خبرگزاری کار ایران

احسان علیخانی مطرح کرد:

پرداختی ثامن‌الحجج به صداوسیما برای ۶ برنامه در ۳ سال بود/بدون مجوز حق تبلیغ پشمک را نیز نداریم/چون صداوسیما پول ندارد با اسپانسر توافق می‌کنیم

پرداختی ثامن‌الحجج به صداوسیما برای ۶ برنامه در ۳ سال بود/بدون مجوز حق تبلیغ پشمک را نیز نداریم/چون صداوسیما پول ندارد با اسپانسر توافق می‌کنیم
کد خبر : ۶۴۶۸۴۶

احسان علیخانی گفت: تا زمانی که موسسه ثامن‌الحجج در برنامه‌های صداوسیما حضور داشت و اسپانسر بود هیچ اعتراضی نبود اما به محض آن که مشخص شد این موسسه منحل شده اعتراضات به وجود آمد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احسان علیخانی (مجری و تهیه‌کننده تلویزیون) عصر امروز (شنبه ۳۰ تیر) با حضور در برنامه حالا خورشید درباره اخبار منتشر شده پیرامون ارتباط وی و موسسه ثامن‌الحجج توضیح داد.

 علیخانی با اشاره به اینکه حضور اسپانسرها در شبکه‌های تلویزیونی صداوسیما از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده است، گفت: تا اواخر دهه ۸۰ به هیچ عنوان اسپانسرها در تلویزیون حضور نداشتند و از اوایل دهه ۹۰ به دلیل مشکلات مالی که به وجود آمده اسپانسرها وارد تلویزیون شدند زیراصداوسیما بودجه کافی برای تولید برنامه‌ها را نداشت.

وی با اشاره به اینکه او یک حثیت به عنوان تهیه‌کننده و یک حیثیت به عنوان مجری دارد، گفت: سال ۹۱ به صداوسیما پیشنهاد همکاری و مشارکت در ساخت برنامه از سوی موسسه ثامن‌الحجج داده شد و صداوسیما بعد از بررسی مجوزهای موسسه به ما اعلام کرد که می‌توانیم برنامه را تولید و با آنها همکاری کنیم.

وی ادامه داد: در صداوسیما من مجری و تهیه‌کننده بدون مجوز حق نداریم حتی یک پشمک را تبلیغ کنیم و طبیعی است که سازمان صداوسیما نیز برای همکاری با این موسسه به مجوزهای صادر شده از سوی نهادهای دیگر همچون بانک مرکزی استناد کرده است.

علیخانی با اشاره به انتشار دریافت رقم سه میلیارد تومان برای تولید برنامه از سوی موسسه ثامن‌الحجج گفت: مبلغ پرداخت شده از سوی این موسسه به صداوسیما برای شش برنامه بوده که از سال ۹۱ تا پایان سال ۹۳ ساخته شده است و این برنامه‌ها شامل، برنامه دو نیمه سیب، لحظه تحویل سال ۹۲، ماه عسل در سال ۹۲، برنامه سه ستاره، تحویل سال ۹۳، جشن ۲۰ سالگی شبکه سه و برنامه بهار نارنج بوده است.

وی ادامه داد: در هر کدام از این برنامه‌ها بیش از ۱۵۰ نفر به مدت سه الی چهار ماه فعالیت می‌کردند و تمام پرداخت‌ها دارای اسناد مشخص است که توسط نهادهای نظارتی صداوسیما بر آنها نظارت می‌شود.

وی ادامه داد: از ابتدای سال ۹۴ به ما اعلام شد که سازمان صداوسیما هیچ همکاری با موسسه ثامن‌الحجج ندارد و دیگر نمی‌توانیم با آنها همکاری کنیم و بعد از چند ماه نیز حکم انحلال این موسسه در تابستان صادر شد.

علیخانی با گلایه از اخباری که در برخی از رسانه‌ها منتشر شده است، گفت: من هیچ گلایه ای از روزنامه شرق ندارم اما ای کاش رسانه‌ها اسم‌ها را به صورت خوانا و مشخص منتشر کنند و ای کاش قبل از انتشار این مطلب با مدیران تلویزیون و شبکه تماس حاصل می‌کردند.

 وی ادامه داد: من همیشه این فضا را و این مدل نگاه را نقد کردم که آدم‌ها بعد از اینکه مورد اتهام قرار می‌گیرند زمین و زمان را بهانه می‌کنند تا پاسخگونباشند هیچ منعی وجود ندارد وقتی پرسشی که می‌شود باید پاسخگو باشیم این یکی از ویژگی‌های رسانه است.

