گفتگو با موافقان و مخالفان FATF در شبکه مستند
جدیدترین قسمت از برنامه تلویزیونی «۳۶۰ درجه» به موضوع پیوستن یا نپیوستن ایران به FATF و حواشی چند روز اخیر آن در رسانهها پرداخته است.
به گزارش ایلنا، مساله داغ این روزهای محافل خبری، موضوع «گروه ویژه اقدام مالی» موسوم به «FATF» است و پیوستن یا نپیوستن جمهوری اسلامی ایران به این گروه، تبدیل به سوژهی اصلی رسانههای داخلی و خارجی شده است به گونهای که واکنشهای بسیاری را از سمت مقامات مختلف کشور به همراه داشت. امابه راستی FATF چیست و چه کارکردی دارد؟ آیا پیوستن ایران به این قرارداد، کمککننده خواهد بود یا منافع ملی را به خطر میاندازد؟
گروه اقدام مالی یا FATF، یک نهاد مالی بینالمللی است که ماموریت ویژه خود را پیگیری شفافیت مبادلات مالی برای مبارزه با پولشویی به خصوص در قالب معاملات مواد مخدر و مقابله با تامین مالی تروریسم اعلام کرده است. این نهاد در سال ۲۰۱۲، ۴۹ توصیه را به عنوان استانداردهای خود ابلاغ کرد که شامل توصیههای مبارزه با تروریسم و شفافیت مالی بود. از نظر این نهاد مالی، کشورها به ۴ دسته استاندارد، در حال پیشرفت، غیر همکار و لیست سیاه تقسیم میشوند که ایران از سال ۲۰۱۰ به بهانه برنامه هستهای خود در بین کشورهای «لیست سیاه» قرار گرفت. اگر چه در سالیان بعد، اتفاقات دیگری رخ داد.
این قسمت از برنامه «۳۶۰ درجه» نگاهی به این قرارداد و حواشی پیرامون آن دارد و ضمن معرفی کامل این قرارداد و تاریخچهی آن، به گفتگو با مخالفان و موافقان آن مینشیند تا نظرات افراد مختلف را به تصویر بکشد.
«۳۶۰ درجه»، مجموعه مستندهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است که با توجه به اتفاقات و سوژههای مهم جامعه در طول یک هفته تهیه و تولید میشود. به روز و به لحظه بودن موضوعات از ویژگیهای اصلی این برنامه تلویزیونی است.
«۳۶۰ درجه» با تهیهکنندگی و کارگردانی محمدهادی نعمتاللهی، جمعه هر هفته ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه مستند پخش میشود.