در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
نمایش فوتبال در فودکورتها و رستورانهای سالنهای سینما ممنوع است/شهرداری برخلاف قانون از سینماها عوارض میگیرد
دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران سینماها میگوید: درآمد حاصل از فروش بلیت مسابقات فوتبال در سالنهای سینما بین سینمادار و تهیهکننده بهصورت مساوی تقسیم میشود.
سیدضیاء هاشمی (دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به فعالیتهای این کمیته گفت: این کمیته حدود دو سال است که تشکیل شده و در شورای صنفی به عنوان کمیته انضباطی شورای صنفی اکران فعالیت میکند اما امسال فعالیتهای این کمیته افزایش پیدا کرده و قانونمندتر شده است. این کمیته با مجوز شورای صنفی به صورت مستقل و مجزا عمل میکند.
وی ادامه داد: فعالیت این کمیته تا پیش از این فقط درباره نحوه سانسبندی و عملکرد سالنهای سینما بود اما با ماموریتهای جدید در حوزههایی همچون تهیهکنندگی، پخشکنندگی و سینماداری، این کمیته به اکران فیلمها به صورت کامل نظارت دارد.
هاشمی در پاسخ به سوالی پیرامون نمایش فوتبال در سینماها و اعتراض برخی تهیهکنندگان و همچنین موضوع قدرالسهم صاحبان فیلمها از میزان فروش بلیت در سینماها گفت: برای نمایش فوتبال در سینماها یک مجوز کلی صادر شده است و نظارت بر نحوه اجرا و استفاده از این مجوز برعهده کمیته انضباطی است اما درباره میزان درآمد حاصل از این طرح و همچنین تقسیم قدرالسهم صاحبان فیلمها در آینده تصمیمگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: آنچه مشخص است این است که قطعا سهم سینمادار و تهیهکننده فیلم به صورت مساوی تقسیم خواهد شد. یعنی هر فیلمی که در سانس آن فوتبال نمایش داده شده، ۵۰درصد درآمد حاصل از فروش به سینمادار و ۵۰ درصد به تهیهکننده تعلق خواهد گرفت و این سهم از این میزان کمتر نخواهد شد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که چگونه مشخص میشود که مسابقه فوتبال در سانس کدام فیلم نمایش داده شده و این فروش به صاحب کدام فیلم تعلق میگیرد، گفت: ما در هر سینما به سانسبندی هفتگی آن سالن پیش از آغاز مسابقات نگاه میکنیم و آن را ملاک عمل قرار میدهیم و براساس نوع فیلم و نوع سانس، وضعیت را مشخص میکنیم؛ البته نظر صاحب سینما را نیز جویا میشویم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به استقبال شدید مخاطبان از این طرح، سانسبندی و نوبتهای نمایش چگونه خواهد بود، گفت: برای بازی ایران و مراکش اجازه داده شد تا پردیس های سینمایی بالای پنج سالن، دو سالن خود را اختصاص بدهند و پردیسهای زیر پنج سالن فقط یک سالن اجازه داشتند تا مسابقات را پخش کنند و پردیسهایی که خلاف این امر عمل کردهاند و سالنهای بیشتری را در اختیار نمایش فوتبال گذاشتند، تخلف کردهاند و کمیته با آنها برخورد خواهد کرد و جرایمی را برایشان درنظر خواهد گرفت.
هاشمی درباره فروش بلیت این مسابقات که بیشتر از قیمت تعیین شده در برخی سالنهای سینما و برج میلاد است نیز گفت: تنها سینمایی که اجازه دارد قیمت بلیت را 30 هزار تومان بفروشد سینمای کوروش است زیرا خدمات بیشتری ارائه میکند و به جز این هر سالنی قیمتی بیش از 20 هزار تومان تعیین کند، تخلف کرده است. ما از مسئولان شهرداری و وزارت ارشاد نیز تقاضا داریم که با تخلف برج میلاد برخورد کنند.
وی در پاسخ به این سوال که مدیران برج میلاد معتقدند عملکرد این برج در پخش مسابقات فوتبال تابع سیاستهای شورای عالی اکران و شورای صنفی نیست، گفت: چنین حرفی اصلا صحت ندارد. اگر آنها معتقد به این مساله هستند پس چرا فیلمهای سینمایی را در برج میلاد نمایش میدهند. مساله دیگر این است که باید سازمان تعزیرات با این گرانفروشی نیز برخورد کند.
رئیس جامعه صنفی تهیهکنندگان سینما با انتقاد از عملکرد شهرداری تهران در دوره جدید گفت: متاسفانه شهرداری و شورای شهر تهران در حوزههای مختلف برای کسب درآمد و برای اداره شهر به جای گرفتن بودجه از دولت و از مراکز دیگر فقط میخواهند با گران کردن افسارگسیخته خدمات شهری بودجه مورد نیاز خود را تامین کنند. ما شاهد هستیم که قیمت کرایه تاکسیها، خطوط مترو و اتوبوس سالی چند بار افزایش پیدا کند. طرح ترافیک ناگهان افزایش چهار برابری پیدا کرده است و همچنین عوارض شهرداری از سینماها نه تنها قطع نشده بلکه همچنان برخلاف قانون دریافت میشود. درحالیکه بسیاری از مشکلات شهر همچون ترافیک هنوز باقی است و هیچ کاری در راستای حل مشکلات شهر صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: وزارت اقتصاد و دارایی سال 87 اعلام کرد که شهرداریها حق ندارند پنج درصد عوارض سالنهای سینما را اخذ کنند اما متاسفانه شهرداری تهران اعلام کرده ما زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی نیستیم لذا باید عوارض را اخذ کنیم.
هاشمی ادامه داد: متاسفانه شهرداری تهران میخواهد با گران کردن هزینههای شهر درآمد کسب کند تا بتواند شهر را اداره کند اما این راه اشتباه است. در حالی هزینهها در شهر افزایش پیدا کرده که حقوق کارگران و کارمندان در تهران به اندازه هزینهها افزایش پیدا نکرده است و این مساله اولین جایی که خود را نشان میدهد سبد فرهنگی و سالن سینماست.
هاشمی با اشاره به اینکه در برخی سالنهای سینما، در فودکورتهای آنها و رستورانها فوتبال نمایش داده میشود، گفت: مجوز صادر شده فقط برای پخش مسابقات فوتبال در داخل سالن سینماست و سینماداران حق ندارند مسابقات را در محوطه لابی، فوتکورت یا رستوران مجتمع سینمایی خود نمایش دهند و اگر سینماداری این کار را کند، تخلف است و نیروی انتظامی نیز با آن برخورد میکند زیرا نمایش فوتبال در محوطه بیرونی از لحاظ امنیتی و به دلیل برقرار نشدن نظم کافی بسیار خطرناک است و حتی امکان دارد جان تماشاگران را به خطر بیندازد.