آغاز بهکار نمایشگاه قومیت و هویت ملی در موزه کتاب و میراث مستند ایران
آیین گشایش نمایشگاه «قومیت و هویتملی»، صبح دوشنبه در موزه کتاب و میراث مستند ایران واقع در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
به گزارش ایلنا، هانیه گراییلی (سرپرست اداره کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران) پس از افتتاح و بازدید این نمایشگاه گفت: آنچه دستمایه برپایی این نمایشگاه شد، سیزدهم شهریور مصادف با روز مردمشناسی یا به تعبیر علمی آن، روز انسانشناسی فرهنگی بود. فرصت مغتنمی است تا با گردآوری آثار و به تصویر کشیدن تنوع قومیت، بر اهمیت دانش انسانشناسی در کشور تاکید کنیم زیرا ایران به رغم برخورداری پهنه قومی از فقدان اجتماع علمی آسیب دیده است.
وی ادامه داد: اشاعه و تبادل و تهاجم و تغییرات و نسبیت فرهنگی ترجیعبند مسائل ما در انسانشناسی فرهنگی است و برای برونرفت از معضلات سیاسی ازجمله پرهیز از جنگ، خشم، خشونت، خونریزی و تجزیهطلبی لازم است تا هویت ملی حفظ شود. امید آن است که دانش عمیق انسانشناسی فرهنگی، جایگاه شایسته و بایسته خود را بازیابد و مرهمی باشد بر دردها و زخمها بر پیکره انسانشناسی.
در این برنامه، همچنین موسیقی نواحی توسط هنرمندان مطرح قومیتها همچون بخشی نادرمحمد آهنگربیک (موسیقی شمال خراسان)، گروه عاشیق سلجوق شهبازی (موسیقی آذری)، گروه مهرآیین(موسیقی کُردی)و گروه مردوس (موسیقی گیلکی) به اجرا درآمد.
همچنین نشست تخصصی مردمشناسی، دوشنبه ۱۲ شهریور ساعت ۱۴ تا ۱۶ در در تالار فرهنگ واقع در ساختمان کتابخانه ملی برگزار خواهد شد که در آن، علیرضا حسنزاده با موضوع انقلاب مشروطه و گفتمان مردمشناسی، محمدعلی مرآتی با موضوع موسیقیشناسی اقوام ایرانی؛ گوناگونی و یکپارچگی و پروانه قاسمیان با موضوع مروری بر تاریخ پوشاک سنتی ایران سخنرانی میکنند.
این نمایشگاه که در آن، بیش از ۲۰ نمونه پوشاک اقوام مختلف ایرانی همراه تعدادی از صنایع دستی و میراثفرهنگی قومیتها با تاکید بر هنر طراحی پارچه و منسوجات و آلات موسیقی نواحی در معرض دید عموم قرار گرفتهاند، تا ۱۵ شهریور، از ساعت ۸ تا ۱۶ پذیرای علاقهمندان است.