مدرسهای شش کلاسه که شهرام ناظری و کامکارها در ثلاث باباجانی میسازند/ به دولتیها اعتماد نداریم
شهرام ناظری و گروه کامکارها با عواید حاصل از کنسرت خیریهشان در پاییز 96، در ثلاث باباجانی مدرسهای شش کلاسه میسازند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری توضیح در مورد چگونگی هزینهکردِ درآمد حاصل از کنسرت خیریه شهرام ناظری و گروه کامکارها که ششم آذر سال 96 جهت کمک به زلزلهزدگان غرب کشور در تالار وزارت کشور روی صحنه رفت، ظهر امروز، دوشنبه پنجم شهریور 97 در موزه موسیقی برگزار شد.
مشارکت سلبریتیها میتواند راهگشای مسیری باشد که تجار آن را ادامه دهند
محمدحسین توتونچیان (مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری ققنوس) به عنوان برگزارکننده این کنسرت در ابتدای نشست گفت: چهارم آذر سال گذشته کنسرتی توسط استاد شهرام ناظری و گروه اساتید کامکارها و همچنین انجمن خیرین مدرسهساز کشور و موسسه توسعه و تجهیز مدارس کشور به نفع مردم زلزلهزده غرب ایران برگزار شد و من افتخار این را داشتم که به عنوان عضو کوچکی در کنار این اساتید باشم.
او ادامه داد: خوشبختانه در همکاری میان آقای محمدرضا حافظی (رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور) و آقای علی شیرزاده (مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور) تفاهمنامهای بین اساتید؛ شهرام ناظری و هوشنگ کامکار به عمل آمد مبنی بر ساختن مدرسهای شش کلاسه در شهرستان ثلاث باباجانی. این وظیفه انسانی همه ماست که به همنوع خودمان و هموطنانمان کمک کنیم و مشارکت سلبریتیها میتواند راهگشای مسیری باشد که تجار آن را ادامه دهند. نام اهداکنندگان و مبلغ و میزان مشارکت در تفاهمنامه ساخت مدرسه فوقالذکر نوشته شده است و این تفاهمنامه در حضور شما امضا میشود و به رویت هموطنان عزیزمان میرسد.
چرایی تاخیر در هزینه کردن عواید کنسرت
توتونچیان در مورد علت تاخیر در هزینهکرد مبلغ حاصل از این کنسرت هم توضیح داد: ساخت یک مدرسه با 500، 600 میلیون تومان (مبلغی که از این کنسرت حاصل شد) امکانپذیر نبود و بنابراین ما به راههای دیگریبرای هزینه کردن این مبلغ فکر کردیم مثل خریدن کانکس، خریدن مواد غذایی کنسرو شده و... اما این تاخیر تقصیر من بود! من از اساتید درخواست کردم که این مبلغ را به جای آن که به خرید کنسرو اختصاص دهیم صرف چیز دیگری کنیم. خرید کنسرو از عهده مردم عادی هم برمیآید، مردمی که کمی وضع مالی بهتری دارند سرویس بهداشتی سیار میفرستند و کسانی که وضعشان کمی بهتر است کانکس میخرند.
او افزود: استاد کامکار و استاد ناظری به شدت تاکید داشتند که هرچه زودتر تکلیف این مبلغ مشخص شود، من گفتم کانکس الان (در زمان زلزله) خوب است ولی چند ماه دیگر، زیر آن آفتاب داغ تبدیل به جهنم میشود! خواهشی که من از اساتید کردم و اساتید لطف کردند و پذیرفتند این بود که اجازه دهید این مبلغ ماندگار شود، صرف ساخت مدرسه شود یا درمانگاه، یا راهی شود برای آموزش فنی و حرفهای به جوانان.
توتونچیان تصریح کرد: اگرچه انجام دادن این کارها با مبلغ 500، 600 میلیون تومان (مبلغ حاصل از درآمد کنسرت) سازگار نبود اما در نهایت به ساخت مدرسهای شش کلاسه رسیدیم که اکنون توافقنامهاش را امضا کنیم و گمان میکنم تا سه ماه دیگر فاینال شود.
تاسف هوشنگ کامکار بابت تاخیر
هوشنگ کامکار نیز بار دیگر با بازگشت به موضوع ساخت مدرسه گفت: من بسیار بسیار متاسفم که این ماجرا و هزینه کردن عواید این کنسرت برای مردم زلزلهزده این قدر طول کشید. من امیدوارم این پول هر چقدر هم که کم است ولی به مصرف واقعی برسد و از ابتدا مخالف دادن آن به جاهای دولتی بودم و هنوز هم هستم چون ابدا اطمینان ندارم که به جای درست برسد و اصلا نمیدانم سرنوشتش چه میشود.
سرپرست گروه کامکارها ادامه داد: کامکارها عادت ندارندهیچ کاری را این قدر طول بدهند،ما در تمام حرکتهای خیریهمان به دو ساعت نکشیده و هنوز از سن پایین نیامده مبالغی را که باید پرداخت کنیم، میکنیم و آقای توتونچیان هم میدانند که من بسیار نگران تاخیر پیش آمده بودم اما امروز بسیار خوشحالم که این واقعه به وقوع پیوست است و انشاالله که این به مصرف آنچه باید برسد، برسد.
