانی به قرن‌ها زمان نیاز داریم.

رومی در مصاحبه‌اش با لیو ساینس می‌گوید: دولت چین دست به اقدام هوشمندانه‌ای زده است. زمانی که ما به آرامگاه پادشاهان مصر رفتیم، تمام اطلاعاتی که به دست آوردیم براساس تکنیک‌های حفاری دهه ۱۹۳۰ بود که باعث شد بسیاری از اطلاعات مهم که می‌توانست با استفاده از تکنولوژی‌های کنونی نصیبمان شود، از بین برود. ما از حفاری در آن زمان اطلاعات زیادی را به دست آوردیم اما به علت خام بودن تکنیک‌هایمان، اطلاعات زیادی را نیز از دست دادیم.

رومی معتقد است امروزه تکنیک‌های حفاری باستان‌شناسی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است اما نمی‌دانیم اگر این مقبره را باز کنیم، آیندگان در مورد ما چه خواهند گفت؟

هنوز ۶۰۰۰ سرباز از امپراطور چین محافظت می‌کنند+عکس

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز