بررسی و کاوشهای باستان شناسی در 24 محوطه تاریخی
![بررسی و کاوشهای باستان شناسی در 24 محوطه تاریخی](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/Yi4mbcfloi8t/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pgBy2775MbAF7otfNPZWXfo,/42.jpg)
مجوز گمانهزنی، کاوش و بررسیهای باستان شناسی 24 محوطه تاریخی در نقاط مختلف کشور توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در دو هفته گذشته صادر شد.
به گزارش ایلنا، مجوز گمانهزنی، طی دو هفته گذشته مجوز کاوش و بررسیهای باستان شناسی 24 محوطه تاریخی صادر شد. این مجوز طی نامههایی به امضای سید محمد بهشتی خطاب به مدیران کل میزاث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استا های مختلف ابلاغ شد.
براساس این مجوزها 12 محوطه تاریخی ازجمله ربع رشیدی در آذربایجان شرقی، تل آتشی در کرمان، عمارت خسرو در کرمانشاه، تپه باباکمال توسیرکان و ... مورد کاوش های باستان شناسی قرار میگیرند.
بنا به این گزارش، 6 برنامه گمانه زنی از جمله در مسیر خط انتقال گاز در محدوده خط عرصه محوطه تل چگاسفلی در خوزشتان، گمانه زنی تعیین عرصه و حریم بتکی در الشتر و تپه باباگرگر در قروه، گمانه زنی با هدف نمونه برداری از رسوبات دشت ورامین و ... در دستور کار باستان شناسان قرار گرفت.
باستان شناسان مستقر در نقاط مختلف کشور 6 برنامه بررسی باستان شناسی از جمله معادن ابسیدین شهرستان سراب، بخش کلاترزان سنندج، بخش کرفتو و دشت مریوان را اجرا می کنند. گفتنی است که از آغاز سال تاکنون 132 مورد مجوز مطالعات و پژوهش های باستان شناسسی توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.