نمایشگاه آثار منتخب گرافیک مذهبی افتتاح شد
نجابتی: نمایشگاه گرافیک مذهبی حاصل چهل سال تجربه است
نمایشگاه آثار منتخب گرافیک مذهبی به همراه رونمایی از اولین کتاب سال گرافیک مذهبی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری و هنرمندان گرافیک و تجسمی کشور در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.
وی افزود: هنرمندان گرافیک کشور که آثارشان در نمایشگاه گرافیک مذهبی به نمایش درآمده است، نگاه دقیق و موشکافانهای به آثار قدما و دورههای تاریخی داشتهاند و برخورد جدیدی با موتیفها و نقوش و خطوط شده است.
نجابتی با بیان اینکه آثار نمایشگاه گرافیک مذهبی میتواند با مخاطبان ارتباط خوبی برقرار کند، عنوان کرد: این آثار در محافل هنری از جایگاه بالایی برخورداند و برخی از آن ها در محافل و جشنوارههای خارج از کشور هم نمایش داده شدهاند. تصورم این است که در کشورهای اسلامی، شاید تنها کشوری باشیم که این جایگاه را به شکل خوبی حفظ کردهایم و ارتقا دادهایم.
مدیرعامل انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: این آثار در ارتباط مستقیم با مردم و سفارش تولید شده است و در فضای فروش قرار گرفته است. عمده تاثیر این آثار در تکثیر شدن و رفتن به خانههای مردم است. اگر تنها در فضای نمایشگاهی ارائه شود، تاثیر مناسبی نخواهد داشت. پوسترهای مذهبی باید در فضای جامعه دیده شود و اکران شهری شود.
گفتنی است، نمایشگاه آثار منتخب گرافیک مذهبی با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان کشور همچون سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، مسعود نجابتی مدیر عامل انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، علی وزیریان هنرمند گرافیست و جمعی دیگر از هنرمندان کشور، دوشنبه 15 مردادماه در حوزه هنری افتتاح شد.
همچنین در این مراسم، نخستین کتاب گرافیک مذهبی شامل آثار هنرمندانی همچون ابوالفضل آقایی، احمد قلیزاده، پدرام فرخنیا، حمید عجمی، سعید عجمی، سیدحسن موسیزاده، سیدعلی میرفتاح، سید حمید شریفی، آزاده قربانی، محمد فراهانی، حامد مغروری، رضا منجزی، زینب ربانیخواه، علیرضا حصارکی، مرتضی اسدی، مسعود نجابتی، مهدی حاجی محمدی فریمانی، محمدرضا دوستمحمدی، سمیه نیکزاد، حسین یوزباشی، پروین جوادیپور، کوروش پارسانژاد، محمدحسین مویدی، محمد خزائی و محمد صابر شیخ رضایی در کنار آثار جمعی دیگر از هنرمندان پیشکسوت و جوان رونمایی شد.
فراخوان آثار اولین کتاب گرافیک مذهبی در زمینه طراحی پوستر، بروشور، نشانه و لوگوتایپ، صفحهآرایی و طراحی جلد کتاب و نشریات که سال 96 زیر نظر علی وزیریان و از سوی مرکز تجسمی حوزه هنری اعلام شد، هنرمندانی از سراسر کشور نسبت به ارسال آثارشان، متناسب با موضوع فراخوان، برای انتشار در این کتاب اقدام کردند که پس از پایان مهلت فراخوان، آثاری از 102 هنرمند برای انتشار در اولین کتاب سال گرافیک مذهبی انتخاب شد و در نهایت کتاب مذکور در اوایل سال جاری منتشر شد.
در قسمتی از یادداشت ابتدایی این کتاب آمده است: «مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری قصد دارد این کتاب را به منظور معرفی طراحان آثار دینی و گسترش این نوع از فرهنگ بصری نوین، انشاءالله هر ساله و یا هر دوسال یکبار به صورت مستمر منتشر کند. در انتخاب آثار این کتاب سعی شده بیش از هر چیز ملاحظات هنری و حرفهای مدنظر باشد تا دستهبندیهای رایجی که معمولا حاصلش موجب افتراق است. از این منظر ممکن است آثاری از طراحان غیرمذهبی نیز در این مجموعه به چشم آید که آن را بر اساس فطرت خداجویشان خلق کردهاند.»
اولین کتاب سال گرافیک مذهبی در قطع رحلی کوچک و با مقالاتی از سیدعلی میرفتاح، دکتر محمد خزائی و علی وزیریان به صورت چهاررنگ و در 162 صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.