مدیر بخش بهعلاوه فجر جشنواره تئاتر فجر:
«بهعلاوهی فجر» فرصتی برای در کنار هم بودن سالنهای دولتی و خصوصی/جشنوارهی فجر نمیتواند حلال همهی مشکلات تئاتر باشد
مدیر بخش «بهعلاوهی فجر» سی و هفتمین جشنوارهی بینالمللی تئاتر فجر گفت: سالنهای خصوصی در جشن تئاتر، کنار سالنهای دولتی خواهند بود.
به گزارش ایلنا، ندا هنگامی مدیر بخش «بهعلاوهی فجر» با توضیحاتی دربارهی این بخش گفت: با گستردگی مقوله آموزش و تعداد زیاد متقاضیان اجرای تئاتر، سالنهای دولتی توان پاسخگویی به آنها را نداشتند. درنتیجه برخی از هنرمندان و یا هنردوستان تصمیم به ایجاد سالنهای خصوصی کردند که اتفاقاً نقش بسیار مهمی در معرفی تئاتر به عامه مردم داشتهاند.
هنگامی ادامه داد: از ۳ سال پیش بخش «بهعلاوهی فجر» (در حقیقت بخش خصوصی) به جشنوارهی تئاتر فجر اضافه شده و از این طریق برنامههای این سالنها درکنار جدول برنامههای جشنوارهی فجر قرار گرفت. درنتیجه مخاطبان جدیدی به مخاطبان قبلی و همیشگی جشنواره افزوده شدند. بهعنوان مثال مهمانان خارجی جشنواره در این سالها به این سالنها رفته و نمایشها را دیده و از این طریق ارتباطات و مراودات تئاتری شکلگرفته و همین امر باعث انتقال اندیشه شده است.
این کارگردان تئاتر دربارهی نحوهی شرکت در این بخش گفت: «بهعلاوهی فجر» با مدیران سالنهای خصوصی طرف است. اگر کسی مایل بود نمایش او در بخش «بهعلاوهی فجر» حضور داشته باشد، باید به یکی از سالنهای خصوصی حاضر در جشنواره درخواست بدهد و با مدیران سالن به این توافق برسد. پس گروههای تئاتری با ما ارتباط مستقیم ندارد و مناسبات بین مدیران سالنها وهنرمندان است.
وی در ادامه افزود: طبق اعلام فراخوان، این بخش صرفاً پذیرای درخواست از سوی تماشاخانههایی خواهد بود که از تاریخ ۱۰/۰۱/۹۷ تا زمان ارائهی تقاضا به مدت ۶ ماه فعالیت مستمر داشتهاند.
هنگامی با اشاره به این نکته که درخواست کتبی سالنها برای شرکت در جشنواره باید تا تاریخ ۳۰/۰۸/۱۳۹۷ به دبیرخانه ارائه شود،گفت: ضروری است برنامههای اجرائی سالنهای متقاضی در ایام جشنواره تا تاریخ ۰۱/۱۰/۱۳۹۷ به دبیرخانه ارائه شود.
کارگردان نمایش «باغوحش شیشهای» دربارهی درخواستهای رسیده به این بخش گفت: تاکنون درخواستهایی داشتهایم که برنامههای بسیار خوبی هم ارائه کردهاند. هدف ما در این بخش کمیت نیست و به این فکر نمیکنیم که همهی سالنهای خصوصی درخواست بدهند و ما همهی آنها را بپذیریم، بلکه تمرکز ما کیفیت این سالنها و برنامههای آنهاست تا اینگونه بتوانیم در مسیر استاندارد شدن حرکت کنیم.
البته ما بسیار خوشحال میشویم اگر همهی سالنها با برنامههای عالی و متنوع هنری و در شان جشنواره درخواست حضور در جشنواره داشته باشند.
هنگامی دربارهی کمکهزینهای که از طرف جشنواره به این سالنها داده میشود گفت: گروههای تئاتری توجه داشته باشند که کمکهزینه در این بخش به مدیران داده میشود و بسته به اینکه آن سالن چه برنامههایی در این ایام دارد این کمکهزینه متغیر است.
ندا هنگامی در پایان افزود: من بهعنوان یک هنرمند تمامی مشکلات بخش خصوصی را درک میکنم و میدانم که مدیران سالنها با چه عشقی این بخش را سرپا نگهداشتهاند. بخش خصوصی جوان و تازهنفس و حل مشکلات آن نیازمند زمان است. مدیران سالنها انتظار نداشته باشند جشنوارهی فجر تمام مشکلات آنها را حل کند. جشنوارهی تئاتر فجر هم شخصیتی مانند آنها دارد و در تمام این چهل سال با مشکلات زیادی خود را سرپا نگهداشته است.این توقع که چون شما به ما پول نمیدهید پس ما در جشنواره شرکت نمیکنیم یا این ادبیات که شما برای ما چهکارمیکنید اگر ما به جشنواره بیاییم، ادبیات درستی نیست.جشنوارهی فجر نمیتواند حلال همهی مشکلات تئاتر باشد.
جشنوارهی تئاتر فجر ویترینی سالیانه است برای حضور هرچه فعالتر ما در کنار هم. خصوصی و دولتی هم ندارد. ما همه دغدغهی تئاتر داریم، پس با تفکراتی که مناسب رشدمان نیست سد راه هم نشویم.