مدیر پایگاه جهانی پاسارگاد در گفتوگو با ایلنا؛
تیرهای برق، یکی بعد از دیگری در عرصه پاسارگاد سربرمیآورند
فدایی گفت: کمبود آب و عدم انتقال سوخت، کشاورزان منطقه را بر آن داشته تا برق خود را از طریق نصب تیر برق تأمین کنند اما این مسئله راهحل اصولی دارد. با این وجود اهالی منطقه بهصورت غیرقانونی و برای کاهش هزینههای خود شبانه اقدام به نصب تیر برق کردهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید فدایی (مدیر پایگاه جهانی پاسارگاد) درباره دلایل نصب تیر برق در عرصه جهانی پاسارگاد گفت: در عرصه پاسارگاد، زمینها و اراضی کشاورزی وجود دارد. کشاورزهای منطقه "مادر سلیمان"، پیشتر چاههای آبی داشتند که با موتورهای گازوئیلی کار میکردند و به کمک آنها برق تولید میشد. اخیراً به کشاورزان اعلام شده گازوئیل به شما نمیدهیم و باید این موتورها برقی شوند. کشاورزهای منطقه نیز به ما اطلاع دادند که میخواهند برای انتقال برق؛ تیر برق نصب کنند.
وی ادامه داد: جواب ما به آنها این بود که این کار غیرممکن است چون نصب تیر 12 متری در عرصه پاسارگاد ممنوع است. لذا به آنها پیشنهاد دادیم برق را به صورت زمینی به آنجا منتقل کنند. یعنی با حفر کانال زمینی این کار را صورت دهند. اما خط اجرای زیرزمینی برق، مستلزم هزینههای بالایی است و آنها راضی به صرف هزینه بیشتر نبودند. درنهایت متوجه شدیم اداره برق استان بدون هماهنگی با پایگاه میراث فرهنگی اقدام به اجرای این طرح کرده است.
فدایی درخصوص واکنش اداره میراث فرهنگی به نصب تیرهای برق گفت: شکایتی را هفته گذشته از طریق بخش حقوقی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس تنظیم کردیم و فعلاً نیز نصب تیر برق برای زمینهای کشاورزی متوقف شده است ولی این پرونده همچنان باز است. یعنی آنها هنوز نتوانستهاند برای تامین اعتبار این طرح بهصورت زمینی کاری انجام دهند.
وی از نصب تیر برق دیگری نیز خبر داد و گفت: در دو - سه روز گذشته باز مسئله مشابهی برای آب شرب اهالی آن منطقه به وجود آمد. آنها چاه آبی را در عرصه پاسارگاد داشتند که موتور چاه برای اینکه کار بکند به برق نیاز داشت.
مدیر پایگاه جهانی پاسارگاد با بیان این مطب که نصب تیر برق برای به کار انداختن موتور برق شبانه انجام شده است، گفت: دفعه اول چون احداث تیر برق در روز انجام میشد ما توانستیم توسط یگان حفاظت جلوی این کار را بگیریم؛ ولی اینبار شبانه و بهرغم اینکه ما به آنها اعلام کرده بودیم از نصب تیر برق خودداری کنند، بازهم تیر را نصب کردند. البته تامین آب شُرب منطقه مساله مهمی است و ما نمیتوانیم آب را از آنها دریغ کنیم چراکه خشکسالی است ولی این موضوع باید بهصورت قانونی حل و فصل شود. کار انتقال برق نیز باید بهصورت زیرزمینی انجام شود.
وی در پایان گفت: این اتفاق با هماهنگی برق استان و همچنین بخشدار شهرستان مادر سلیمان انجام شده است. ما بار دیگر برای این اقدام پروندهای تشکیل دادهایم.
فدایی درباره احتمال بروز خطر از ناحیه تیرهای برق برای گردشگران منطقه گفت: خوشبختانه این تیر برق خطری برای گردشگرها ندارد و در جایی قرار گرفته که مسیر گردشگری نیست بلکه فقط بحث عرصه پاسارگاد اهمیت دارد. با همکاریِ مسئولان استانی، مدیرکل و معاون میراث فرهنگی کشور و با ورود استانداری به موضوع، خوشبختانه نصب اولیه تیر برقها که مربوط به انتقال خط برق بود، متوقف شد اما درخصوص مورد دوم چون تیر شبانه نصب شده، نتوانستیم از آن جلوگیری کنیم و در حال حاضر پروسه قانونی آن باید طی شود.