شناسایی ۱۵۰ محوطه تاریخی در خرامه فارس
در فصل اول بررسی باستانشناختی شهرستان خرامه استان فارس ۱۵۰ محوطه از دوره ایلام جدید تا قرون متأخر اسلامی شناسایی شد.
به گزارش ایلنا، فرشاد میری (سرپرست بررسی بررسی باستانشناختی شهرستان خرامه در استان فارس) با اعلام خبر شناسایی ۱۵۰ محوطه تاریخی در این منطقه گفت: مساحت عمده شهرستان خرامه شامل دو دشت کربال و خرامه است و این ناحیه از منظر تقسیمبندی جغرافیای طبیعی، در محدودهی انتهایی حوضه رود کر قرار میگیرد.
او با بیان این نکته که این بررسی به روش پیمایشی فشرده و با تمرکز بر نواحی مجاور رود کر انجام شد، گفت: هدف از انجام این بررسی، تهیه نقشه باستانشناختی منطقه و برآورد پتانسیل سکونتگاهی آن طی ادوار مختلف بود که در نتیجه آن ۱۵۰ محوطه از دوره ایلام جدید تا قرون متأخر اسلامی شناسایی شد.
او افزود: این محوطهها به گروههایی از جمله تپه، چارتاقی، کاروانسرا، بند، قنات، قبرستان، آسیاب، حمام و قلعه تقسیم میشوند و از این میان یک محوطه متعلق به دوره ایلام جدید، ۶ محوطه دوره هخامنشی و مابقی محوطهها دارای شواهدی استقراری از دوره ساسانی و اسلامی هستند.
میری گفت: افزایش بی شمار سکونتگاههای دوره ساسانی و اسلامی نسبت به ادوار ماقبل خود به احتمال زیاد در ارتباط با سیستمهای آبیاری کشاورزی از جمله ایجاد بندهای مختلف بر روی رودخانه کر است.
مجوز بررسی باستانشناختی شهرستان خرامه توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شد.