کارگردان هتتریک مطرح کرد؛
لابی کردن برای حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر مضحک است
کارگردان فیلم هتتریک معتقد است؛ جشنواره فیلم فجر باید در نحوه اجرا و انتخاب فیلمها بازنگری کند و به سمتی حرکت کند که اعتماد سینماگران را جلب کند.
فیلم سینمایی هتتریک به کارگردانی رامیتن لوافی از متقاضیان حضور در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر بود اما به بخش مسابقه راه نیافت. رامتین لوافی با اشاره به وضعیت امسال جشنواره فیلم فجر به خبرنگار ایلنا گفت: اینکه فیلم هتتریک در جشنواره فیلم فجر پذیرفته نشده خیلی مساله عجیبی نیست و میتوانیم آن را بپذیریم زیرا در هر جشنوارهای براساس نظر هیات انتخاب؛ برخی فیلمها پذیرفته میشوند و برخی فیلمها خیر و این امری طبیعی است.
وی ادامه داد: آنچه که نگرانکننده است و هر سال نیز این نگرانی تشدید میشود این است که متاسفانه روند انتخاب فیلمها در جشنواره فیلم فجر به سمتی حرکت میکند که حس بیاعتمادی در اهالی سینما و فیلمسازان بیشتر میشود و این بیاعتمادی در اهالی غیرسینمایی و تماشاگران سینما نیز به وجود آمده است.
کارگردان فیلم هتتریک با اشاره به اینکه باید برای انتخاب فیلمها فقط ملاک کیفیت آثار باشد، گفت: اینکه در محافل سینمایی و در حرفهای در گوشی این مساله به صورت قطعی مطرح شود که نام فیلمسازان و همچنین رایزنی و لابی تهیهکننده در حضور یک فیلم در بخش مسابقه تاثیرگذار است، اتفاقی مضحک است و جشنواره باید از این مساله شائبهزدایی کند.
لوافی ادامه داد: انتخاب فیلمها در جشنواره باید به شکلی باشد که وقتی مخاطبان؛ آثار بیرون مانده از جشنواره را تماشا میکنند حس نکنند که این آثار بهتر از فیلمهایی است که در بخش مسابقه حضور دارند. این اتفاق ناخوشایند زمانی شکل بدتری به خود میگیرد که بعضی فیلمسازان از عدم انتخاب فیلمشان در جشنواره فجر خوشحال میشوند زیرا به این یقین میرسند که فیلمشان قطعا حرفی برای گفتن داشته که انتخاب نشده است.
کارگردان "برلین منهای هفت" با تاکید بر اینکه جشنواره فیلم فجر باید محلی برای نمایش بهترین و چالش برانگیزترین فیلمها باشد، گفت: البته من اعتقاد ندارم که تمام فیلمهای انتخاب شده آثار ضعیفی هستند بلکه قطعا فیلمهای خوبی نیز در میان آنها وجود دارد اما باید برآیند همه ۲۲ فیلم به گونهای باشد که به عملکرد هیات انتخاب با تردید و سوءظن نگاه نشود که متاسفانه میشود.
وی ادامه داد: قطعا اسامی فیلمسازان در انتخاب شدن آثارشان برای جشنواره فیلم فجر تاثیرگذار است و مختص جشنواره فجر نیست. در بسیاری از جشنوارههای مهم دنیا همچون کن و برلین نیز وقتی فیلمی متقاضی حضور در جشنواره است اگر کارگردان شناخته شده آن فیلم را ساخته باشد؛ امتیاز مثبتی برای آن است و شانس حضور در جشنواره را افزایش میدهد البته نه به شدت جشنواره فجر.
لوافی ادامه داد: آنچه در جشنوارههای مهم دنیا رعایت میشود نحوه انتخاب فیلم است یعنی در هیچ جشنوارهای در دنیا تعدادی از سینماگران را از میان اهالی سینما در آن کشور انتخاب نمیکنند و به آنها ماموریت نمیدهند تا فیلمهای جشنواره را برگزینند بلکه هر جشنوارهای برای خود گروهی دارد که فیلمها را رصد میکنند تا بهترینها را برای جشنواره انتخاب کنند. یعنی فیلمهای انتخاب شده ماحصل زندگی حرفهای آنهاست و کیفیت فیلمها آبروی حرفهای آنها به حساب میآید و یکماموریت ده روزه نیست. این گروه هیچ ارتباطی با اهالی سینما و متقاضیان حضور در جشنواره ندارند.
وی ادامه داد: جشنواره فیلم فجر نیز اگر میخواهد به روند قابل تامل سالهای دور خود بازگردد باید در نحوه اجرا و انتخاب فیلمها بازنگری کند و به سمتی حرکت کند که اعتماد سینماگران به جشنواره جلب شود و تنها به فکر برگزاری جشنواره بیخطر و بیدردسر نباشند.