جمهوری آذربایجان و روسیه کاوش باستانشناسی در دریای کاسپین را آغاز میکنند
رئیس گروه باستان شناسی انستیتوی باستان شناسی و مردم شناسی فرهنگستان علوم ملی جمهوری آذربایجان گفت: کارشناسان این انستیتو با مشارکت انجمن جغرافیای روسیه، کاوشهای مشترک باستان شناسی را در دریای کاسپین آغاز میکنند.
به گزارش ایلنا، ادریس علی اف (رئیس گروه باستان شناسی انستیتوی باستان شناسی و مردم شناسی فرهنگستان علوم ملی جمهوری آذربایجان) گفت: کارشناسان دو کشور از سال ۲۰۱۹ میلادی، کاوشهای خود را در آبهای ساحلی جمهوری آذربایجان در کاسپین آغاز میکنند.
ادریس علی اف خاطر نشان کرد: تحقیقات علمی زیر دریایی در کاسپین با مشارکت جمهوری آذربایجان در سال ۱۹۶۸ میلادی آغاز شده بود ولی این تحقیقات در سال ۱۹۸۰ متوقف شد.
وی گفت: از سال ۲۰۰۰ میلادی با وجود تلاشها برای از سرگیری تحقیقات علمی زیر دریایی در آبهای جمهوری آذربایجان در کاسپین، به دلیل مشکلات فنی و مالی تحقق این امر امکان پذیر نشد.
علی اف افزود: یادگارهای تاریخی و باستان شناسی زیادی در آبهای جمهوری آذربایجان در دریای کاسپین وجود دارد و در صورت اجرای تحقیقات عملی مشترک یادگارهای تاریخی زیادی کشف میشود.
وی اظهار داشت: منطقه ساحلی بیلگه در حومه باکو، در قرن وسطی بندر قدیمی فعالی بوده و در دوره زمامداری شاهان صفوی کشتیها در این بندر پهلو میگرفتند.
وی افزود: در نزدیکی منطقه ساحلی پیراللهی حومه باکو نیز شهرک مسکونی قدیمی وجود داشته و در حال حاضر نیز در حین امواج بزرگ دریا بقایایی ظروف سفالین متعلق به قرون ۱۰ تا ۱۵ میلادی در ساحل را می توان مشاهده کرد.
علی اف، افزود: انجمن جغرافیایی روسیه به تازگی پیشنهاد انجام تحقیقات علمی باستان شناسی انستیتوی باستان شناسی و مردم شناسی جمهوری آذربایجان انجام تحقیقات علمی زیردریایی در کاسپین را پیشنهاد کرده است.
رئیس گروه باستان شناسی انستیتوی باستان شناسی و مردم شناسی فرهنگستان علوم ملی جمهوری آذربایجان با اشاره به اینکه تحقیقات علمی زیردریایی نیاز به بودجه قابل توجه و کارشناسان متخصص در این حوزه دارد، گفت: هیاتی از انجمن جغرافیایی روسیه امسال در سفر به جمهوری آذربایجان، در مورد ارایه کمک های فنی و کارشناسی اعلام آمادگی کرد.