مدرسهای که تا سه، چهار ماه آینده راهاندازی میشود
علی شیرزاده نیز در مورد زمان مورد نیاز برای احداث این مدرسه گفت: زمان مفید احداث بین سه تا چهار ماه خواهد بود اما زلزلهای که روز گذشته در همان منطقه رخ داد، ممکن است منجر به تغییر الویتها شود. احداث پروژه بعد از عقد قرارداد با پیمانکار انجام خواهد شد و قطعا به کمکهای دولتی هم نیاز خواهیم داشت. ما به حول و حوش کمی بیش از 800 میلیون تومان نیاز خواهیم داشت و این مابهالتفاوت از طریق کمکهای دولتی تامین خواهد شد.
توتونچیان تصریح کرد: اسم مدرسه، قرار است اسمی باشد که آقایان ناظری و کامکار انتخاب میکنند. چون اصل سرمایه را اساتید میپردازند و هدف چیزی به یادگار گذاشتن است و این از افتادگی اساتید است که هنوز نامی را به من پیشنهاد ندادهاند. این پول نیز در این مدت نه در حساب شخصی من، نه در حساب شخصی هیچ کس دیگری نبوده است، بلکه در حساب مشترکی بوده است به نام استاد شهرام ناظری و استاد هوشنگ کامکار، مبلغ کل اکنون 548 میلیون تومان است با احتساب اینکه ماهی پنج میلیون تومان روی آن سود میآمده است. مبلغی هم حاصل تماشای لایو کنسرت بود که حدودا 30 میلیون تومان است و امیدواریم درنهایت با کنار هم گذاشتن همه این مبالغ حتی به کمک دولتی هم نیاز نباشد.
همکاری میان شهرام ناظری و کامکارها
شهرام ناظری نیز در ادامه در مورد چگونگی شکلگیری همکاری میان او و گروه کامکارها برای برگزاری کنسرت خیریه توضیح داد: طبیعتا چون کرمانشاه شهر بنده است، وقتی اتفاق درش میافتاد فوری بر ما که اهل آن منطقه هستیم تاثیر میگذارد. من در زمینه امور خیریه تا جایی که از دستم برآمده است بودهام، ازجمله در حادثه شینآباد و غیره. وقتی این اتفاق رخ داد با یکی از دوستانم صحبت کردم و او گفت نمیخواهید کنسرت بدهید و من گفتم چرا. دوست داشتم با یک گروه کرد کنسرت بدهم وچه گروهی بهتر از گروه کامکارها که هم گروه خوش نامی است و هم سابقه سالها همکاری داشتیم. با اردشیر کامکار تماس گرفتم و گفتم من میخواهیم این کار را بکنم و نظرت چیست؟ که استقبال کرد و بعد هم هوشنگ کامکار که تصمیمگیرنده اصلی هستند به سرعت همه هماهنگیها را انجام دادند.
او تصریح کرد: وقت برای تمرین خیلی تنگ بود ولی مهم دور هم جمع شدن و انجام این موضوع بود که انجام شد.
ناظری در مورد اینکه با توجه به سابقه سالها همکاریاش با گروه کامکارها آیا ممکن است این اتفاق باز هم رخ دهد گفت: چراکه نه، ما سالها با هم کار کردهایم و مثل برادر هستیم. منتها شما میدانید در ایران به خاطر شرایط نامناسب هنرمندان و شرایط نامناسب موسیقی هیچ چیز سر جای خودش نیست و همین منجر به بروز مشکلاتی در میان هنرمندان میشود. بالاخره کشوری هستیم که 40 سال هیچ برنامهریزی در مورد فرهنگ و هنرش انجام نشده است و اهالی هنرش از پراکندگی و مشکلات فراوانی رنج میبرند ولی ما همچنان علاقهمند هستیم که بتوانیم در کنار یکدیگر، مثل سالهای قبل، با همان دوستی و عشق کار کنیم. منتها شرایط نمیگذارد، شرایط آن قدر سخت است که هنرمندان یا میبُرَند یا دسترسیشان به یکدیگر بسیار دشوار است. در این مملکت چه چیزی را سر جای خودش میبینید؟ این هم شامل همین موضوع میشود.
هوشنگ کامکار اما در مورد احتمال همکاری دوباره با شهرام ناظری در آینده گفت: گروه ما کامل است و تا آنجا که بتوانیم از گروه خودمان استفاده میکنیم و اگر حضور خواننده دیگری لازم باشد با آنها تماس میگیریم.
حساب سلبریتیها
توتونچیان در مورد خبری که طبق آن اعلام شده بود قوه قضاییه حساب سلبریتیهایی را که اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی کردهاند مسدود کرده است هم گفت: سلبریتیها به مردم یک شماره حساب اعلام کردند و گفتند مردم پول بریزید و ما بعدا میگوییم چکارش کردهایم. ولی ما از مردم پول قرض نگرفتیم ما یک کالایی داشتیم که به مردم فروختیم و آقای ناظری و آقای کامکار به کسی بدهکار نیستند، دلشان خواسته است، ادای دینشان بوده است که دوست داشتهاند این کار را انجام دهند. ما کالایی را به مردم فروختیم و آنها هم این کالا را خریدند و لذتش را بردند و این لطف شخصی آقایان است که دوست داشتند این پول را به این گونه هزینه کنند. آقایان بدهکار کسی نیستند.