کشف سکونتگاههای پارینه سنگی در مازندران
بررسی پیمایشی در منطقه هزارجریب استان مازندران منجر به کشف تعدادی سکونتگاه پارینه سنگی در این منطقه شد.
به گزارش ایلنا، الهام قصیدیان سرپرست هیئت باستان شناسی گفت: در راستای طرح پژوهشی بررسی و شناسایی کریدور جنوب دریای مازندران، هیأت پژوهشی مشترک از اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران، پژوهشکده باستان شناسی کشور و بنیاد مطالعات فرگشت انسانی دانشگاه کمبریج بریتانیا، شرق استان مازندران بالاخص منطقه هزارجریب واقع در ارتفاعات شهرستانهای نکا، بهشهر و گلوگاه را مورد بررسی پیمایشی فشرده قرار داد.
این باستان شناس تصریح کرد: شرایط زمین شناسی کوهستان منطقه هزارجریب سبب شکل گیری غارها و پناهگاههای فراوانی شده است.
او افزود: استفاده از پناهگاههای واقع در کوهپایهها بهاین دلیل برای انسانهای عصر پارینه سنگی اهمیت داشته که آنها را مسلط به دشت و کنترل گلههای حیوانات مسلط میکرده است.
قصیدیان گفت: این بررسی منجر به کشف تعدادی سکونتگاه پارینه سنگی در این منطقه شد که حاکی از اهمیت فراوان این منطقه در دوران پارینه سنگی است.
سرپرست هیئت باستان شناسی اظهار داشت: این امر تأیید کننده نظرات باستان شناسان گذشته از دهه ۶۰ قرن بیستم مبنی بر نقش این منطقه بهعنوان کریدوری است که مناطق غربی از جمله کوهستان قفقاز را به مناطق شرقی از جمله آسیای میانه به یکدیگر پیوند میدهد.
وی گفت: با توجه به اهمیت این منطقه و همچنین نجات بخشی لایههای رهنمون یافته از چالههای حفاری غیر مجاز، امید میرود که فصول آینده به گمانهزنی و نجاتبخشی این محوطهها اختصاص پیدا کند.