در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
۱۵ درصد تعدیل نیرو در انتظار وزارتخانه میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری/وزارتخانه شدن این سازمان با اهداف اقتصادی رقم خورد
وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اهداف اقتصادی رقم خورد تا این سازمان از حیاط خلوت رییسجمهور بودن درآید و ریاست آن به نمایندگان مردم پاسخگو شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا: طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه از آن طرحهایی بود که طی چند سال گذشته بارها توسط نمایندگان مجلس مطرح شد اما در نهایت رای نیاورد. با این وجود در آبان ماه سال گذشته (96) بود که فوریت این طرح در صحن علی مجلس تصویب شد و بررسی آن به کمیسیون مشترک که ترکیبی از کمیسیون اجتماعی و کمیسیون فرهنگی و کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس است؛ محول شد. درنهایت نیز با تصویب کلیات و جزییات طرح وزارتخانه شدن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کمیسیون مشترک مجلس، بالاخره این مهم در صحن علی مطرح و با ۱۳۷ رأی موافق از ۱۹۵ نماینده حاضر در صحن مجلس شورای اسلامی، ۴۱ رأی مخالف و یک رأی ممتنع، به تصویب رسید.
مهرداد بائوج لاهوتی (نماینده لنگرود و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس) در پاسخ به این سئوال که در شرایط کنونی جامعه و وضعیت اقتصادی موجود که اقشار مختلف را درگیر کردهاست، وزارتخانه شدن سازمان میراث و گردشگری چه سودی خواهد داشت، گفت: وزارتخانه شدن این سازمان با اهداف اقتصادی رقم خورد. به این معنا که امروزه نفت تبدیل به بازی سیاسی شدهاست و تمام تحریمها روی قیمت نفت اعمال میشود. از این رو نیاز بود تا بتوانیم جایگزینی برای درآمد نفت داشته باشیم و گردشگری میتواند این مهم را پوشش دهد.
او با اشاره به آنکه گردشگری در حال حاضر سومین رتبه جذب درآمد در دنیا را به خود اختصاص دادهاست، یادآور شد: ایران جزو کشورهای برتر در حوزه جاذبههای گردشگری است و باتوجه به افق ۱۴۰۴ که باید ۲۵ میلیون گردشگر و ۳۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشیم، این تحول امکانپذیر نبود جز آنکه سازمان میراث و گردشگری را از حیاط خلوت دولت بودن درآوریم و کاری کنیم که ریاست آن، به مجلس پاسخگو باشد. برنامه ارائه دهد و بتواند از آن دفاع کند. هر زمان هم از برنامه تخلف و انحراف داشت، از سوی نمایندگان مردم اخطار دریافت کند و حتا استیضاح شود. این پاسخگویی میتواند ما را به تحقق اهداف بالادستی نزدیکتر کند.
نماینده لنگرود با تاکید برآنکه امروزه اشتغال در جامعه ما از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: با حضور هر گردشگر، به طور متوسط ۸ شغل ایجاد میشود. چه حوزهای بالاتر از گردشگری میتواند چنین اشتغالزایی ایجاد کند. باید بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم تا بتوانیم تحول اقتصادی را شاهد باشیم.
او که طی سالهای گذشته یکی از پیگیرترین نمایندگان برای تبدیل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه بود، ادامه داد: تاکنون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در انجام وظایف خود موفق نبوده و با وزارتخانه شدن به دلیل آنکه باید پاسخگو باشد، موفق عمل خواهد کرد.
به گفته لاهوتی، نمایندگان مجلس با این حرکت قصد دارند پیامی را به دنیا مخابره کنند و بگویند، اگر شما نفت ایران را تحریم کردید، ما یکی از کشورهای پر جاذبه هستیم و میتوانیم در عرصه گردشگری فعالیت داشته باشیم. این امر میتواند اشتیاق و استقبال بیشتری برای حضور سرمایه گذاران و گردشگران ایجاد کند.
به گزارش ایلنا، در جلسه علنی امروز (۱۰مرداد) نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ماده واحده طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موافقت کردند.
این ماده واحده میگوید؛ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با کلیه اختیارات و وظایفی که موجب قوانین و مقررات دارا میباشد با رعایت بند(د) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۸/۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی و بند (الف) ماده (۲۸) قاننون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴و بدون توسعه تشکیلات و افزایش نیروی انسانی به « وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایه دستی» تبدیل میگردد و بار مالی ناشی از تغییر عنوان از محل منابع داخلی و صرفهجویی تأمین خواهد شد.
لاهوتی خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایه دستی به اندازهای بزرگ است که با وجود بند (د) ماده ۲۹ قانون بودجه خدمات کشوری که هر وزیر، ۵ معاون میتواند داشته باشد؛ اما این سازمان دارای ۶ معاونت است. باید از معاونتهای آن کاسته شود. درعین حال، نیاز است تا ساختار سازمان با وزارتخانه شدن آن تغییر کند و کوچک شود. حتا باید ۱۵ درصد تعدیل نیرو داشته باشد.