آغاز مطالعات باستان شناختی در ۲۱ محوطه تاریخی
باستانشناسان کاوش را در ۲۱ محوطه تاریخی فرهنگی در نقاط مختلف کشور طی دو هفته گذشته آغاز کردند.
به گزارش ایلنا، باستان شناسان مطالعات باستان شناختی شامل کاوش، گمانه زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم، مستند نگاری و ... در ۲۱ محوطه تاریخی فرهنگی در نقاط مختلف کشور را در دو هفته گذشته آغاز کردند.
مجوز مطالعات باستان شناختی مورد اشاره توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری طی نامههایی به مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابلاغ شده است.
این مجوزها شامل ۷ مورد کاوش در محوطههای باستانی مختلف از جمله ترخان آباد، استرک جوشقان، مجموعه دستکند زیرزمینی کترق، تل آجری و ... است.
براساس این مجوزها ۶ محوطه تاریخی نیز شامل تپه جمالو، محوطه عمادالدین تپه بلوار، معدن شاکین و ... گمانه زنی و تعیین عرصه میشوند.
بنا به این گزارش، محوطه معدن شاکین، مستندسازی و مورد بررسی باستان شناسی قرار میگیرد و قلعه بمپور نیز مستندنگاری و گمانه زنی میشود.
گمانه زنی اضطراری روستای گنج کش، گمانه زنی و نمونه برداری از رسوبات دشت ورامین، گمانه زنی به منظور پاسخگویی به استعلام اراضی حاشیه اتوبان شهید کرمی شهرری و گمانه زنی اضطراری برای پاسخگویی به استعلام اراضی روستای قمی آباد شهرری از برنامههای دیگری است که باستان شناسان در دستور کار خود قرار دارند.
بررسی باستان شناسی دهستان زهوای پایین بوئین زهرا، بازنگری و بررسی شناسایی محوطههای باستانی نهاوند، خواناسازی و مستند نگاری و حفاظت چاله حفاری غیرمجاز قلعه دختر بازه هور مشهد از جمله برنامههای بررسی باستان شناسی است که مجوز آنها توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.