علیخانی افزود: بنده تا این لحظه هزار تومان وام از هیچ جایی نگرفته‌ام اصل موضوع چیز دیگری است. ما دو مرجع رسیدگی از این حوزه داریم که یکی از آنها تلویزیون است که کارشناسان زیادی داشته و هر کدام از آنها مو را از ماست می‌کشند.

وی با بیان اینکه بخشی از مطالبات مردم پرداخت شده است در پاسخ به اینکه چرا این مبلغ به صورت هدیه به او داده شده است، گفت: بنده چقدر باید ساده‌لوح باشیم که یک مجموعه مالی به من بگوید شماره کارت بدهید تا به عنوان هدیه به شما مبلغی واریز کنیم.

 وی  ادامه داد: این هدیه در واقع توافقی است که اسپانسر آن را به مهمانان برنامه می‌دهد و اتفاق جلوی دوربین صورت گرفته است. اگر اتفاقی افتاده بنده هم مثل شما هستم چراکه اگر کسی بخواهد کار خلافی بکند آن کار را در پستو و تاریکی انجام می‌دهد و روی آنتن زنده تلویزیون نمی‌آید.

 علیخانی افزود: مجوزهای این موسسه را بنده نداده‌ام پس بنده هم مثل شما هستم. همه هزینه‌های برنامه‌های تلویزیون مثل 2018 ، دورهمی و ... توسط اسپانسر و با نامه‌ای که از سوی سازمان به ما ابلاغ شده، تامین می‌شود. نفع این موضوع از برنامه تلویزیونی برای من چیست؟ ما فقط می‌خواهیم برنامه ساخته شود و چون صداوسیما پول ندارد با اسپانسر توافق می‌کنیم. دو سال است هیات منصفه برای این موضوع تشکیل شده و در حال پرداخت پول‌های مردم هستند و مبالغ کمتر از یک میلیارد تومان را پرداخت کرده است.

علیخانی در ادامه گفت: وقتی یک شبهه در فضای مجازی منتشر می‌شود انگار پاسخ‌ها دیگر پخش نمی‌شود اگر به این صورت باشد به عنوان مثال بانک‌های خصوصی و دولتی ما در سال چقدر تبلیغ می‌کنند؟ بانک دولتی است و به نوعی بیت‌المال به حساب می‌آید ولی برای تبلیغ مبالغ زیادی را هزینه می‌کند البته  از نظر من این موضوع بد نیست بانک مذکور در حال تبلیغ و انجام کار خود است که نمی‌توان یقه آن را گرفت. در این مساله نیز اگر جرم محرز شود اعلام می‌کند و این موضوع به من برنامه‌ساز چه ربطی دارد؟

علیخانی ادامه داد: امروز برنامه حالا خورشید اسپانسر دارد و اگر دو سال دیگر برای این اسپانسر مشکلی بوجود بیاید ایا باید رضا رشیدپور مجری او را مورد مواخذه قرار بدهند.

وی ادامه داد: واقعیت این است که امروز صداوسیما برای تولید برنامه‌ها با مشکل بودجه مواجه است و اگر هدف دولت این است اسپانسرها در تلویزیون حضور نداشته باشند؛ یک بخشنامه‌ای صادر کند و حضور اسپانسرها را ممنوع کند.

مجری برنامه ماه عسل ادامه داد: امسال یک بانک دولتی نامه‌نگاری بسیار کرد تا حامی برنامه ماه عسل باشد اما من مخالفت کردم و گفتم دیگر پشت دست خود را داغ کردم تا یک نهاد مالی را به عنوان اسپانسر در برنامه دخیل کنم.

وی افزود: تا زمانی که موسسه ثامن‌الحجج در برنامه‌های صداوسیما حضور داشت و اسپانسر بود هیچ اعتراضی نبود اما به محض آن که مشخص شد این موسسه منحل شده اعتراضات به وجود آمد.

در ادامه برنامه علی خضریان (عضو شورای مرکزی جبهه پایداری) که به عنوان یک فعال رسانه‌ای معرفی شد، به ارایه توضیحاتی پرداخت و چند سند از بانک مرکزی ارایه کرد که در آن این مجوز از سوی بانک مرکزی به صداوسیما و  نیروی انتظامی برای تبلیغ موسسه ثامن‌الحجج داده شده بود.

 رضا رشیدپور نیز در پاسخ به این سوال که چرا این فرصت به احسان علیخانی داده شده و به بقیه داده نشده، گفت: همین جا اعلام می‌کنیم هر کسی که مورد اتهام قرار گرفته اگر نیاز به توضیح دارد تلویزیون این فرصت را در اختیار او قرار می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز