خبرگزاری کار ایران

مرمت محوطه تاریخی بلقیس ادامه دارد

مرمت محوطه تاریخی بلقیس ادامه دارد
کد خبر : ۶۹۱۳۷۹

مدیر پایگاه تاریخی محوطه تاریخی بلقیس در خراسان شمالی از ادامه مرمت‌ها در برج و باروی ارگ، شارستان و دروازه نیشابور در محوطه تاریخی بلقیس خبر داد.

به گزارش ایلنا، محوطه تاریخی بلقیس یکی از محوطه‌های ارزشمند اسفراین در خراسان شمالی با بیش از ۲۰۰ هکتار وسعت است.

 علیرضا نجفی (مدیر پایگاه محوطه تاریخی بلقیس) با اشاره به مرمت برج و باروی ارگ در این مجموعه اعلام کرد: با توجه به محل اعتبارات سال ۹۶، در شش ماه نخست سال ۹۷ ادامه مرمت برج و باروی ارگ در مجموعه شهر تاریخی بلقیس انجام شد که مرمت این بخش از محوطه بلقیس از خرداد ماه امسال آغاز شد و تا پایان شهریور به طول انجامید.

او همچنین به مرمت دروازه نیشابور در مجموعه تاریخی بلقیس اشاره کرد و افزود: محوطه تاریخی بلقیس از گذشته، دو دروازه اصلی شامل دروازه نیشابور و دروازه جرجان قدیم (گرگان کنونی) داشته است که دروازه نیشابور یکی از دروازه‌های اصلی ورود به مجموعه تاریخی بلقیس است که مرمت آن سال گذشته از محل اعتبارات رهبری انجام شد.

نجفی یادآور شد: ادامه بازسازی و مرمت برج و باروی دروازه نیشابور نیز امسال با هدف ساماندهی مجموعه در دستور کار قرار گرفت که هم اکنون به پایان رسیده است.

مدیر پایگاه محوطه تاریخی بلقیس همچنین از ساماندهی و مطالعات زیرساخت‌های گردشگری در این محوطه خبر داد و افزود: با توجه به اینکه محوطه تاریخی بلقیس یک مجموعه ۲۰۰ هکتاری است، پایگاه با هدف اجرا و ساماندهی ورود و خروج گردشگران در مجموعه و احیای ساختار معماری مجموعه، با انجام مرمت برج و باروی شارستان و برج و باروی ارگ به طور همزمان در بخش زیرساخت‌ها نیز نسبت به ایجاد بلوک‌هایی برای ساخت سوئیت برای پژوهشگران، نمازخانه، سرویس بهداشتی، پژوهشگاه و موزه اقدام کرد.

او گفت: سال گذشته دو بلوک برای ایجاد نمازخانه و سرویس بهداشتی و یک سوئیت برای اقامت پژوهشگران از محل اعتبارات سال ۹۵ احداث شد و امسال نیز با اعتباری حدود ۷۰ میلیون تومان دیوارچینی و ایزوگام سقف نیز به پایان رسید و به محض دریافت اعتبارات این سوئیت‌ها تکمیل خواهد شد.

مدیر مجموعه شهر تاریخی بلقیس همچنین به کاوش‌های فصل نهم مجموعه تاریخی بلقیس اشاره کرد و افزود: همزمان با مرمت‌های صورت گرفته در مجموعه، فصل نهم کاوش‌ها در محوطه تاریخی بلقیس در دو قسمت داخل ارگ برای مشخص شدن ساختار معماری داخل ارگ و در قسمت تپه انجام شد که این کاوش‌ها دو ماه به طول انجامید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز